Sto se tice MSI,mislim da nije posteno generalizovati stvar i reci da je krs.
Tema je Foxconn vs. MSI, o odredjenim modelima ploca, tako da je generalizovan stav ono sto se trazi, znaci da, posteno je i neophodno! I nisam rekao da je krs iako jeste.
Na mojoj msi ploci sam bez problema uradio update biosa i to preko onog live update njihovog.To je prvo.Drugo,meni chipset uopste nije vreo,kuciste mi je provetreno tako da tu nemam problema.Trece,prodao sam dosad na desetine npr. msi k9n neo f ploca i procenat reklamacija je zanemarljivo mali.
Prvo: Da, Live Update je jedina stvar pomocu koje mozes (ponekad) da update-ujes BIOS, aj vrati ga na prethodnu verziju! I da, jel taj update preko live-a trajao 7 dana??? verovatno!
Drugo i trece: Super, uz MSI ploce verovatno prodajes i 6x 12cm ventilatore ,). BTW onoliko koliko si ti prodao k9n ploca, ja sklapam za dan. Ne mozes reci da je procenat reklamacije mali na osnovu uzorka od 10tak komada, vec bar nekoliko stotina, a to je ono sto sam ja rekao.
I gore kazu da su provukli kroz ruke brdo tih ploca i da se ne vracaju nazad.I sta sad?
Los kvalitet izrade?Nisi ti decko video dovoljno msi ploca.
Nisam, zmurim kada ih testiram, sklapam i pakujem za RMA, ne valja za oci. A da sam uvoznik verovatno bih sam sebe:whip:
O layoutu necu ni da pricam,najjaci su,uglavnom.
Jesi kada drzao u ruci k8mm3-v verovatno ona spada u uglavnom?
I sta,2 maticne i 4 graficke...puno bre za tako loseg proizvodjaca,ja bih se opametio posle prve dve...
Eto meni je ovo peta msi ploca i ni sa jednom nisam imao problema,mislim da i sve prethodne besprekorno rade.:d
Bio sam MSI fan, ali sam realan, nisam pristrasan i znam kada nesto valja ili ne, a hvala Bogu imam iskustva sa razlicitim modelima i proizvodjacima. MSI nije bio los, cak je po mom misljenju jedno vreme cak bio i najbolji proizvodjac, ali sada..

Blago tebi...
A sta reci za asus?M2N-E ploca,sve je super,cini razna cuda a ne znam jos nikoga ko nije kupio zvucnu karticu i ubacio je u nju,zato sto je ona integrusa na njoj shit.Da i pipao sam rukom,do lakata,hladnjake i na mojoj ploci i na toj Asus i veruj mi da nema razlike iako Asus ima heatpipe.
Nedavno su mi se dve vratile na garanciju.
Eto sad mogu da kazem da je Asus shit nevidjeni.
Kad smo vec kod zvucnih kartica, ajde na tu tvoju plocu stavi Leadtek TVFM 2000 Expert ili deluxe. Nece ti raditi ili zvuk na FM-u ili na TV-u ili ce raditi non stop, zavisi kako ga tweaknes!
Opet ponavljam ne mozes reci za nekog proizvodjaca reci da je shit nevidjeni na osnovu jedne ili pet ili desetak ploca (komponenti), svako ima svoju "crnu ovcu", kao i razlicite modele koji su namenjeni razlicitim ciljnim grupama i u razlicitim su cenovnim kategorijama. Svaka roba ima svog kupca, pa tako neko vozi ficu, neko porsea, neko daciu logan a neko golfa 4
Bas zbog toga, iskustva i realnog razmisljanja, ja kazem da se za te pare moze da se uzme bolja ploca od MSI K9n neo-f.
To je moje misljenje, forum sluzi da bi razmenjivali misljenja, davali svoje preporuke i eventualno iz iskustva pomogli nekome da resi neki problem. Mislim da je dosta sa ovim flejmom. Ja vise ne ucestvujem u ovoj temi.
:-devil-: