- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 955
Kadar je trebao malo udesno i nikako horizont na polovini fotke, elementarnih stvari vezane za kadriranje i molicu lepo bez loših izgovora. Boje su ok.
Poslednja izmena:
Barcelona Night by gizmo3211, on FlickrПа питам јер имам кршину од тела🙂 па упоређујем. А пошто капирам да је фоткао са постоља или на неком објекту могао је мањи iso. Чисто овако сам споменуо. Код мене се већ на 800 види шум поприлично.Meni je fotka ok, i vise nego ok. Lepe boje, kadar mi ne smeta. Uvek moze bolje i to vazi sa svaku fotku.
@Thierry, kako mislis sto iso400? Mogao je da stavi i 3200 na 6D i na fullHD velicini i dalje ne bi mogla da se vidi razlika.
Па дигитални шум зависи највише од тела углавном небитно да ли је кроп или ff. Немам FF нити сам га икада пробао само поредим. Видех да је ѕѕ 0,3 па помислих да је на постољу био. Зашто из руке онда не капирам???
Ali je generalno mnogo manji na FF, bas zbog fizike. Veci senzor = mnogo veci pixeli (naravno zavisi od rezolucije 2 tela koje poredis, ali govorim o istim rezolucijama), mnogo veci pixeli = mnogo vise fotona pada na 1 pixel, mnogo vise fotona(svetla) = mnogo manji sum.Па дигитални шум зависи највише од тела углавном небитно да ли је кроп или ff. Немам FF нити сам га икада пробао само поредим. Видех да је ѕѕ 0,3 па помислих да је на постољу био. Зашто из руке онда не капирам???
A dinamicki raspon je ovde mnogo bitan zato sto imas jako puno svetla i jake senke?Nije sve u sumu, DR opada sa povecanjem ISOa, na 6d je vec na iso800 jednu blendu manji nego na iso100, na iso400 pola blende. 0.3 sec je previse za iz ruke, vidi se da je stresena ali nije strasno.
Човек се учи док је жив а и фотографија ми је хоби, аматерски ће и остати. Занимам се ево има две, три године. Нисам имао прилику да пробам ff не знам шта је ту чудно. Мене интересују технички подаци из радозналости одатле и моја питања. Хвала Младену и Нитроу на подацима.Eh, nije baš nebitno da li je krop ili FF kada je u pitanju šum, jeste da je krop napredovao po pitanju performansi šuma i da određeni APS-C modeli pružaju super rezultate, ali FF ipak bolje sve to podnosi zbog veće površine senzora. Iznenađuje me da nisi probao negde FF, ja sam mislio da se ti duže vreme zanimaš za fotografiju.
@bokica
Baš tako, nisam ga poneo.
Eh, nije baš nebitno da li je krop ili FF kada je u pitanju šum, jeste da je krop napredovao po pitanju performansi šuma i da određeni APS-C modeli pružaju super rezultate, ali FF ipak bolje sve to podnosi zbog veće površine senzora. Iznenađuje me da nisi probao negde FF, ja sam mislio da se ti duže vreme zanimaš za fotografiju.
@bokica
Baš tako, nisam ga poneo.
Vule by hunder__79, on Flickr
Vule by hunder__79, on FlickrFollow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari