Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To sam video...zanima me koji si ND filter koristio,pošto ja sa 8-icom ne mogu ništa da uradim preko dana a da je ekspozicija duža od 8 sec. i f20-22...Ne stižem uveče da bocnem koju na vodi pa zato pitam vezano za filter,ne znam koja zatamnjenost mi je potrebna za dan.
Десетку варијабилни. А обично и фоткам током дана. Имаш и оне са мора ујутру и увече. Како не можеш са осмицом ништа??

Poslednja izmena:
Imperfections

Obozavam ovakve detalje, znam da nije nista spektakularno ali volim da zabelezim takve detalje koji su mi OCD nightmare... 🙂

Ma mogu ja da je kropujem na bilo sta ali bilo bi lepo da kazes sta ti je ocaj...

Pa ova rpua na centru i horizontalna linija koja bas nije nigde. Sa lepim kadriranjem mogla je da bude dobra politicka satira!

Rupa je i poenta, horizontalna linija je tu kao varka jer sam ispostovao pravilo trecine senkom ispod linije 🙂

Oce da kaze da ti je subjekt tacno u centru i da ti je zato lose kadriranje, barem sam ja tako shvatio 😀

Десетку варијабилни. А обично и фоткам током дана. Имаш и оне са мора ујутру и увече. Како не можеш са осмицом ништа??

sa 8-icom mogu samo kad nema sunčeve svetlosti ili je sunce jako nisko.Verovatno je do kvaliteta samog filtera...pričali Mladen i ja o tome.Videću još ali i meni treba prakse tako da ne isključujem sebe u celoj jednačini 🙂

Znam da je jako glupo pitanje ali jesi smanjio ISO na 100 ili ti je mozda ostao na Auto?

Nije glupo pitanje...U prethodnim postovima napisao sam...ISO 100,f18-22...sa tim ne mogu duže od 5-8sec po danu a u senci okoo 10-15

Gizmo brate, taj 24-70mm f4 ima uvećanje od 0.7x... aj malo pogledaj koliko drugi objektivi koji u nazivu imaju "Macro" imaju uvećanje, pa pričaj da to nije pravi makro objektiv... i ujedno pogledaj koliko je daleko bilo koji drugi "običan" objektiv.

Ok, to jeste, ali kapiraš na šta sam mislio - da nije namenski macro objektiv, nego je usputni macro. Jeste bolji od drugih sa šatro macro oznakom, recimo 24-105 f4l koji ima samo 0.23x uveličanje, tako da znam o čemu pričaš.

Daj bre neku fotku sa tog rostilja 🙂 Ja sve cekam kad ono neka karakondzula 😛

Ima u Bench Clubbing na temi za roštilj, da izlaziš malo iz ove sekcije foruma video bi 🙂

Nije glupo pitanje...U prethodnim postovima napisao sam...ISO 100,f18-22...sa tim ne mogu duže od 5-8sec po danu a u senci okoo 10-15
Који је филтер у питању? Вероватно је лош квалитет.

Loš,loš...ali ok samo ću da tempiram vreme i da isprobavam.Pa ću videti kasnije za neki kvalitetniji(skuplji)

Ok, to jeste, ali kapiraš na šta sam mislio - da nije namenski macro objektiv, nego je usputni macro. Jeste bolji od drugih sa šatro macro oznakom, recimo 24-105 f4l koji ima samo 0.23x uveličanje, tako da znam o čemu pričaš.

I gomila Macro Sigmi i Tamrona što imaju "samo" 0.5x uvećanje...

@hunder
Ova sa klincima je najbolja 🙂

@Gizmo
Ma najbolje da imam vremena da vrsljam po celom forumu 😛 Tamo sam gde me nesto zanima 🙂 Sad cu malo na hardver kada stigne SLI 980ti 😀

Jos jednom Petar sa nesto boljim svetlom... Nikako da ukrotim ovaj blic po dnevnom svetlu da radi ono sto zelim 😛

Petar... by Nenad Ristic, on Flickr

Одлична ти је она где је пао Петар на страну а сунце изнад.

Хвала 😉

Jos jednom Petar sa nesto boljim svetlom... Nikako da ukrotim ovaj blic po dnevnom svetlu da radi ono sto zelim [emoji14]
2 x Yongnuo yn622c (da mozes HSS po jacem suncu)
1 x stativ za rasvetu
1 x adapter za blic i kisobran
1 x shoot through umbrella ili ti providni kisobran

A mozes i da probas bez blica i svega toga sa zilbericom 🙂

I sve to da koristim na porodicnim okupljanjima 😛 Svestan sam toga da pravi rezultati ne mogu da se postignu na ovaj nacin, ali sve ostalo sem blica meni je suvusno jer takvu opremu treba cesto koristiti da bi se stekla praksa, za sta ja nemam prilike... Ni blic mi nije neophodan sem kod fotografija u kontra svetlu...

Zilberica se lako nosi, a za ostalo je malo teze, ali ovde bi i zilberica bila dobra.

Ali opet morra da cima nekog da mu je drzi 😀 i ja sam razmisljao o zilberici(5u1) onda posle razmišljam uvek bi morao cimati nekog da mi je drzi iovako zasad retko kad mi je zatrebala mozda u par situacija u svakom slučaju dobra stvarcica i jeftina u odnosu na sve druge varijante 😀

*******и, ма имам фотки ко плеве. Тек сам код октобра прошле године 🙂. Ове године сам слабо фоткао.

Pa sto ne postavljas makar na flikr ? Ne stizes da obradis ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno