Šta je novo?

Fotografije - 2014

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Mikelle - iz razloga sam napisao subjektivno misljenje...
Koliko se ja secam lepota fotografije je u ocima fotografa, a fotoaparat je samo alat kojim pravis fotografiju. Iz tog razloga logicno mi je da cu koristiti nesto sto ce mi idealizovati alat i zbog cega necu gubiti vreme praveci fotografiju.
Opet kazem subjektivno misljenje...

Poenta sa filmom je da je ljudima zao da fotkaju osim ako dobro ne isplaniraju sve. Sa digitalcem samo skljocaju. Iz tog razloga kazu bolji je analogni.
Moje subjektivno misljenje je jednostavno da su takvi ljudi lenji pa im treba analogni aparat da bi ih naterao da razmisle na trenutak sta ce ustvari da fotkaju...
A ako hocete taj film look, pa toga bar ima milion efekata za dzabaka. Objektivi uglavnom mogu i na digitalce tako da ni to nije razlog izbegavanja digitalca...

Koliko sam ja shvatio on nalazi zadovoljstvo u celom tom procesu. Od fotografisanja preko nabavke hemikalija i razvijanja filma do pravljenja samih fotografja. I smatram da je to mnogo bitnije od samog kvaliteta fotografija ili procesa učenja osim ako ta osoba ne namerava da se time bavi ozbiljnije.

A što se tiče toga koliko te film tera da misliš, prosto ponesi fotoaparat u šetnju sa jednim filmom od 36 slika i onda obrati pažnju na to kako razmišljaš o tome da li da okineš.

Evo da se predstavim prvo pre nego sto stavim slike 🙂

Zovem se Luka Funduk,mozda me neki i znaju ovde.Friski sam na ovom forumu,na preporuku Atmo-a...Trenutno koristim Canon 6D dok ne skupim pare za upgrade.Podelicu sa vama ovde fotke koje mislim da vrede pokazivanja ,uvek rado odgovoriti na svako pitanje i saslusati svaku sugestiju dokle god je na mestu.A sad dosta price ,evo par nekih fotki koje sma uradio u poslednjih par nedelja ...

1276410_10202608790034416_979409192_o.jpg

Canon 5D III,17-40mm,f4,5 1/1000 iso 160

10005863_10202608556188570_266941247_o.jpg

Canon 5D III,17-40mm,f10 10/1 iso 50

10007050_10200940214582658_1676824739_n.jpg

Canon 6D ,50mm f1,4 , f3.2 1/100 iso 125

Poslednja izmena od urednika:
Dobro dosao. 😉

Meni je ovo dobro. Iskusniji ce ti nesto verovatno vise reci.

A ja samo da kazem, kad budes kacio slike, napravi nalog na Flickr-u i preko njega kaci slike, jer ovo je smesna rezolucija.

Imam neki flickr ali je to matoro i nisam stavljao nista novo bas dosta vremena ...napravicu novi nikakav problem

Poslednja izmena:
Odlicne fotke. Prva pogotovo.

Добре фотке Лука. Где се налази плажа на једној од фотки?

Dobrodosao! Odlicne fotke 🙂

Hvala svima 🙂

@Thierry Ne znam na koju tacno mislis...ima tu slika sa bahama,iz hrvatske,St.Marteen itd. Radim na kruzeru u Majamiju kao audio/video tehnicar pa obilazimo karibe stalno

Poslednja izmena:
Funduck, ovo su stvarno odlične slike. Dobrodošao i nadam se da će mo te viđati ovde kroz tvoje fotke.

Te fotke sa iphonom su radjene pre par godina cisto iz *******cije zbog silnih "profesionalnih" fotografa...rasveta je samo kineski video ring light od 40w

Hvala svima na dobrodoslici ,bice jos materijala uskoro 🙂

Poslednja izmena:
Zabavna patko, ovo je i vise nego korektno - kaci jos slobodno 😉

Hvala svima 🙂

@Thierry Ne znam na koju tacno mislis...ima tu slika sa bahama,iz hrvatske,St.Marteen itd. Radim na kruzeru u Majamiju kao audio/video tehnicar pa obilazimo karibe stalno

Она панорамица али тек сад видех да пише St-Lucia🙂. Сан ми је да одем тамо у хотел у који вероватно никада нећу бити у могућности-Anse Chastanet илити карипски Тахити🙂.

stvarno odlična kolekcija Funduck, svaka čast. samo mi malo smeta što si na više slika otfikario laktove modelima 🙂

@Nightbringer Ogranicenje prostora ...i mene nervira isto ali *** sta cu

Super su ti fotke.
Evo nešto sa državnog prvenstva u streljaštvu u Ivanjici.

13315589345_c8402c6a8d_c.jpg
13315972354_097a596f68_c.jpg

13315813305_ac7a81fdb3_c.jpg

Kako ti se nekako nista ne izdvaja na ovim fotkama sa streljastva, da li ova puska na drugoj fotografiji stoji zalepljena za njena ledja ili je 2 metra od nje, ne mogu da procenim.. takodje ni monitor na trecoj, da li joj dodiruje jaknu ili je metar iza nje..

Radi se o emocijama zbog promašaja.

Poslednja izmena:
Ja bih rekao da se Djordje malo popravio, kadrovi su mi ok, i prve dvo fotke su mi ok. Trebao bi da nadavis neki objektiv tipa 85 f1.8 ili tako nesto da lakse mozes da izdvojis subjekat. Sto kaze Boris, stvarno nema osecaja dubine.

Previse si otvorio blendu, nije ti cela grancica u fokusu, samo par najblizih cvetica jeste.

Jajca poranila :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno