@Ilion
Hvala druze 🙂
@Marti Misterija
Hvala marti na opservacije 🙂 Ne bih bas umeo na taj nacin da rezimiram, posto iskren da budem kod mene je sve to vise stvar osecaja nego do te dubine anliticki pristup pre fotkanja, ali svakako sam imao ideju i viziju ovog kadra. Sustiniski u mom vidjenju ovog kadra postoji vizuelna povezanost oblaka i stena, jednostavna a ipak sadrazajna kompozicija. Obradom sam diskretno naglasio oblake i stene kao glavni motiv kadra i pokusao u celini da napravim zanimljiv kadar. Sustinski isti pristuo imam na svim fotografijama, trudim se u meri i kojoj mogu to da sagledam da naporavim sto bolju kompoziciju kadra a kasnije u obradi najvise vremena provedem analizirajuci posvetljenost kadra i boje, nakon toga ide malo finija obrada... Sve u svemu moje fotografije mogu da budu i dobre i lose, ali svakako nisu nasumicno skljocanje, a kako vreme odmice ideja koju imam pre realizacije postaje sve slozenija i sadrzajnija, svakako uzivam u svakom trenutku na terenu i za racunarom u obradi 🙂
Hvala na komentaru, posto smatram da je to nesto najkorisnije svakome ko je jos uvek u fazi edukacije. Ne postoji nacin da se ovo sto si napisao istreba na netu, a izetno je korisno nekome ko zeli da napreduje u onome sto radi, u mom slucaju dopunjava i oblikuje razmisljanje na istu temu, a nekom drugom prilikom uticace na to da ti novi kadrvi budu bolji i sadrzajnji...