A jesi li ti siguran da su oni uopste pokusali da ga obrisu? Posto je bio dostupan, bar od momenta kad si postavio ovu temu.Dokaz da ja imam to pravo je sto moj vid i dalje stoji..I rest my case...![]()
@weasel - znaci zakon ne utice na privatna lica i posede? ...ccc...
Koji zakon ovo dozvoljava?Covjek je postavio video <45s sto ima zakonsko pravo
Covjek je postavio video <45s sto ima zakonsko pravo, oni mu blokirali isti, on zaprijetio, oni mu vratili video. Covjek pokazao da yt svjesno krsi pravila, i da ih je na neki nacin pobjedio, nebitno jel ima 1, 71, ili 100.071 pregled, i u isto vrijeme pokazao da mozete na ovaj nacin doskociti yt-u ako vas **be za neki video bez razloga. Ukratko poenta za vas koji ne kontate, volite da sve ismijavate, ili oboje u isto vrijeme.![]()
A vi ne mozete da ukapirate da youtube takodje ima pravo da radi sta god hoce sa svojim sajtom ?
Koji zakon ovo dozvoljava?
ma nema tog zakona, nisam bio lenj pa sam pogledao jer mi je to deo posla... lupio je lik...![]()
Najjednostavnije . i st aonda . Tuzices jer menjaju pravila na SVOM sajtu .... Da da mozda se i uplase..sutra mogu da dodaju pravilo kojem zabranjuju kacenje uvodne spice family guy-a i sl.
Ne samo da preti, nego ako se ne varam, trenutno se vodi spor protiv YT sa odstetnim zahtevom od par milijardi $. U poredjenju sa tim pretnja tuzbom anonimnog korisnika iz Srbije (sve i da ima neko pravo) je beznacajna i nikako ih ne kosta isto kao spor protiv FOX-a. Da bi nekoga tuzio moras da pretrpis neku stetu ciju naknadu trazis. Ovde nema nikakve stete.Zato Google skida klipove krace od 45 sekundi bas iz razloga da ne bi dolazio u situaciju da ga neko tuzi/preti tuzbom jer ih to kosta. Ali verovatno ako ti njima zapretis tuzbom onda ce da vrate klip jer takodje nece da rizikuju da li ces ti stvarno ispuniti svoje, jer ih to isto kosta koliko i sudjenje sa ovim velikima. To je neko moje laicko shvatanje cele ove situacije u kojoj se korisnik2007a nasao.
Najbitniji je prvi uslov, tj. svrha u koju se koristi tudje autorsko delo. Prosto uzimanje 45 sekundi nekog dela nije dozvoljeno, osim ako se koristi u boldovane svrhe.§ 107. Limitations on exclusive rights: Fair use
Notwithstanding the provisions of sections 106 and 106A, the fair use of a copyrighted work, including such use by reproduction in copies or phonorecords or by any other means specified by that section, for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching (including multiple copies for classroom use), scholarship, or research, is not an infringement of copyright. In determining whether the use made of a work in any particular case is a fair use the factors to be considered shall include —
(1) the purpose and character of the use, including whether such use is of a commercial nature or is for nonprofit educational purposes;
(2) the nature of the copyrighted work;
(3) the amount and substantiality of the portion used in relation to the copyrighted work as a whole; and
(4) the effect of the use upon the potential market for or value of the copyrighted work.
The fact that a work is unpublished shall not itself bar a finding of fair use if such finding is made upon consideration of all the above factors.
Ne mozes tuziti youtube zato sto si olducili da skinu vido sa sajta .....
Ne samo da preti, nego ako se ne varam, trenutno se vodi spor protiv YT sa odstetnim zahtevom od par milijardi $. U poredjenju sa tim pretnja tuzbom anonimnog korisnika iz Srbije (sve i da ima neko pravo) je beznacajna i nikako ih ne kosta isto kao spor protiv FOX-a. Da bi nekoga tuzio moras da pretrpis neku stetu ciju naknadu trazis. Ovde nema nikakve stete.
Ne znam tacno na koji clan 106. mislis. Clanovi 106 i 106a stite ekskluzivna prava vlasnika autorskog dela da isto koristi. Clan 107. predvidja izuzetak od prava garantovanih clanovima 106 i 106a kroz takozvani fair use princip. Nigde se ne pominje 45 sekundi, jer ne bi bilo logicno da mozes koristiti 45 sekundi od kratkometraznog filma, isto kao i 45 sekundi od dugometraznog.
Najbitniji je prvi uslov, tj. svrha u koju se koristi tudje autorsko delo. Prosto uzimanje 45 sekundi nekog dela nije dozvoljeno, osim ako se koristi u boldovane svrhe.
Dalje, fair use nije nikakvo pravo, nego prigovor, tj. vrsta odbrane ukoliko dodje do tuzbe vlasnika autorskog prava. Ti nemas pravo da zahtevas od (npr.) FOX-a da ti posalju 45 sekundi filma, ili da zahtevas od YT da to ucini dostupnim na sajtu, nego mozes da se u postupku koji se vodi protiv tebe, branis time da je delo korisceno u skladu sa fair use principom. Tvrdnju da je to fair use ti dokazujes, a ne dokazuje suprotno onaj ko te tuzi.
Mozes ti da tuzis koga hoces i zasto ti hoces. Da li imas sanse da dobijes spor je druga stvar. A njih to kosta i zato da se ne bi cimali s tobom lepo vrate klip.
Proces kosta obe strane, a cenim da google ima malo vise para i advokata za to zezanje, nego korisnik2007aPazi, iste sanse da dobiju Google u ovom slucaju imaju i RIAA/MPAA kao i nas korisnik2007a tj. nikakve. Google kosta proces, nece on placati nikakvu odstetu nikome ako su pametni.
Sto se tice ostalih...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari