Šta je novo?

FoX + Family Guy + YouTube + Copyright

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

korisnik2007a

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2007
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800x, NZXT Kraken X73
Matična ploča
Gigabyte Aorus B450 Pro
RAM
64GB Kingston DDR4 @3733MHz
GPU
ASUS RTX 3060Ti
Storage
Kingston 1TB NVMe
Zvuk
Integrisana
PSU
be quiet! 750W
Kućište
GAMDIAS ATHENA M1 ELITE
Monitor
LC Power LC-M25-FHD-144
Miš & tastatura
MS Industrial C720&Keychron M3 Mini 4K
Mobilni telefon
Mi 10 Pro
Naime,kontam,ovo nije mnogo IT,ali mi treba neki pro savet/ideja.

Htedoh na YT da postavim neki Family Guy (onaj FoX crtani) video i kad sam ga postavio,odma ga YT cenzurisao,jer je FOX-ovo vlasnistvo...E sad,kako je meni poznato,sme se postavljati ili 45 sekundi videa,ili 30 sekundi audia bez dozvole autora,a video o kome govorim traje 31 sekundu?

Jel se nesto promenilo ili YT i FOX *ebu ljude u dupe?

evo pomenutog videa
http://www.youtube.com/watch?v=Qc8Q8Fn-_rE

Ako oce rat - dobice ga! :)

:wave:

mozes ti da postavis ali ako autor trazi da se to skine oni to moraju da urade...

kontam,ali - odma je otisao.Zar nemam ja zakonsko pravo da postavim takav video ako traje krace od 45s? Mislim,to nikako ne bi radilo u srbiji,ali to je ipak svet,trebalo bi da se postuju pravila...

nemas... onda bi mogao da postavljas delove po 45 sekundi i da postavis celu seriju...

Ja kad sam stavljao klip iz Family guy-a koji je trajao 40 sekundi, bio je removed sledeceg dana isto zbog Fox ownershipa. Youtube je retardiran, na drugom klipu sam stavio bio pesmu u pozadini od Kanie Westa- I put on for my city koju su mutovali posle 2 sata. Ne kapiram, nesto dozvoljavaju, nesto ne.

Inace neces videti puno Family guy klipova jer ih redovno sklanjaju, samo dozvoljavaju ove sa hulu-a.

Nije yt retardiran, nego samo postuju zelje autora, nekima smeta, nekima ne, nesto ne vide etc...

boli me ..... za prava autora - jer to djubretarsko pravo nemaju - gde je tu sloboda govora,koju ameri tako cene? a ko bi se zezao sa epizodom iz 45s delova(a i rekao sam klip iliti samo jedan isecak a ne vise njih,a vidi ti to,ovaj mi je prvi).Nemoguci su postali,zato sam i poslao onaj Dispute form,pa cu videti sta ce biti.Jel mozete vi da vidite moj video?

kakve veze ima sloboda govora sa autorskim pravima? :d

pa bokte,US zakon kaze da svako ima pravo da bez dozvole AUTORA postavi 45s video klip-a i 30s muzike...TAKO....;)

P.S. - stigo mi e-mail od YT@noreply- kaze vas video ima sadrzaj ciji je vlasnik FOX (na ENG naravno) i to je to? Jel vidite vi moj video?

pa to je odlicno...bas sam to hteo...to samo pokazuje da FOX zaplasuje ljude glupostima,a da zakonski ne mogu nista...

Hvala za reply.

Nemojte samo lock,ako se nesto desi za par dana,da ga obrisu,pa cu javiti (iako mislim da nece)...

Samo treba biti hrabar i pametan..

Rek'o sam im bio da ih ceka tuzba ukoliko bude frke,a stigao mi e-mail da je njihov sadrzaj,ali ja da se ne brinem.

treba istrajati u svemu..:)

do novih vesti.

Da si ti snimio tu seriju, tvoja ideja i realizacija, okachio je na youtube, i fox je proglasio svojom, pa i da te razumem...A ti pishesh youtube-u kako ces ih tuziti? LOL^25

Samo treba biti hrabar i pametan..

Ahm...pametno utrosheno vreme i trud :)

2z5n0hj.jpg

podsmevajte se vi koliko hocete,ali moj video jos uvek stoji...

stvar je u principu..necu da me stoka *****ava i da mi oduzima prava...iiiii.tek da me vidis kad mi daju dinar kusura manje...:)

Ali ozbiljno,nikome,ali nikome,necu dozvoliti da me terorise,i eto - pobedio sam..:)

p.s. - ono za kusur sam ozbiljan..

Sajt je njihovo privatno vlasnistvo i imaju pravo da rade sta hoce . Kakva prava si ti umislio da imas ?

Mislim ako je tebe cini srecnim sto si pobedio vetrenjace ok.... smo mi je cudno

Poslednja izmena:
@weasel - naravno da sam srecan,jos uvek ima nade.A po tebi bi i drzava bila "privatno" vlastnistvo pa bi mogao predsednik da radi sta oce sa njom i gradjanima (sto vala ovde i rade)? U svetu to ne i de tako.A ti ako si naviako da se svemu pokoris...ja ne razumem..Naravno da ima svrhe boriti se.Samo istrajni uspevaju.

@Chupo_92 - sasvim je ocigledno da si dete.Prvo ide osecaj pobede,a tek posle sta je postignuto.Da su svi revolucionari gledali u to koliko su ljudi izgubili a ne sto su oslobodili makar i mali deo teritorije,nista nikada ne bi ucinili...Nada i istrajnost su realno jako bitni,a sto se mene tice nikad se nikome necu pokoriti ako to nije moja zelja (a ja nikako nisam ulizica).Stoga,so mene tice,uvek - sta bude nek bude,al' bori se do kraja.A i bolji sam ti ja idol nego bilo koji "velikan" na "vlasti" ove zemlje i 75% gradjana...

@WW - blago tebi..:D

I da,ako nemate nista korisno da kazete,zamolio bih vas da se uzdrzite od postovanja u ovoj temi.
Kritike primam,savete primam,razgovore podrzavam,al' negativnost ne.

Poslednja izmena:
Drzava privatno vlasnistvo
Poredis drzavu i internet sajt

:facepalm: x2

Ovo je jedna od onih tema koja ce ostati u pamcenju...

Poslednja izmena:
stvarno se nadam da hoce,po nepostovanju i ismevanju.A ti mi reci sta je to zaista javno vlasnistvo?Umesto da podrzite coveka,makar i u gluposti kad je upravu (a to potvrdjuje i YT jer je moj video tu) vi ga ismevate...Dal je ljubomora il' neznanje niti znam,niti me interesuje,ali te vase gluposti su cist odraz oba.

@korisnik2007a

Sad vala stvarno... tebi je pobeda sto pregleda? To je revolucionarna pobeda protiv velikih i zlih korporacija?

Što ja ne puknem, pa da se zamaram potpuno nebitnim glupostima, život bi mi bio pun radosti i veselja. :trust:

Poslednja izmena:
stvarno se nadam da hoce,po nepostovanju i ismevanju.A ti mi reci sta je to zaista javno vlasnistvo?Umesto da podrzite coveka,makar i u gluposti kad je upravu (a to potvrdjuje i YT jer je moj video tu) vi ga ismevate...Dal je ljubomora il' neznanje niti znam,niti me interesuje,ali te vase gluposti su cist odraz oba.
to sta je javno vlasnistvo nema veze sa temom

youtube je sajt u prvivatnom vlasnistvu , toliko valjda i sam znas ...

dobro ako ne znas onda ovako
http://www.youtube.com/t/terms
procitaj ovo ....
bice ti mnoogooo jasnije

Poslednja izmena:
pa dobro,eto,zabole me.A nemas satisfakcije pa nastavljas iz dosade...:)

tuga sta se sve desava...

Inace,sto se mene tice,to je pobeda,jer video stoji,ostali su izbrisani,a moj stoji....To je za mene dovoljna satisfakcija.

@chupo - nauci sta su principi pa se javi.Moze video sto se mene tice i da ima 1 star rating i 3 view-a,meni je bitno da je on tu.

@weasel - znaci zakon ne utice na privatna lica i posede? ...ccc...

Ko tebi garantuje da oni neće obrisati ultra popluran video kad im se digne qrac? Oni mogu da ga obrišu kad hoće, da ti zatvore nalog i sl.

I baš bi voleo da me naučiš šta su to principi?

Poslednja izmena:
Pa niko mi ne garantuje...Al' sigurno necu ko pi*da da se povucem u misju rupu i cekam smak sveta.Ima bre da se borim,i za banalnosti..Imas puno videa na YT-u kako su ljude sjebavali i zatvarali im ACC-e,a ovi se bune,i salju mejlove i prete,i vidis,ponovo im vrate videe i acc-e...Mogu oni to da urade,ali mogu ja i da se zalim.A ako je video ultra popularan,i ja ultra popularan,kad izgube,npr. 500000 mojih (mozda) subscribera cesace se po glavi jel to pametno.Nikada nemoj biti *****...

Sto se tice principa - ako stvarno ne znas sta su,daj da te naucim : Kad stojis uz ono sto si rekao/uradio bez odstupanja.To ti je neka osnova.

iskreno ne znam za taj zakon od 45 sekundi ali ako Fox izričito zatraži od youtube da ukloni sve materijale na koje oni polažu autorska prava onda stvarno ne vidim kakava ti tu prava imaš.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno