Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne razumem sta to znaci ? 135 moze da pokaze magiju samo napolju ?

Meni odgovara da 135/2 koristim na f2 napolju, da njegov bokeh dodje do izrazaja, posebno u kontri. U studiju nemam potrebu za tim i samim tim nemam potrebu za 135/2. Da li je on magican ili ne u studiju me ne zanima jer 85-ica na f4-f5.6 mi je super. Odgovara mi odnos kompresije i distorzije na toj daljini, odgovara mi kontrast, odgovara mi ostrina. Znaci jedan mi odgovara za jedno, drugi za drugo.

Sad ti je dobro svetlo ali kadar se raspada 🙂

Sta da se radi, predpostavljam da nije dobro sto se tice kadriranja, mada ne znam... Sta nevalja ?
Ovo su fotke pravljene u setnji Parizom, bez poziranja ja sam samo fotkao okolo grad i njih dve povremno ako mi se neki kadar ucinio zanimljivim, inace nastale u preve 2-3 nedelje koriscenja opreme 🙂

Untitled by Nenad Ristic, on Flickr

Super boje, ja bih samo isao sire na obe 🙂

Хвала дај ми шире, али да је квалитетно 🙂. Можда за годишњицу брака(која се ближи) измајмунишем нешто али пре ће бити нешто као "Још један објектив"?! Па имаш три већ":d:d:d

Да прва је одлична.

I druga bi bila nego nisam mogo ovo selo da pomerim 😛 Svasta moze u obradi da se napravi sa ovim raw fajlovima iz 5DmkIII, da ne kazem sta god pozelis 😛 Znaci dobro je ovo ovakvo resenje u obradi, i meni se dopada mada kompozicija kadra nije bas najsrecnija, al dobro, nije lose kao malo vezbe za drugi put...

Ovo je orginalni fajl bez obrade... A ova gor je sredjena u LR bez PS, samo LR.

H83A6259-2.jpg

Vidim lepo si proucio LR po meni od nicega napravio si nesto 🙂 a to je stvarno za pohvalu 🙂

Sve je to sastavni deo fotografije, treba da se zna, samo ne treba preterivati. Postavio sam orginal cisto da se vidi koliko vredi ova sprava 5DmkIII mada mozda to moze da si izvede i sa raw fajlovima sa nekog daleko jeftinije aparata, ne znam. Dopala se ljudima fotografija, pa da ne bude da sam neki vest fotograf koji je uspeo to da zabelezi bas na taj nacin, uslovi su bili losu ali svakako sam moga da napravim bolju ekspoziciju, al nisam umeo 😛

Spomenik knezu Mihailu... by Nenad Ristic, on Flickr

Evo i moje..nije kao u studiju S16 😀 ali može da prođe 🙂

IMG_2527mm.jpg

Poslednja izmena:
Meni je ovaj papagaj skroz dobar 🙂 a ni maca nije losa 🙂

Al' vi lepo izhvaliste jedni druge 😀

Poslednja izmena:
IMG_0689.jpg

Poslednja izmena:
U pravu si, nije lepo kao mrak sa tvoje terase 😀

Nesto si se istripovao, ja vidim ceo Beograd sa prozora, sto puta kacio fotke ovde 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno