Šta je novo?

Fotografije - 2014

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imao sam juce 5 min da se prosetam sa Sigmom pa sam na brzaka opalio jos 2 fotke (nisu najsrecnije, ali sta je tu je)...

Dete sam sreo u parkicu i fotkao, bilo je u hladu pa je malo podexponirano - ako dignem expoziciju pozadina mi se previse spali - ima li koje resenje sem flash-a kao fill light?

Cute baby by grubicv, on Flickr

Ovo mi nije zao sto nisam imao vremena i sto su mi mali Romi smetali, pa nisam mogao lepo da se namestim na kadar:

Gusle by grubicv, on Flickr

Brushom predjes u lightroomu samo lice, i onda povecas ekspoziciju samo za to. Inace dosta suma ima slika, ne znam da li zbog ostrenja ili sta vec, smanjio sam i to malo. Ovo sam brzinski nesto uradio:

20140427-14033204536_7370cf4a68_o.webp

Hvala. Ostrenje je verovatno razlog obzirom da je iso 100...

@nitro, kako si ovu cb konvertovao? Nesto tu meni, d'izvines, malo muljavo, bez kontrasta...

@nitro, kako si ovu cb konvertovao? Nesto tu meni, d'izvines, malo muljavo, bez kontrasta...
Neki preset za wb portrete + malo podesavanja (izmedju ostalog malo smanjen kontrast i blacks/shadows) - nekako mi odgovaralo ovako. Na Retina screen-u mi deluje ok, e sad zavisi kako se kome svidja i na cemu gleda :d

Мени ове добре... Само си првој требао откинути мало од доле. Превише ничега зеленога...

Добре Миксер, можда за нијансу више "љубичанствене";-).

Hvala momci, ovog puta sam se potrudio malo vise. Mozda sam preterao sa bojama, negde se da primetiti na boljim monitorima. Nadam se da ce praksa ubuduce porasti... a samim tim i iskustvo i fotke ce biti bolje.

Exploring the Danube#2 by mixXxer, on Flickr

Poslednja izmena:
13904241748_3a37dc22b8_b.jpg

Jedna od danas, odmor posle rostiljanja 🙂

@mikiPSY

Povuci vertikalu na sredini fotografiji i sam odgovori koliko je zanimivo i šta može da se vidi na toj desnoj strani (osim teksta poluamater)

Hteo sam da zauzme levu polovinu jer gleda blago ka desnoj strani. Fotka je daleko od savrsene, al mi je po onom jakom suncu bio cilj da izvucem sto bolju ekspoziciju. Kadar je trpeo, razumljivo jer pas ne miruje 🙂 Bice bolje, ipak sam ja samo poluamater 🙂

Мики мени јесте чудно кадрирање али ми је некако легло и свиђа ми се како је испало.

Mr. Big videh celu tvoju seriju nje i ova ubedljivo najbolja!

Inace Mixer, stvarno bas dobra ona sa camcem!

I evo jedne muve od mene (Canon 100mm f2.8 USM na tubama @ f11)

Bar je pravopis na mestu.

Spojio je i malokupnije, kontam da je slucajno !
A Big je majstor svog zananta ! 🙂 Bravo !

Inace Micko, muva je sjajna ! I svaka casto kako si je nalovio, ja sam probao ali jednostavno nije bilo moguce uslikati je !
Inace sa tubama, koju dobijes otprilike ziznu daljinu ?

Hvala 🙂 Stondirala je tu iz nekog razlog, sledeci shot kad sam hteo jos blize, otisla je :d

Nemoj me drzati za rec, ali ne znam da li se menja zizna daljina, jedino mi daje mogucnost da pridjem blize, znaci nije 31cm vec na nekih 15cm.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno