Šta je novo?

Foxconn ili MSI

DraganNS

Slavan
Učlanjen(a)
21.12.2004
Poena
319
Dali neko moze strucnije da mi pomogne?
Zelim da kupim nove komponente da bi sklopio nov racunar. Necu da dam bas puno para tako da sam ogranicen. Pitanje je dali je pametnije uzeti MSI K9N NEO-F plocu ili Foxconn N5M2AA. Sto se tice MSI znam da su OK mada kazu za tu plocu da bas i nije nesto. A sto se Foxconn-a tice prvi put sam cuo za tog proizvodjaca pa me intresuje kakvi su i dali je to OK ploca. Isto tako je i graficka nvidia 7600gt Foxconn jeftinija od iste takve Zotac pa ako i to mozete dam i kazete dali je OK da uzmem. Ako ne slobodno recite da to nije pametna odluka. Moj nov racunar bi se bazirao na AMD 4200+ dual, nekoj odgovarajucoj ploci ali da nije bas skupa, 1gb memorija na 800mhz (Transcend) i grafickoj 7600gt... Ostatak je nebitan.
Hvala Vam

Ja vec duze vreme koristim msi k9n neo i nekako mi je zao da je zamenim. Oc mogucnosti ploce su smesne ali pored toga vozim na 280fsb na def. voltazi orleans 3000+.
Neznam kakva je foxon ploca ali neo uzmi ako neces da klokujes tj. ne zelis da juris neki score zbog ogranicenja u oc. Prica se po forumu o biostaru sa amd cipsetom pa razmisli malo i o njoj, cena je tu negde. Radi se o integrusi sa sasvim dobrim oc mogucnostima.
Poz

Mene ta plocha plashi....znam da radi i da ne crkava..ali neshto tako toplo nisam sreo..

Ne verujem da cu bilo kakav clock da radim. Danas sam bio da umzme specifikaciju posto cu na kredit. Graficku cu staviti 7900GS umesto 7600GT. Ne znam ni dali je to dobro odluka jel jedino sto ona ima je da je 256bit umesto 128 bit-a

Super je odluka, ako si vecj odluchio da ne uzimash DX10 karticu.

I ja isto. Topla preporuka za Biostar TA690G, najnoviji AMD-ov chipset, koji ide rame uz rame sa neVidijom!

Daj argumente...

Kad udjes u windows pipni hladnjak na svojoj ploci, sve ce ti se samo kasti, ako ne budes spalio ruku do lakta.
Imao sam 2 MSI ploce i 4 graficke do sada. Svakodnevno se srecem sa svim MSI modelima, kako novim, tako i onima koji dodju na servis, naravno pregorele...
Cinjenica je da MSI ima los kvalitet izrade, ubedljivo NAJVECI procenat reklamacije, lose (prilicno jadne) oc mogucnosti, slabu podrsku, da se greje vise od ostalih...

Probaj da update-ujes ili skines novi BIOS za tvoju plocu, ili da u nju tutnes neki novi x2 3600+ i dobices poruku : Unknown CPU revision.... koju, ma koliko zeleo, ne mozes izbeci zato sto podrska ne radi ;) ,)

Kad udjes u windows pipni hladnjak na svojoj ploci, sve ce ti se samo kasti, ako ne budes spalio ruku do lakta.
Imao sam 2 MSI ploce i 4 graficke do sada. Svakodnevno se srecem sa svim MSI modelima, kako novim, tako i onima koji dodju na servis, naravno pregorele...
Cinjenica je da MSI ima los kvalitet izrade, ubedljivo NAJVECI procenat reklamacije, lose (prilicno jadne) oc mogucnosti, slabu podrsku, da se greje vise od ostalih...

Probaj da update-ujes ili skines novi BIOS za tvoju plocu, ili da u nju tutnes neki novi x2 3600+ i dobices poruku : Unknown CPU revision.... koju, ma koliko zeleo, ne mozes izbeci zato sto podrska ne radi ;) ,)

ja recimo imam/imao sam i ploce i graficke i nikad nisam imao problema ;)
jedino je ploca losa za veci overklok(fsb ide samo do 240mhz :wall: )
sto se tice grejanja, na nf4 sli cipu imam mali najobicniji pasivni hladnjak(lagan ko pero) i kaze da je temperatura cipa oko 35-40 stepeni, uglavnom radi uvek na defaultu, nikad se nije restartovao sam od sebe i sl.

Pre nekoliko godina bio sam MSI fan, ali sada to više nije slučaj. Pogledajte samo cene, MSI odavno više nije konkurentan sa ASUS-om Gigabyte-om ABIT-om itd. Foxconn je nažalost zapostavljen brend kod nas iako je uz ECS (PC-chips) jedan od najvećih proizvođača ploča na svetu, za njega imam samo toplu preporuku. Što se Biostara tiče, odličan za te pare ali nijedna veća firma kod nas ne stoji iza njega.
Moje mišljenje - pazari Foxconn ploču i Zotac VGA. (pogledaj ploče MSI, GA, ASUS, - na svima su foxconn oznake...)

Pre nekoliko godina bio sam MSI fan, ali sada to više nije slučaj. Pogledajte samo cene, MSI odavno više nije konkurentan sa ASUS-om Gigabyte-om ABIT-om itd. Foxconn je nažalost zapostavljen brend kod nas iako je uz ECS (PC-chips) jedan od najvećih proizvođača ploča na svetu, za njega imam samo toplu preporuku. Što se Biostara tiče, odličan za te pare ali nijedna veća firma kod nas ne stoji iza njega.
Moje mišljenje - pazari Foxconn ploču i Zotac VGA. (pogledaj ploče MSI, GA, ASUS, - na svima su foxconn oznake...)

Slazem se da je Foxconn extra,ali Zotac (zaboga covece) to je dno dna od svih kartica (najsporiji,najlosije izradjen,bedan oc...) jeste najjeftiniji ali ne toliko koliko je losiji od ostalih.
Ja imam DFI nForce590 SLI i Foxconn 8600GT (do skoro sam koristio HD 2900XT),i prezadovoljan sam kombinacijom. Graficka se pokazala kao odlicna za nove igre i razuman OC.
Moje misljene je da sada treba uzimati DFI od skupljih modela jer ima kontinuitet kvaliteta i odlican je za OC, od srednje klase najbolji je Foxconn (dolaze i skuplji modeli 680i za LGA775 koji su kao stvoreni za neverovatan OC).

Definitivno Foxconn ili DFI (malo je skuplji, ali vredi vise nego msi i asus zajedno).
Msi i asus su postali pravi krs,postovanje zasluzuju retki modeli (po pravilu oni najskuplji).

Definitivno Foxconn ili DFI (malo je skuplji, ali vredi vise nego msi i asus zajedno).
Msi i asus su postali pravi krs,postovanje zasluzuju retki modeli (po pravilu oni najskuplji).

Prvo : U ASUS-a mi ne diraj i ne stavljaj ga u isti kos sa MSI-jem :D

Drugo: Zotac pravi vrlo dobre kartice!

TRECE: Daj neki dokaz za sve sto si rekao ili povuci rec!

Poslednja izmena:
Foxconn je jedan od najvecih OEM proizvodjaca za gore pomenute brendove. Na mojoj ASUS A7N8X ploci na mnogo, mnogo mesta pise foxconn ?!?. Mogli bi da otvorimo novu temo o ovome...Sta pise na DFI-u?
Bitno je samo koliko ce se vremena i novca nakon proizvodnje uloziti u testiranje odredjene klase maticnih ploca. U zadnje vreme brendove dozivljavam samo kao nalepnice, sarene kutije, fancy IDE kablove itd. Jedino sto danas cini uredjaj kvalitetnim je kvalitet servisa firme u kojoj kupujes.
Anyway, sto se tice konkretne MSI K9N NEO-F ploce, kroz ruke mi je proslo bar 50 komada i ni jedna se nije vratila. Tacno je da je pasivni kuler za chipset neverovatno vreo ali pretpostavljam da je MSI znao koje su temperaturne granice za tehnologiju u kojoj je izradjen nVidia 550 chipset. I ja sam se zabrinuo kada sam se prvi put sreo sa plocom. U svakom slucaju preporuka za prosecnog korisnika.
Ako jos nisi pazario, razmisli o kombinaciji MSI/ASUS 945PL ploca (cena kao MSI K9N) i Intel E2160 procesor. Ako ti uleti dobar primerak mozes da ga nasviras da radi kao E6400 ili jace (neki pacijenti su postigli X6800 performanse). Ne bi trebalo da je mnogo skuplje.
I jos jedna zanimljivost: statisticki gledano, brend sa kojim sam najmanje imao problema u protekle dve godine je...pazi sad: ASRock (verovali ili ne).

Poslednja izmena:
M@R1Ø;1140206 je napisao(la):
I jos jedna zanimljivost: statisticki gledano, brend sa kojim sam najmanje imao problema u protekle dve godine je...pazi sad: ASRock (verovali ili ne).

Koji pravi ludila od ploca i zao mi je sto nije popularan u dovoljnoj meri!

asrock, foxconn, biostar, zotac sve extra proizvodi.
pogledaj samo asrock plocu agp pcie ddr1 ddr2 ko to jos ima na jednoj ploci
ovim velikim proizvodjacima ime prodaje proizvod a ove male se isiticu kvalitetom
recimo da za intela od jeftinijih ploca samo foxconn imao integ VGA sa pcie 16X
gigabyte u istoj klasi samo 1x msi 4x sramota pa sta ko nema trenutno poara za sve ne mora nikad da se igra lepo tja.
Tako da svaka preporuka za foxconn

Sto se tice MSI,mislim da nije posteno generalizovati stvar i reci da je krs.
Na mojoj msi ploci sam bez problema uradio update biosa i to preko onog live update njihovog.To je prvo.Drugo,meni chipset uopste nije vreo,kuciste mi je provetreno tako da tu nemam problema.Trece,prodao sam dosad na desetine npr. msi k9n neo f ploca i procenat reklamacija je zanemarljivo mali.
I gore kazu da su provukli kroz ruke brdo tih ploca i da se ne vracaju nazad.I sta sad?
Los kvalitet izrade?Nisi ti decko video dovoljno msi ploca.:p
Sta,jesi ti neki uvoznik MSI i ostalih ploca da znas da imaju ubedljivo najveci procenat reklamacije.
Meni ne treba overclock,hocu stabilnost.
O layoutu necu ni da pricam,najjaci su,uglavnom.
I sta,2 maticne i 4 graficke...puno bre za tako loseg proizvodjaca,ja bih se opametio posle prve dve...
Eto meni je ovo peta msi ploca i ni sa jednom nisam imao problema,mislim da i sve prethodne besprekorno rade.:d
A sta reci za asus?M2N-E ploca,sve je super,cini razna cuda a ne znam jos nikoga ko nije kupio zvucnu karticu i ubacio je u nju,zato sto je ona integrusa na njoj shit.Da i pipao sam rukom,do lakata,hladnjake i na mojoj ploci i na toj Asus i veruj mi da nema razlike iako Asus ima heatpipe.
Nedavno su mi se dve vratile na garanciju.
Eto sad mogu da kazem da je Asus shit nevidjeni.

Poslednja izmena:
Ja generalno ne volim MSI ploce, ide to i radi lepo, ali me je starh da se ne raspadne.

A sto se tice ASrock ploca, oni imaju najvece egzibicije... Ne bi me zacudilo da naprave AGP/PCIe/PCIe 2.0 + DDR/DDR2/DDR3 plocu :) :) :)!

Sto se tice MSI,mislim da nije posteno generalizovati stvar i reci da je krs.

Tema je Foxconn vs. MSI, o odredjenim modelima ploca, tako da je generalizovan stav ono sto se trazi, znaci da, posteno je i neophodno! I nisam rekao da je krs iako jeste.

Na mojoj msi ploci sam bez problema uradio update biosa i to preko onog live update njihovog.To je prvo.Drugo,meni chipset uopste nije vreo,kuciste mi je provetreno tako da tu nemam problema.Trece,prodao sam dosad na desetine npr. msi k9n neo f ploca i procenat reklamacija je zanemarljivo mali.

Prvo: Da, Live Update je jedina stvar pomocu koje mozes (ponekad) da update-ujes BIOS, aj vrati ga na prethodnu verziju! I da, jel taj update preko live-a trajao 7 dana??? verovatno!
Drugo i trece: Super, uz MSI ploce verovatno prodajes i 6x 12cm ventilatore ,). BTW onoliko koliko si ti prodao k9n ploca, ja sklapam za dan. Ne mozes reci da je procenat reklamacije mali na osnovu uzorka od 10tak komada, vec bar nekoliko stotina, a to je ono sto sam ja rekao.

I gore kazu da su provukli kroz ruke brdo tih ploca i da se ne vracaju nazad.I sta sad?
Los kvalitet izrade?Nisi ti decko video dovoljno msi ploca.:p

Nisam, zmurim kada ih testiram, sklapam i pakujem za RMA, ne valja za oci. A da sam uvoznik verovatno bih sam sebe:whip:

O layoutu necu ni da pricam,najjaci su,uglavnom.

Jesi kada drzao u ruci k8mm3-v verovatno ona spada u uglavnom?

I sta,2 maticne i 4 graficke...puno bre za tako loseg proizvodjaca,ja bih se opametio posle prve dve...
Eto meni je ovo peta msi ploca i ni sa jednom nisam imao problema,mislim da i sve prethodne besprekorno rade.:d

Bio sam MSI fan, ali sam realan, nisam pristrasan i znam kada nesto valja ili ne, a hvala Bogu imam iskustva sa razlicitim modelima i proizvodjacima. MSI nije bio los, cak je po mom misljenju jedno vreme cak bio i najbolji proizvodjac, ali sada..:mad: Blago tebi...

A sta reci za asus?M2N-E ploca,sve je super,cini razna cuda a ne znam jos nikoga ko nije kupio zvucnu karticu i ubacio je u nju,zato sto je ona integrusa na njoj shit.Da i pipao sam rukom,do lakata,hladnjake i na mojoj ploci i na toj Asus i veruj mi da nema razlike iako Asus ima heatpipe.
Nedavno su mi se dve vratile na garanciju.
Eto sad mogu da kazem da je Asus shit nevidjeni.

Kad smo vec kod zvucnih kartica, ajde na tu tvoju plocu stavi Leadtek TVFM 2000 Expert ili deluxe. Nece ti raditi ili zvuk na FM-u ili na TV-u ili ce raditi non stop, zavisi kako ga tweaknes!

Opet ponavljam ne mozes reci za nekog proizvodjaca reci da je shit nevidjeni na osnovu jedne ili pet ili desetak ploca (komponenti), svako ima svoju "crnu ovcu", kao i razlicite modele koji su namenjeni razlicitim ciljnim grupama i u razlicitim su cenovnim kategorijama. Svaka roba ima svog kupca, pa tako neko vozi ficu, neko porsea, neko daciu logan a neko golfa 4

Bas zbog toga, iskustva i realnog razmisljanja, ja kazem da se za te pare moze da se uzme bolja ploca od MSI K9n neo-f.

To je moje misljenje, forum sluzi da bi razmenjivali misljenja, davali svoje preporuke i eventualno iz iskustva pomogli nekome da resi neki problem. Mislim da je dosta sa ovim flejmom. Ja vise ne ucestvujem u ovoj temi.

:-devil-:

Poslednja izmena:
Prvo: Da, Live Update je jedina stvar pomocu koje mozes (ponekad) da update-ujes BIOS, aj vrati ga na prethodnu verziju! I da, jel taj update preko live-a trajao 7 dana??? verovatno!
Drugo i trece: Super, uz MSI ploce verovatno prodajes i 6x 12cm ventilatore ,). BTW onoliko koliko si ti prodao k9n ploca, ja sklapam za dan.
Btw,uopste nemam f plocu nego platinum.Update odmah uradio.I vratio.
Ti si,bre, supermen,kad sklapas 100- tinak ploca msi dnevno.Ne smem s tobom vise da pricam,bojim se:d .
ni ja ne ucestvujem vise.:wave:

Moj tata je jaci od tvog tate... ;)

Ljudi, ovde treba da razmenjujete iskustva a ne sujetu!

I ne zaboravite, maticna ploca je plasticna ploca sa kondenzatorima i jos malo plastike i silicijuma :).

Poslednja izmena:
A ti spamuj negde drugde;)
Mi i razmenjujemo iskustva,samo sto su razlicita:d

jeftiniji modeli MSI-a su stvarno losi ,ali stvarno.Skuplji modeli su kvalitetni nema sta.
Konkretno MSI K9N4 ULTRA-F imao sam je "IMAO" i pri razumnom owercklocku procesora +0.2V i blagog dizanja napona memorije i cipa VRISNULA je naponska jedinica (par kondezatora je otislo u vecna lovista) u toku dvocasovnog crash&burn testa (mozda je to bio los primerak koji mi je zapao ali odmah sam trazio da mi daju DFI u zamenu).
Asusovi modeli su kvalitetniji od MSI ali ne toliko da zasluze posebno izdvajanje.
Opet ponavljam da se modeli ispod 60-65 evra lose ponasaju ( i asus i msi ),bolje je uzeti Foxconn u toj kategoriji ili Asrock (manje kvarova nego msi).

Idealna kombinacija za nekoga ko zeli da owerclockuje:
DFI Infinity 975X/G ,Core 2 Duo E 6600 2,4GHz, OCZ 2x1GB 800MHz Gold XTC/CL4, 8800GTS Foxconn 320MB (mali kompromis zbog cene).
Grafika nije savrsena za OC ali ko jos ima 400-450e (ili vise samo za grafiku)

Ugradio sam X2 3800+ na pomenutu Foxconn plocu i mogu reci da sam zadovoljan, geberalno foxconovu robu karakterise dobar odnos cene i kvaliteta, tj ploca srednje klase kosta kao npr Asusova iz donje klase, pomenuti model ploce ima mozda jedini nedostatak sto nema s ata2 no s ata1, pricam o reviziji N5M2AA-krs2h. Na pomenutoj ploci sam isprobao striping raid sa dva Maxtora od po 160gb i bilo je opcinjavajuce, mada Cika Pera serviser m ploca ne preporucuje da se Foxconn ploce koriste s sata Maxtor diskovima, pa ako je uzmes uzmi neku drugu marku hdd-a.
Jeftin i srednji segment MSI-a je za izbegavanje u sirokom luku, kad rade za brend masine ploce su im vrhunske, ali sa ekonomskim segmentom ima redovno problema.

Vrh Dno