Šta je novo?

Fotografije - 2014

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svejedno, lepe fotke nema sta, samo meni nije legla b&w obrada. Zato te pitam. Pratim te na flickr tako da cu videti onda kad izbacis.

Ево фотки у боји, овде су све као и ЦБ. Сада видех да их нисам све закачио ЦБ са фликера па ко хоће нека одлети тамо да види.

1

Бели Изворац
by Marko (M) Popovic, on Flickr

2

Бели Изворац

3

Бели Изворац

4

Бели Изворац

5

Бели Изворац

6

Бели Изворац

7

Бели Изворац

8

Бели Изворац

9

Бели Изворац

10

Бели Изворац

11

Бели Изворац

12

Бели Изворац

13
Бели Изворац by Marko (M) Popovic, on Flickr

И плус 2 бонус од пре пар недеља, када није било ових бујица.

Бели Изворац

Бели Изворац

13997153865_7eabf34734_b.jpg

Lordvejder, možda si malo prepanjio contrast i sharpness u nekim. 4, 5, 7.. Meni se barem čini. Ja bi ih možda utoplio malo, takođe.

To si u pravu, ne znam zašto Fliker dodatno oštri slike, evo na ovom mom malom pikseli iskaču iz očiu.
Po 10 puta radim upload slika dok ne dobijem željenu oštrinu, na kraju sam odustao i postovo tako, nemam živaca da se natežem sa njima.
ImageShack je mutio slike, a Fliker oštri, nemam reči. 😡

Ja ni na jednoj svojoj nisam primetio bilo kakvo ostrenje...

Stvarno bre Djole, sram ih bilo, kvare ti reputaciju 😛

Koga bre boli uvo da li je malo ostrija nego sto treba, samo pixelpeepujete :d

Meni smeta za oci koliko su neke preostrene. Sad sam malo googleao i koliko vidim ostrenje zavisi od rezolucije u kojoj uploadujete slike. Uploadujte u punoj rezoluciji, bez smanjivanja i trebalo bi da bude OK

Ја их смањујем, не качим у пуној резолуцији. Ово је ипак само приказивање, битно да су ми оеигинали ок.

Poenta kacenja u punoj rezoluciji je sto ako nekad nekim slucajem izgubis fotke, mozes u toj punoj rezoluciji da ih svuces sa flickra...

Meni smeta za oci koliko su neke preostrene. Sad sam malo googleao i koliko vidim ostrenje zavisi od rezolucije u kojoj uploadujete slike. Uploadujte u punoj rezoluciji, bez smanjivanja i trebalo bi da bude OK

Takođe i meni smeta za oči, a i brate nervira me to, ostavi sliku na miru.
Ja radim upload sa 60% JPEG kvaliteta, mrzi me da čekam da uplouduje 100% JPEG kvalitet od 10-11 MB sliku, kome-čemu? Bez obzira, njesra mi je to što rade.
To mi je kao kad odem kod frizera i kažem mu da me ošiša tako i tako, a on krene da unosi neke svoje inovacije.

Poslednja izmena:
60%?! :sceptic:

Sto bre? Pa zar nije bolje da odradis 50% rezolucije na 90% Jpeg kompresije?

**** ga, opet moram da serem, ali atmo, msm da ti je logo mnogo upečatljiv, i velik i još u boji i dosta utiče na izgled fotke, tj odvlači pažnju... Sećam se da sam primetio to pre a evo i sada, možda da mu smanjiš transparenciju ili ga smanjiš.

Msm, to sam samo ja.

60% kvalitet je difolt u LR, a za koga i čemu da guram jači kvalitet, kao da će da završi u nekoj galeriji ili kao da će to neko da kupi. ,)
Ona slika sa malim na prethodnoj strani je 60% kvalitet i 300 dpi i na mom monitoru, za moje prijatelje i fejs je sasvi zadovoljavajuće, nego Fliker *****.

Odlicne sve do sada, jeste da mozda deluju ''preostreno'' ali zna se da flickr tu ume da umesa.. ostrice :d

Ove dve su super i pravi dokaz zašto se panoramske fotke prave samo pri izlasku i zalasku sunca...

Poslednja izmena:
Најгоре што сам панораму фоткао из руке, нисам понео статив... све у свему није лоше испало.

Uf sto se ne snalazim na ovom Flickr-u :/ Hteo bih da vidim ovu sliku rudnika u full fullova modu, onako da imam lupu da uvecam ko coek ali se ne snalazim jer ne koristim ovo cudo.

Можда не можеш јер фотка није закачена у фулу фулова... 😉

Најгоре што сам панораму фоткао из руке, нисам понео статив... све у свему није лоше испало.

Kada je ovakvo svetlo, može da se kompenzuje nedostatak staviva lako.

Drugari šta predlažete da pogledam, pročitam kao osnovno znanje o fotografiji?
Volim fotografije, ali sam za sada još uvek na modu gledanja tuđih radova, nemam dobar aparat, samo neko najjeftinije đubre od Nikon-a (zadovoljni sam sa telefonom) . Pa bi za početak naučio šta da gledam i na šta da obratim pažnju dok gledam vaše radove. Vi se siti iskritikujete, a ja pola ne razumem ;-)

Гуглај Ђулијано Белић имаш 3 pdf-а школа фотографије за почетак. А онда Youtube, рецимо Scott Kelby, Kai Wong, итд.

@lordvejder
Druga mi je prejaka.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno