Šta je novo?

Free zamena za Nero

pacov2002

Slavan
Učlanjen(a)
01.07.2007
Poena
304
Već duže vreme koristim CDBurnerXP, ali je počelo da me izluđuje to što nema Copy Disc opciju. Probao sam i neke druge programe i za divno čudo ni oni nisu imali baš to!
Da li postoji za Windows platformu neki burner koji može da se poredi sa K3B/GnomeBaker/Brasero na Linuxu, tj da ima i tu magičnu copy disc opciju?

ImgBurn.
Nema direktno Disc Copy, ali ima Mode > Read i Mode > Write, što mu dođe isto.

Poslednja izmena:
Deepburner ne pro
Koristim ima sve sto mi treba

Pa dobro. Korisnici kod rezanja uglavnom isključuju verifikaciju, a ispravnost se može proveriti i nekim drugim programom.

Evo baš sada gledam DeepBurner free i opet problem kod kopiranja celih diskova.
Evo šta piše u njihovom helpu:
Kod:
The function to copy a CD/DVD is available in the Pro version only.

E ovako, testirao sam navedene programe i moj izbor je ImgBurn.

CDBurnerXP - koristio sam ga duže vreme i što se tiče kvaliteta narezanih diskova problema nije bilo, a takođe nijedan disk nije pukao. Program nema mogućnost kopiranja diskova niti može napraviti image celog diska (već samo od foldera i fajlova) tako da uz njega morate koristiti dodatni program za pravljenje iso slika da biste kopirali disk.

DeepBurner Free - važi sve isto ko za CDBurnerXP, tj. nema copy :(

ImgBurn - ovaj program ima mogućnost kopiranja celih diskova mada na malo zaobilazan način, prvo se napravi image pa se onda image nareže na disk. Ostalo je sve standardno. Ako se odlučite za ovaj program obavezno posetite odličan forum na njihovom sajtu!

Poslednja izmena:
Ovaj InfraRecorder mi deluje ok. Sada sam ga instalirao i narezao nekoliko diskova bez problema. Da li je neko imao probleme sa njim (pucanje diskova, detekcija brzina ...)?
Ako sve bude kako treba izabraću InfraRecorder, mada ni ImgBurn nije loš.

Pa dobro. Korisnici kod rezanja uglavnom isključuju verifikaciju, a ispravnost se može proveriti i nekim drugim programom.
Teško. Ako snimaš jedan folder onda može, ali kako da nekim drugim programom proveriš ako snimaš malo fajlova odavde, malo odande... Da zapisuješ na cedulju odakle si šta snimao pa da onda proveravaš?

CDBurnerXP - koristio sam ga duže vreme i što se tiče kvaliteta narezanih diskova problema nije bilo, a takođe nijedan disk nije pukao. Program nema mogućnost kopiranja diskova niti može napraviti image celog diska (već samo od foldera i fajlova) tako da uz njega morate koristiti dodatni program za pravljenje iso slika da biste kopirali disk.
zanimljivo.. ja sam uspeo da uradim nekoliko ISO-a direktno sa CD-ova, tj. kopirao sam CDove kao ISO-ve

Probaj na taj način da kopiraš recimo Windows XP instalaciju!

zanimljivo.. ja sam uspeo da uradim nekoliko ISO-a direktno sa CD-ova, tj. kopirao sam CDove kao ISO-ve
1. Tako se uništava boot informacija.
2. Tako se uništavaju svi ostali fajl sistemi koje je disk mogao da ima.
3. Kad iskopiraš foldere sa dvd-a preko eksplorera, svi datumi foldera se setuju na datum kopiranja, tj. izgube se originalni datumi. Osim ako ne uključiš u Total Commanderu da zadrži datume foldera pri kopiranju, što ne zna svako ni da ta opcija postoji.
4. Datum kreiranja i modifikacije diska se isto izgubi, osim ako ga ručno ne setuješ u svojoj data kompilaciji (što niko ne radu).

Prema tome, to nije pravi način, i svaki ozbiljan program mora imati "celo" kopiranje diskova.

Jel neko probao Free Easy CD/DVD Burner:

http://www.snapfiles.com/get/fecddvd.html

Ima i copy CD/DVD. Neka vas ne zavara ono "ad-supported", nije nikakav adware, jednostavno ima jedan baner u svom folderu koji prikazuje na dnu prozora (običan HTML koji možete i da promenite ako hoćete, pa i da stavite neki svoj baner umesto njegovog).

Poslednja izmena:
Pa probaj 3.5 alpha verziju cdburnera XP pro on ima CD/DVD copy opciju.Imas link za nju na njihovom forumu, a uskoro ce i verzija 4.0

Ovaj InfraRecorder mi deluje ok. Sada sam ga instalirao i narezao nekoliko diskova bez problema. Da li je neko imao probleme sa njim (pucanje diskova, detekcija brzina ...)?
Ako sve bude kako treba izabraću InfraRecorder, mada ni ImgBurn nije loš.

Infrarecorder koristi CDRtools paket za rezanje, kao i K3B npr, tako da sa tim ne bi trebalo da bude problema..

hm... juče sam primetio nešto zanimljivo (u negativnom smislu) kod InfraRecorder-a.

Hteo sam da snimim jedan DVD sa 4 veća videa i 10ak manjih (svi AVI). Rezanje tog DVDa, zajedno sa verifikacijom, je potrajalo čitavih 45 minuta!

Posle sam istu kompilaciju narezao pomoću ImgBurn-a - i sve je bilo gotovo za 10ak minuta!

U oba slučaja su korišćeni Verbatim 8x DVD-R diskovi...

OK, dakle testirao sam. Sa CD-ovima je OK, ali sa DVD je katastrofa, naime:

DeepBurner za Pioneer DVR111D dopušta samo brzinu 16x

Free Easy CD/DVD Burner - isto (probao da snimam tako, DVD završio u kanti za otpatke)

InfraRecorder za Pioneer DVR111D dopušta samo brzine 1x i Maximum.

Naročito me zanima šta misli Alexandar, on ima isti DVD pisač, koristi InfraRecorder i čini se nema ovaj problem. U čemu može biti stvar? Probao četiri različite verzije wnaspi32 - isto. Znači nije do toga.

De facto, meni samo Nero daje normalan izbor brzina za Pioneer (probao i Sateira burner, i on daje samo 16x).

Kad kažem 16x tu mislim na drajv u kome je konkretan medij - Verbatim DVD-R 16x

Poslednja izmena:
a si probao ImgBurn?
Nisam još testirao, ali na praznom drajvu mi daje hrpu izbora brzina. Videćemo.

Vizuelno ImgBurn veoma liči na DVD Decrypter. Ne slučajno, autor je isti! Postavlja se pitanje koliko funkcija DVD Decryptera je podržano u ImgBurn a koje nisu?

pa prosto... dekripcija nije podrzana |)) deo za snimanje diskova jeste, lepo ti cak i pise...

sve preporuke za imgburn, ja ga uvek koristim kad rezem iso isl...

pa prosto... dekripcija nije podrzana |)) deo za snimanje diskova jeste, lepo ti cak i pise...
Pa ja ne znam jel nije podržana ili je samo prikrivena. Autor kaže da se sve razlike u odnosu na DVDDecrypter mogu pročitati u changelogu za ImgBurn v. 1.0, 1.1 i 1.2. Tu nema ni jedne jedine stavke "removed", samo "fixed" i "new".

predlazes da uzmemo da hackujemo imgburner da mu nadjemo deo za dekripciju |))
sasvim sigurno se autoru nije igralo sa glavom...

Ashampoo Burning Studio ,ja ga koristim vec godinu dana i prezadovoljan sam. Meni se mnogo bolje pokazao nego Nero a rezem diskove svakodnevno.

@Poglavica: Ashampoo nije freeware, obrati paznju na naslov teme ;)

slazem se za ashampo

brzo se instalira, mali ali hebitacan ;-)

Nazad
Vrh Dno