Šta je novo?

FRAPS, encoding, YT - kako/sta?

Bottom line:
- WMV 5000kbps daje odlican kvalitet, 3500kbps i nize daje lose rezultate (vide se kvadratici)
- Handbrake RF18 daje prevelik file, a vidi se prednost WMV 5000kbps videa naspram njega
- Handbrake 5000kbps ABR video je, po meni (videti slike), nesto losiji od WMV 5000kbps ali je enormno brzi encode (kvalitet je prihvtljiv, tako da je ovo bolja opcija posto je primetno brzi encode)
Na 1024kbps su naravno i WMV i MP4 losi, ali opet u korist MP4.

BTW, vrlo je moguce da monitor utice na "utisak kvaliteta". Primetio sam bas da War3 izgleda mnooogo manje mutan (tokom igranja) na FullHD nego na 1366x768. Ne znam da li mozda i izgled samog videa daje drugaciji uitsak zbog rezolucije ekrana?

Koliko ja vidim na osnovu tvojih slika WMV5000 je najlošiji, mp45000 je za nijansu bolji. RF18 još bolji ali i on ima ozbiljnih zamućenja na par mesta, što je prilično čudno jer pri toj RF vrednosti ne bi trebalo da bude skoro nikakve razlike između originala i kompresovanog fajla. A ne verujem da original ima takva ozbiljna zamućenja.
Evo ti primer moje kompresije:
Original 1:

Encode 1:

Original 2:

Encode 2:

Nije kompresovano sa Handbrake već sa Zarx264gui koji isto koristi x264 enkoder i CRF 18 (RF18 i Handbrake). Primetićeš da je razlika zanemarljiva, jedva vidljiva.
Inače, snimio sam samo 2 minuta sa početka te kampanje u Fraps-u, rezolucija 1366x768, 25fps, YV12 mod, i sa CRF 18 dobio fajl sa prosečnim bitrejtom od 6400kbs. Bitrejt bi bio veći da sam snimao i veće bitke ali nisam planirao da snimam i igram celu misiju.

Ako možeš, iseci 30-ak sekundi iz originalnog Fraps fajla uz pomoć VirtualDub-a (Direct Stream Copy za video i audio) i okači negde da proverim u čemu je problem jer tebi i RF 18 izgleda loše. Mada, možda je to zbog default postavki Handbrake-a.
Moje komande za kompresiju su: --crf 18 --deblock -1:-1 --me umh --direct auto --aq-mode 2

Poslednja izmena:
sa CF18 ..Treba da ti ispadne ko ilidanu ... Transaprentno originalu

No nije CF sve .. Ko zna koje jos paramtere je handbrake po defaultu dodao...
Zato ne volim te izkomercijalizovane GUIe sa veoma gluupim deafult podesavanjima.

Daj ceo set postavki iz emdia info za fajlove... I zaboravi na WMV ne moze da pruzi ni priblizan kvalitet x264 na istom bitrateu..

Ja na ovim tvojim slikama nemam pojma sta je(napiso si da pise na svakoj - ja ne vidim gde ) , plus nije isti frame... tako da svako poredjenje je ne moguce ( dobro u ovom slucaju je koliko toliko moguce jer je staticna vecina slike , ali inace da znas da mora identican frame da bude zbog vise stvari kao na primer da ne bi poredili I frame koji je kopija orignala sa jednog ecnoda i B frame sa drugog encoda)

Poslednja izmena:
Uh, kada sam rangirao screenshotove nisam objasnio zašto.
WMV5000 je najlošiji jer ima najviše zamućenja na pojedinim mestima. Takođe, cela slika je mutnija, čak i slova. Crni delovi imaju makroblokove.
mp45000 je malo bolji u smislu da slova deluju bolje, pravilnije i nema toliko izražene makroblokove u crnim delovima slike. Na pojedinim delovima slike postoje zamućenja, kao i kod WMV5000.
RF18 ima najmanje problema mada i oni postoje. Gubitak detalja je manji ali postoje makroblokovi tamo gde ne bi trebalo da ih bude kada se postavi RF na 18, podnože drveća, između sanduka na sredini, mračni deo slike sa desne strane. Verovatno loša podešavanja od strane Handbrake.
P.S. 30-ak sekundi će verovatno dati preveliki fajl. 5-10 sekundi je bolja opcija.

Edit: Kao što reče weasel, MediaInfo log kompresovanih fajlova bi dobro došao, da vidimo postavke enkodera.

Edit2: Smanjio sam bitrejt na 3000kbs i odradio 2-pass kompresiju. 3000kbs je dvostruko manji bitrejt od onog koji sam dobio sa CRF 18. Ovde se već vide neki problemi ali nisu toliko izraženi. Postoje zamućenja ali ne i makroblokovi.

Poslednja izmena:
Koliko je manji u MB-ima rip u odnosu na original ?
Koliko ja vidim na osnovu tvojih slika WMV5000 je najlošiji, mp45000 je za nijansu bolji. RF18 još bolji ali i on ima ozbiljnih zamućenja na par mesta, što je prilično čudno jer pri toj RF vrednosti ne bi trebalo da bude skoro nikakve razlike između originala i kompresovanog fajla. A ne verujem da original ima takva ozbiljna zamućenja.
Evo ti primer moje kompresije:
Original 1:

Encode 1:

Original 2:

Encode 2:

Nije kompresovano sa Handbrake već sa Zarx264gui koji isto koristi x264 enkoder i CRF 18 (RF18 i Handbrake). Primetićeš da je razlika zanemarljiva, jedva vidljiva.
Inače, snimio sam samo 2 minuta sa početka te kampanje u Fraps-u, rezolucija 1366x768, 25fps, YV12 mod, i sa CRF 18 dobio fajl sa prosečnim bitrejtom od 6400kbs. Bitrejt bi bio veći da sam snimao i veće bitke ali nisam planirao da snimam i igram celu misiju.

Ako možeš, iseci 30-ak sekundi iz originalnog Fraps fajla uz pomoć VirtualDub-a (Direct Stream Copy za video i audio) i okači negde da proverim u čemu je problem jer tebi i RF 18 izgleda loše. Mada, možda je to zbog default postavki Handbrake-a.
Moje komande za kompresiju su: --crf 18 --deblock -1:-1 --me umh --direct auto --aq-mode 2

Video traje tačno 2 minuta. Original je 3062MB pri 214Mbps, CRF 18 je 93,6MB sa 6520kbs dok je poslednji video 43,6MB sa 3156kbs.
Kod:
General
Complete name                            : C:\Fraps\Movies\war3 2012-11-11 13-29-00-64.avi
Format                                   : AVI
Format/Info                              : Audio Video Interleave
Format profile                           : OpenDML
File size                                : 3.00 GiB
Duration                                 : 2mn 0s
Overall bit rate                         : 214 Mbps

Video
ID                                       : 0
Format                                   : Fraps
Codec ID                                 : FPS1
Bit rate                                 : 212 Mbps
Width                                    : 1 360 pixels
Height                                   : 768 pixels
Display aspect ratio                     : 16:9
Frame rate                               : 25.000 fps
Color space                              : YUV
Bit depth                                : 8 bits
Bits/(Pixel*Frame)                       : 8.135
Stream size                              : 2.98 GiB (99%)

Audio
ID                                       : 1
Format                                   : PCM
Format settings, Endianness              : Little
Format settings, Sign                    : Signed
Codec ID                                 : 1
Bit rate mode                            : Constant
Bit rate                                 : 1 411.2 Kbps
Channel(s)                               : 2 channels
Sampling rate                            : 44.1 KHz
Bit depth                                : 16 bits
Stream size                              : 20.3 MiB (1%)
Interleave, duration                     : 996 ms (24.89 video frames)
Kod:
General
Complete name                            : C:\Fraps\Movies\war3 2012-11-11 13-29-00-64.mkv
Format                                   : Matroska
Format version                           : Version 2
File size                                : 93.6 MiB
Overall bit rate                         : 6 520 Kbps
Writing application                      : x264 r2146+650 183470d
Writing library                          : Haali Matroska Writer b0

Video
Format                                   : AVC
Format/Info                              : Advanced Video Codec
Format profile                           : [email protected]
Format settings, CABAC                   : Yes
Format settings, ReFrames                : 4 frames
Codec ID                                 : V_MPEG4/ISO/AVC
Frame rate mode                          : Constant
Frame rate                               : 25.000 fps
Chroma subsampling                       : 4:2:0
Scan type                                : Progressive
Writing library                          : x264 core 120 r2146+650 183470d
Encoding settings                        : cabac=1 / ref=3 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x113 / me=hex / subme=7 / psy=1 / fade_compensate=0.00 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / fgo=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=crf / mbtree=1 / crf=18.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / aq=2:1.00
Language                                 : English
Default                                  : Yes
Forced                                   : No

Audio
ID                                       : 2
Format                                   : AAC
Format/Info                              : Advanced Audio Codec
Format profile                           : LC
Codec ID                                 : A_AAC
Channel positions                        : Front: L R
Compression mode                         : Lossy
Kod:
General
Complete name                            : C:\Fraps\Movies\war3 2012-11-11 13-29-00-64-zarx264gui.mkv
Format                                   : Matroska
Format version                           : Version 2
File size                                : 45.3 MiB
Overall bit rate                         : 3 156 Kbps
Writing application                      : x264 r2146+650 183470d
Writing library                          : Haali Matroska Writer b0

Video
Format                                   : AVC
Format/Info                              : Advanced Video Codec
Format profile                           : [email protected]
Format settings, CABAC                   : Yes
Format settings, ReFrames                : 4 frames
Codec ID                                 : V_MPEG4/ISO/AVC
Nominal bit rate                         : 3 000 Kbps
Frame rate mode                          : Variable
Chroma subsampling                       : 4:2:0
Scan type                                : Progressive
Writing library                          : x264 core 120 r2146+650 183470d
Encoding settings                        : cabac=1 / ref=3 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x113 / me=hex / subme=7 / psy=1 / fade_compensate=0.00 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / fgo=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=3000 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=2:1.00

Audio
ID                                       : 2
Format                                   : AAC
Format/Info                              : Advanced Audio Codec
Format profile                           : LC
Codec ID                                 : A_AAC
Channel positions                        : Front: L R
Compression mode                         : Lossy

Ha, promakla mi greška u podešavanju. Ranije sam napisao da sam koristio --me umh ali izgleda da je bio --me hex. My mistake. Koristan ovaj MediaInfo.

Poslednja izmena:
Jel koristis one profile za handbrake ? Setovi linija za konzolu poredjani po kvalitetu i duzini trajanja enkodovanja.

Prilozi

• profili za Handbrake.txt
    1,005 bajta · Pregleda: 33
Generalno ne koristim Handbrake. Uglavnom koristim programe koji direkno pozivaju x264.exe. To su Staxrip i MeGUI. Za brzi encode koristim i Zarx264gui i Simple x264 Launcher za testiranje opcija.
Inače, moja podešavanja se ne razlikuju mnogo od default preset-a kod x264 enkodera. Razlika je ono što sam gore naveo: --b-adapt 2 --me umh --direct auto --deblock -1:-1. Sa druge strane Handbrake ima neka svoja default podešavanja koja su nižeg kvaliteta od default podešavanja x264 enkodera pa je potrebno više čačkati i menjati opcije.

Zato ne volim te izkomercijalizovane GUIe sa veoma gluupim deafult podesavanjima.
Slazem se, zato sam vise za VDub gde sve mogu u detalj da podesim. (ili WME :p)

Daj ceo set postavki iz emdia info za fajlove... I zaboravi na WMV ne moze da pruzi ni priblizan kvalitet x264 na istom bitrateu..
Ne znam, meni izgleda bolje... ne svidja mi se sto encode traje mnogo duze.
Stavljam MInfo kad se vratim kuci.

Ja na ovim tvojim slikama nemam pojma sta je(napiso si da pise na svakoj - ja ne vidim gde )
Kad predjes misem preko attachmenta vidi se ime falja, tipa mp4_rf18, mp4_5000kbps itd.

plus nije isti frame... tako da svako poredjenje je ne moguce
E ovo ne znam kako da pogodim... ImageGrabber pravi premali grab iz videa, a ne znam kako da podesim konkretan frame u VDub recimo i exportujem image?

Edit2: Smanjio sam bitrejt na 3000kbs i odradio 2-pass kompresiju. 3000kbs je dvostruko manji bitrejt od onog koji sam dobio sa CRF 18. Ovde se već vide neki problemi ali nisu toliko izraženi. Postoje zamućenja ali ne i makroblokovi.

U ovo izgleda mnogo bolje nego output koji ja dobijam na RF18. Cak i staticni delovi (vrh slike tipa Log, Menu, Quest..) izgledaju bolje.

Evo MInfo za RF18:
General

Format : MPEG-4
Format profile : Base Media / Version 2
Codec ID : mp42
File size : 3.33 GiB
Duration : 45mn 23s
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 10.5 Mbps
Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 10.3 Mbps
Width : 1 360 pixels
Height : 768 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 30.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.330
Stream size : 3.28 GiB (98%)
Writing library : x264 core 120
Encoding settings : cabac=1 / ref=1 / deblock=1:0:0 / analyse=0x1:0x111 / me=hex / subme=2 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=0 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=0 / 8x8dct=0 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=0 / threads=12 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=1 / keyint=300 / keyint_min=30 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=10 / rc=crf / mbtree=1 / crf=18.0 / qcomp=0.60 / qpmin=3 / qpmax=69 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709

Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : 40
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 160 Kbps
Maximum bit rate : 386 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 44.1 KHz
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : 67ms
Stream size : 51.9 MiB (2%)

Ne mogu da napravim RF10 verziju i dalje :D

Original (FRAPS):
General
Format : AVI
Format/Info : Audio Video Interleave
Format profile : OpenDML
File size : 163 GiB
Overall bit rate : 515 Mbps

Video
ID : 0
Format : Fraps
Codec ID : FPS1
Bit rate : 514 Mbps
Width : 1 360 pixels
Height : 768 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 30.000 fps
Bits/(Pixel*Frame) : 16.401
Stream size : 163 GiB (100%)

Audio
ID : 1
Format : PCM
Format settings, Endianness : Little
Format settings, Sign : Signed
Codec ID : 1
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1 411.2 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 44.1 KHz
Bit depth : 16 bits
Stream size : 458 MiB (0%)
Interleave, duration : 1000 ms (29.99 video frames)

Nece ni FullHD snimak da mi enkodira korektno sa RF18 (ne RF10) Handbrake. MediaInfo cak ne prepoznaje output uopste.

FullHD u 3600kbps ne izgleda lose! (naspra kako izgleda 1360x768 verzija na ispod 5000kbps)
Prva: MP4 3600kbps
Druga: Original (pokusao sam istu scenu da uhvatim koliko toliko :))

Prilozi

• mpc-hc 2012-11-12 04-01-54-95.jpg
    mpc-hc 2012-11-12 04-01-54-95.jpg
    210.5 KB · Pregleda: 38
  • mpc-hc 2012-11-12 04-04-36-60.jpg
    mpc-hc 2012-11-12 04-04-36-60.jpg
    234.9 KB · Pregleda: 35
U pitanju su loša podešavanja Handbrake-a. Zato ti RF 18 ispada loše.
1. U Handbrake sa desne strane odaberi High Profile
2. Ako je potrebno koriguj neke stavke na kartici Advanced, ručno ili iskopiraj komande sa preset Slow iz fajla koji je dulsrules ostavio na prethodnoj strani.

Yikes..... sad zauzima sva jezgra i encode ETA je 3h :( Uz verovatno bitrate od 10Mbps. OK, pusticu ga da vidim kako ispada barem. Mora da postoji neki bolji nacin, siguram sam da retko ko od shoutcastera ima komp i net koji moze da dovoljno brzo napravi onakav kvalitet videa i da ga jos uploaduje.

Pa, možeš da probaš preset Fast. On je 4x brži od preset-a Slow ili 2x brži od preset-a Medium a opet ima koliko-toliko pristojna podešavanja.
P.S. Ako te zeza MP4 prebaci da ti ouput format bude MKV.

@Wild Boy Nije loše. Snimak ima problema sa gubitkom detalja ali to je do Youtube koji voli da načisto upropasti snimke, čak i one u HD rezoluciji kako bi povećao stepen kompresije snimka.
Iskreno, bolje da koriste veći bitrejt za 720p snimke nego što insistiraju da tako smešan bitrejt koriste za 1080p. 720p sa bitrejtom koji koristi 1080p bi bolje izgledao nego što 1080p sada izgleda.

Ne vidim gde se podesava Slow/Fast?

U Handbrake nigde ne postoji slajder ili padajući meni za tako nešto. Ali imaš parametre u tekstualnom fajlu koji je dulsrules okačio i koje kopiraš u donjem delu stranice Advanced.

Druga varijanta - batali Handbrake. Uzmi Zarx264gui i koristi njega za kompresiju. Na početnom ekranu odaberi MKV umesto MP4. Imaš padajući meni da eksperimenišeš sa presetima.

+1
Batali handbrake... Izmokercijalizavan i izvikan bez ikakvih zasluga.

Format profile : [email protected]:smash:

Sta fali handbrake-u ?

Isprobao nekoliko razlicitih profila u Zarx-u. FullHD u svega 2400kbps mi za sada izgleda dobro :) Isprobavam jos koji profil da vidim sta ce biti sweet spot.
E sad zasto je Faster sporiji od Slow...

Na jakoj masini se gleda samo krajnji kvalitet klipa. Ne toliko koliko traje encode. Ja uvek koristim very slow preset u Hb-u.

Ako je klip 2:30h ili treba 150min klipova da se prebace, to vrlo lako moze preci 10h rada - sto je iskreno previse.

Sad se setih zasto je "brzi" Slow - ovo je tek prvi pass :D (ne mogu constant quality da koristim, daje prevelik file)

U svakom slucaju 2400kbps mi se svidja kako izgleda, prilicno je dobar kvalitet. Sada samo gledam da li ima razlike u kvalitetu i vremenu izmedju Slow/Fast. Hvala svima.

Slow je mozda slow ali video mi se cini odlican i na 1600kbps!
Uploadovao sam do sada uradjen deo (~130MB, 10 minuta ravno :)) na
http://www.alfasp.com/test.mkv
pa ko ima vremena neka javi utisak.
Boje izgledaju po meni. Neverovatno mi je da FullHD snimak na 1600kbps izgleda bolje nego 1360x768 snimak u 5000kbps - rezolucija samog Windows mi je 1360x768, znaci toliko je i rezolucija playera (igra je bila u FullHD).

Poslednja izmena:
Ako je 1600 kbs dovoljno za transparetnost (zavisi od mnogo faktora) onda naravno da ce veca razolucija sa tim BRom biti bolja nego manja sa 10x vecim.
Ajd sad i ti komercijalizovan...
Ne komrecijalizovan... pogresan izraz iskoristio verovatno.
Izvikan... Pa vecina ljudi misli da handbrake daje taj kvalitet... A on je najbociniji nasminkani GUI za x264.
Nista bolji od ostalih , verovatno i gori od nekih

Poslednja izmena:
Ako je 1600 kbs dovoljno za transparetnost (zavisi od mnogo faktora) onda naravno da ce veca razolucija sa tim BRom biti bolja nego manja sa 10x vecim.

Nemam predstavu sta si rekao i iskreno se stidim... please explain :)

Nema potrebe, u brzini pisem retko ko bi me razumeo osim samog sebe.

Imas video od lupam 30 Mbit-a. 1080p.
Video je takav da encodovan x264 dovoljno je 2 Mbit-a u 1080p da zadrzi prvobitni izgled da bude transparentant orginalu od 10mbita(da nema primetne razlike).

Encodujes ga sa x264 Bitrate 2mbit 1080p
Encodujes ga sa x264 Bitrate 29mbit 720p...

Prvi video ce biti bolji jer ima dovoljan bitrate da bude transparentan a rezolucija je veca...
Drugi video opet ima dovoljan cak i 14puta veci bitrate ali to ga ne moze uciniti boljim od orgiinala, pa je zbog manje rezolucije losiji od prvog i od originala.

To sve zavisi od vrste vide-a...

postoje i situacije (kao sto je sa dosta BLuray filmova) gde nema dovoljne kolicine detalja da budu 1080p .. i dobar encode 720p nece se razlikovati od dobrog encoda 1080p...
Cak sta vise , cesto se desava da 720p sa istom velicinom ko 1080p bude bolji jer ima naravno veci bitrate(posto je manja razolucija a isti bitrate ko 1080p)
TO je ilidan vec pomenuo.
Jer gubitak "informacija o fajlu" koje se gube manjim bitrateom se ne mogu nadokanaditim , dok rezolucija veoma cesto sa dobrim interpool algoritmom moze , jer retko kad ima toliko detalja da film stvaro "zasluzuje" 1080p...

Sve zavisi o kakvom se videu radi, pa moze da bude i ta tvoja situacija, a moze odnsono cesce je sa BR filmovima ova druga situacija.

Samo sam hteo da ti objasnim , zato sto si napisao da ti je neverovatno ;)

Sad kad si otrigo presete i kad si ga podesio predpostavljam kako treba, videces koliko je x264 ustvari mocan i superioran u odnosu na druge encodove kad je u pitanju i quality/compression i quality/speed.

Poslednja izmena:
Video koji je encoded u 1080p i 1360x768 nisu isti source. Radio sam encode tako da ne diram rezoluciju u oba slucaja.
1080p video kada se enkoduje preko Slow preseta u 1600kbps (link koji sam postavio) izgleda, po meni, bolje nego 5000kbps videa x768 - medjutim ovaj x768 je encoded sa HandBrake-om, a 1080p preko Zarx-a.
U svakom slucaju mislim da mi odgovara Slow preset (cak i nije primetno sporiji od Fast za 1080p video) jer na 1600kbps pravi dovoljno mali file a kvalitet je super.

Vrh Dno