mighty78
Slavan
- Učlanjen(a)
- 05.11.2009
- Poena
- 420
Moja oprema
- CPU & Cooler
- i5-14600K / Thermalright Burst Assassin 120 RGB
- Matična ploča
- Asus TUF GAMING B760M-PLUS WIFI
- RAM
- 32GB (2* FURY Beast 16GB 5600MHz DDR5)
- GPU
- Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB
- Storage
- ADATA SX8200NP 2TB / ADATA SX8200NP 2TB / Samsung 860 EVO 1TB / WD Gold 6TB
- Zvuk
- Marantz SR3001 / Monitor Audio Bronze BR5 / Sony MDR-DS6500
- PSU
- Seasonic Focus GX-850
- Kućište
- Antec NX200M
- Monitor
- MSI G32CQ5P
- Miš & tastatura
- HP X220 Gaming / BlitzWolf BW-KB2 Gateron yellow optical
- Laptop
- HP Elite Dragonfly G3
- Tablet
- Samsung Galaxy Tab S6 lite
- Mobilni telefon
- Samsung Galaxy S23+
- Pristup internetu
- Optički internet
Već duže vreme sam se spremao da zamenim kućište, nekako mi greota da mi moje komponente stoje u Borovnici BK-872 (mada me je lepo služila), ali nikako nisam mogao da nađem kućište koje bi mi izgledom zadovoljilo - volim minimalistički look, al toga kod nas slabo ima. Razmišljao sam o Cooler Master Silencio 550, ali nije mi bilo baš ono što sam hteo.
Merkao sam Fractal Design kućišta odavno, ali je to iziskivalo da ih donesem iz inostranstva, a to mi se nekako nije radilo. Uglavnom pre neki dan su uvezli jednu količinu i ja odmah pazarih jedno.
I to Define R3 USB3.0 Black Pearl.
Elem, reših da podelim svoje iskustvo s njim i sa vama.
PAKOVANJE I SPOLJNI IZGLED:
Lepa šarena kutija pozamašne težine (skoro 13kg).
Kućište izgleda kao monolit
Front panel se nalazi na gornjoj strani kućišta iznad vrata. Na njemu se nalaze konektori za mikrofon i slušalice, power taster ispod koga je power led, dva USB 2.0 porta i jedan USB 3.0 port. Dosta je neobično da IDE LED jednostavno ne postoji.
Inače kablovi od svih konektora su jako dugi i nema problema da dokače bilo koji deo ploče.
Kada se otvore vratanca vidi se sunđer koji dampira prednu stranu kućišta. Na vrhu kućišta se nalaze dva 5.25 slota od kojih se donji lako konvertuje u 3.5 uz pomoć adaptera koji se dobija.
Ispod slotova se nalaze dvoja vratanca koja pokrivaju mesta za 120mm fanove na nosačima koji ujedno imaju i filtere za prašinu. Za skidanje nosača i filtera je potrebno odviti 4 šrafa koja drže ceo nosač s fanom i filterom. Uz kućište stiže jedan 120mm fan napred.
Sa desne strane je mali RESET taster.
Maskice za 5.25 slotove se lako skidaju i vraćaju uz pomoć bravice s desne strane, ali kad se bravica zatvori čvrsto naležu i ne klate se,
Sa zadnje strane se vidi da napajanje ide na dno kućišta, ima standardnih 7 slotova, otvorene rupe za vodeno hlađenje i mesto za jedan 120mm pozadi.
Merkao sam Fractal Design kućišta odavno, ali je to iziskivalo da ih donesem iz inostranstva, a to mi se nekako nije radilo. Uglavnom pre neki dan su uvezli jednu količinu i ja odmah pazarih jedno.
I to Define R3 USB3.0 Black Pearl.
Elem, reših da podelim svoje iskustvo s njim i sa vama.
PAKOVANJE I SPOLJNI IZGLED:
Lepa šarena kutija pozamašne težine (skoro 13kg).

Kućište izgleda kao monolit

Front panel se nalazi na gornjoj strani kućišta iznad vrata. Na njemu se nalaze konektori za mikrofon i slušalice, power taster ispod koga je power led, dva USB 2.0 porta i jedan USB 3.0 port. Dosta je neobično da IDE LED jednostavno ne postoji.
Inače kablovi od svih konektora su jako dugi i nema problema da dokače bilo koji deo ploče.

Kada se otvore vratanca vidi se sunđer koji dampira prednu stranu kućišta. Na vrhu kućišta se nalaze dva 5.25 slota od kojih se donji lako konvertuje u 3.5 uz pomoć adaptera koji se dobija.
Ispod slotova se nalaze dvoja vratanca koja pokrivaju mesta za 120mm fanove na nosačima koji ujedno imaju i filtere za prašinu. Za skidanje nosača i filtera je potrebno odviti 4 šrafa koja drže ceo nosač s fanom i filterom. Uz kućište stiže jedan 120mm fan napred.
Sa desne strane je mali RESET taster.

Maskice za 5.25 slotove se lako skidaju i vraćaju uz pomoć bravice s desne strane, ali kad se bravica zatvori čvrsto naležu i ne klate se,

Sa zadnje strane se vidi da napajanje ide na dno kućišta, ima standardnih 7 slotova, otvorene rupe za vodeno hlađenje i mesto za jedan 120mm pozadi.