Šta je novo?

Fotografije - 2016

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala drugari 😉. Trudim se da zabelezim sto lepse trenutke sa ovim mojim skromnim znanjem i opremom koju imam. Jos da imam ovakvu rasvetu kao ti MR.BIG gde bi mi bio kraj 🙂Sve pohvale za ovu seriju sa devojcicom.
Evo i Termoelektrana
Termoelektrana Pljevlja by Hunder, on Flickr

Poslednja izmena:
^
Ako ti je za utehu ja nemam nikakvo znanje, edukacija 0, pa opet i nije tako lose ovo sto zabelezim 😛 Al imam oci i nesto u glavi isto ako i svi mi, samo treba koristiti resuse na pravi nacin bez nekog predubedjenja da nam fali jos nesto kako bi napravili zadovljavajuce rezultate 😉

Ovde moze da se vidi fotka pre obrade RAW, posle LR, i finalna fotka nakon PS...
http://proflashstudio.com/community/forum/viewtopic.php?f=6&t=60&view=unread#p6533

Help me 🙂)) by Nenad Ristic, on Flickr

Poslednja izmena:
@hunder Ne bih da zvucim pogresno, ali cesto cujem ovakve komentare.. ne pravi oprema fotografiju, skuplja ti samo daje dodatne mogucnosti, ali dzaba ti sve ako ne znas da je koristis. Tako i MrBig, ne pravi oprema njegove fotke, nego on sam ;-) i dosta je truda tu ulozeno samo da znas!

Poslednja izmena:
^"Boj ne bije svijetlo oružje,... ", ali bi ja volio vidjeti kako bi junak prošao da ga ne nosi sa sobom.

Oprema ne pravi fotografije, ali... znatno poboljšava rezultate.

Vidim da sam pogrešno shvaćen. Sve je to bila šala. Sve i da imam mogucnost da posedujem dobro svetlo nebih imao dobre rezultate kao MR.BIG. Znam da iza toga stoji ogroman trud i vidi se da čovek razbija u svojoj branši.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Sto kaze ona stara "Pare kvare ljude ali popravljaju raspolozenje" 😀 😀 😀

Ja od samog starta resio da cu fotkam sa rasvetom i prvo pozajmljivao, pa dobio na poklon prvi SB-800 blic pa sa njim tukao gde sam stigao 🙂 ..rim svetla dobijao sa zilbericom odbijao sam tog jadnog SB800 od cega sam stigao ....itd itd i eto sve do pre 7-8 meseci sam fotkao sa tri mala SB blica ...

Elem , vidjao sam ljude sa mnogo vise opreme i sta sve ne pa ne znaju ....opet ima ljudi sa manje opreme rade pa prave fotke da padnes na teme .... u svakom slucaju treba ubaciti ako coveka vec zanima fotografija bar jedan blic ...otvara sasvim nove mogucnosti u istoj ....

Ja na primer ne radim ali obozavam da vidim dobru fotku sa ambijentalnim svetlom ....a to ovde vidjam i uzivam gledaju vase fotke

btw: Kacite fotke na sajtove za prodaju istih .....ako nista drugo , onome ko je dobar to moze doneti kintu za koji komad opreme .... Tako sve postaje jos sladje jer je to sto volite donelo i zaradilo novo staklo, blic, itd itd ....

Poslednja izmena:
Nekoliko sa moje najdraže planine... 🙂

28647471131_8980246c2c_o.png

28303128793_979ce11008_o.png

28170848364_e4322cbcb1_o.png

28258176663_13df7d34cc_o.png

Aaah, mrzim te :d

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Od mene prva u ovom delu foruma.
Nekako sam skrpio za Canon 450d i kit objektiv, zatim dobio od drugara dva stara objektiva i sad pocinje ucenje.

28388203664_877a7f6075_z.jpg

28975467626_d0baeff0ef_z.jpg

29007966675_54443f0307_z.jpg

^
Pa nista, uci kaci fotke pa kad bude nesto vredno nekog smislenog komentar onda ce da pricamo, samo da znas ne mozes da ides okolo da skljocs bez cilja i razmisljanja o tome sto radis a da ocekujes napredak, to se nece desiti na taj nacin 🙂 Ovako pojedinacno da ti kazem sta sve ovde nije dobro nista ti ne znaci i nista iz toga neces nauciti. Za pocetak i uvek se bavi kompozicijom kadra. Prvo pruci gradivo iz likovne umetnosti na tu temu pa se onda prebaci na gradivo vezano za fotografiju, videces da je u sustini sve isto... Inace da si pazio na casovim likovnog u osnovnoj i srednjoj skoli sad ti to ne bi trebalo 😛

@MR.BIG
Mnogo mi se dopada kako si je postavio da lezi na liniji trecine u onom bazenu 🙂

Prva makoro fotkica 😀
Pre i posle...
http://proflashstudio.com/community/forum/viewtopic.php?f=16&t=445#p6714
anon EOS 5DS | Canon EF 100mm f/2.8L Macro | ss1/160 | ƒ/4| ISO 640
First blood 🙂)) by Nenad Ristic, on Flickr

Shvatam da sam pogresio kod kadriranja ( isekao sam rogove, lavu sape), cinilo mi se kad sam slikao da nisam isekao rogove i zadnju sapu 🙁.
Ucimo na greskama, cesto gresim kod kadriranja moram tu dosta da ucim.

@*******i: nije li f/4 prevelika blenda za makro? Sem očiju muve i par zrna polena sve je van fokusa?

Poslednja izmena:
Pa ako je taj plitak fokus na pravom mestu, onda je i lep zamućen cvet.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

@drdekzar
Nije samo poenta u tome de si sta secnuo, nego taj jelen, lav, labud, sta god da je glavni motiv u kadru mora da ima neki smiso u tom svom okruzenju i pravu poziciju u kadru, neka naracija okruzenja i glavnog motiva mora da postoji. Kad malo nesto prelistas na temu kompozicije kadra shvatices sta ti govorim 😉 Samo opusteno, nije ovo nikakva nauka, dobro otvori oci i mucni malo glavom kad nesto radis pa ce vremenom uz malo edukacije sve doci na svoje mesto 🙂

@mighty78
Kakve to veze ima dal jeste ili nije ??? Jel fotka dobra ? Jeste 🙂 Kome fali da muvi bude ostro dupe naka pogleda na nekom sajtu koji se bavi insektima koja je ovo muva pa tamo moze da vidi i krilca i dupe i sve sto ga zanima 😀 Oci muve i par zrna polena nisu slucajno u fokusu, planski je to tako kadrirano stim da je ostrenje samo na muvi, bio je tu i jedan deo na listu u fokusu al sam ga namerno zamutio obradom 😉

@liverpoll
Upravo tako 🙂

Poslednja izmena:
Lično više volim da se insekt vidi, kao na hunder-ovim slikama.

Ova tvoja bi mi bila lepša da su muva i tučak cveta malo više u fokusu.

Kadriranje mi se sviđa i ne mora da se vidi dupe muvi, tj. da je cela u fokusu, ali bi mi bilo lepše da joj se makar vidi početak krila i sl. Meni su krila na insektima vrlo interesantna struktura. Mada kapiram da si verovatno hteo da izdvojiš da muva gleda u polen.

U zadnje vreme se igram s makro sličicama, nabavio sam cevi (sa kontaktima), stativ i leće, pa se igram.

Pre neki dan slikam maleckog pauka, jedva par mm, koji se ugnezdio u jednoj sobi u uglu, ulazi žena i vidi me da sam postavio stativ na sto i slikam ćošak od sobe i kao i gleda me kao da sam poludeo 😀

Poslednja izmena:
^
Dragi kolega nece to nigde da te odvede sem sto moze da proizvede tako zabavne situacije 😀 taj pauk u tom oglu ne moze da bude zanimljiva fotka pa nikad, a poneta je da fotografija bude dobra u celini a ne da se ti insekti fotkaju kao za licnu kartu 😛 hehe Tako da mogu isto da ti kazem sto i kolegi @liverpoll pa ako razumete sta vam kazem vremenom ce te imati dobre fotke, jos ako poradite malo na obradi to ima da bude praznik za oci 😉

Nije zanimljiva fotka nego situacija - slike su i obrisane, jer nisam ih ni slikao za čuvanje, nego da testiram kako uopšte nešto radi, na koliko mogu da fokusiram s kojim objektivom, da ne bih eksperimentisao s tim napolju, a i nisam mogao da izlazim po kiši i testiram nešto što mi je upravo stiglo, pa sam se zezao s opremom kući.

Lično mislim da ponekad na nekim slikama preterujete s previše plitkim DoF, ali sam početnik pa se moje mišljenje i ne računa previše 😀

Za razliku od tvojih porterta koji mi se jako sviđaju i za koje se jednog dana nadam da ću moći da slikam slične, ovaj tvoj makro mi je meeeh 😛

Poslednja izmena:
Pre neki dan slikam maleckog pauka, jedva par mm, koji se ugnezdio u jednoj sobi u uglu, ulazi žena i vidi me da sam postavio stativ na sto i slikam ćošak od sobe i kao i gleda me kao da sam poludeo 😀

Хахаха ја се јуче баш трудио. Направио преко 30 слика, али мој апарат није за то (18-55mm f/3.5-5.6), плус моје недовољно искуство.

DSC_0741.jpg
Оригинал

А ову сам поклонио жени 😛
DSC_0743.jpg
Оригинал

Poslednja izmena:
@mighty78
Polako ima vremena, skapiraces da dobru fotografiju ne cini ni dof ni oprema ni ne znam sta, a po najmanje kojekakve ******stine koje citate po netu i gledate u tutorijalima 😉 A ova muva je brutalna hehe :d uz to fotkana iz ruke sa prirodnim svetlom, nema stativa bliceva i ostalih pomagala a blenda f4...

@salekojot
Nema veze, bitan je trud, posvecenost, pre svega razmisljnje o tome sto radis, a najvaznije da si dao sve od sebe da napravis nesto, to nesto mozda je trenutno lose, ali takvim pristupom vremenom ce postati dobro 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno