Ne ne, mozda fotografija nije ispala dobro zbog ne tako dobre ekspozicije, ali krajnji rezulta je bas to sto sam hteo, mozda ne na terenu kada sam je napravio, ali kasnije u obradi kroz rad na fotografij da, to je bas to, e sad ja ih sve posmatram i anliziram i tokom obrad i kasnije kada ih zavrsim, cesto se desi da primetim nesto sto bih drugacije uradio od obrade do kadriranja.
Naravno da nisam dosledan, istrazujem probam, postavljam i osluskujem sta trugi misle, razmisljam o tome i tako u krug, jer tako je po meni najbolje 🙂 Nemam taj trip da postavim jednu fotgrafiju u mesec dana i sad ce kao svi nesto da padnu na dupe kad je vide ili ne znam sta, ta takve jedna ce se desiti ako se poklope svi elementi za tako nesto i sigurno nece manje vredeti zato sto je okruzuje jos 50 fotki koje nisu na tom nivo. Ali do te jedne treba doci 😉
Gizmo ne pravi nauku od necega sto nije nauka nego uzmi taj aprat i nosi ga sa sobom kao sto to ja radim 🙂 Batali malo teorijiu totoalno ce te ogranicti da u praksi nista ne uradis opterecen svim tim silnim pravilima i tudjim misljenjim sta kako treba, daj masti na volji da nesto uradi pa kako god to bilo, nemoj da je sputavas jer ipak je ovo pre svega umetnost 😉 Mislis ja imam vremena ? Sve ovo sto sam postavio manje vise nastalo u recimo 1-2h slobodnog vremena kada se ne bavim poslom, kao recim juce u povratku iz Topole. Oprema je tu, u voznji mi se ucinilo da pred sobom imam dovoljno zanimljiv kadar za fotografiju, izaso iz auta popeo se na krov i eto fotke, jedan od 3-4 koliko sam napravio, kroz obradu sam napravio ono sto sam zeleo i to je to. Fotka je tu vi komentarisete, ja analiziram i idemo dalje, sledece put ce bolje, gore, ali svakao sam rad, anliza i umerena edukacija najvise doprinose napredovanju 😉
@krele90
Na kojoj fotografiji mislis da sam preterao sa obradom pa cu ti reci sta sam radio i da li je tu bilo tako puno obrade. Ja samo navodim da kroz obradu izvlacim nesto sto je bila primarna ideja, a sto nije moglo da se postigne samom ekspozcijom...