Nisam probao ali knjigovodja mi kaze ako se otkaze ConsentId izloguje iz aktivne sesije ako je preko njega logovano.Ako imaš cert na LK, trebalo mi da možeš čitače, bez ConsentID, kao što je @ZorMi napisao? Ja to nisam radio, pa ne znam.
Mislio sam da probaš ponovo da opozoveš ConsentID parametre, i kreiraš nove. Znam da nema logike, ali ni kod mene nije radilo iz prvog puta.
Jesi siguran da nece isteci ako istekne LK? Mislim cak i da je zamenis na vreme?Ne diraj ConsentID ako ti funkcioniše, a istekao ti je sertifikat na LK. Ja sam bio u toj situaciji poslednje dve godine i biću do 2028. jer mi LK ističe sledeće.
Aktivirao sam novi ConsentID i prijatno se iznenadio da je na 3 godine, 2 duže od LK, tako da nema žurbe oko zamene.
Aha znaci istekla ti je LK (samim tim njen cert) a ConsentId je i dalje bio aktivan?Piše da je do 2028. Radio je dve godine duže od sertifikata na LK koji sam obnovio tek pre 2-3 nedelje. Ugasio se tačno po prethodnom datumu.
Mislim da mu je nebitna LK kad je već kreiran.
Imamo potvrdu iznad da je kako sam rekao, ali ja sam imao slučaj da je sertifikat istekao, a LK još nije. Obnovio na još godinu dana, dok sam CID dobio na još 3 uz pomoć njega. Rendudantni su.Aha znaci istekla ti je LK (samim tim njen cert) a ConsentId je i dalje bio aktivan?
Extra, to sam pitao! Znacice kad opet zaboravim da obnovim LK na vreme a ne idem dole ubrzo 😉 hvala.
Novac su primali sa računa fizičkog lica iz inostranstva ili sa računa neke strane firme?Ako radiš i naplaćuješ kao fizičko lice, onda:
- nisi u obavezi (pred našim organima) da praviš fakture, ili da vodiš bilo kakvu dokumemtaciju
- zaradu (i porez) prijavljuješ i plaćaš kao FL
- svaki priliv na račun deklarišeš kao FL prihod na koji ćeš blagovremeno platiti porez
Ako radiš kao preduzetnik, PLZ, doo, onda je drugačije, reći će ti ljudi koji to znaju.
Za ove što kažu da primaju pomoć, poklon... Država je izgleda usvojila praksu da takve uplate prati, ćuti i čeka. Pred istek zastare (5 godina, u praksi do 6), pošalje poresko rešenje: daje sebi za pravo da primeni najvišu poresku stopu, plus kamate, plus kazne. Znam ljude koji su dobili rešenja na 70% iznosa koji su primili.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari