Kad budem preuzetu igru prodavao na ulici zarad materijalne koristi, nek' me tuže i nek' mi uzmu sve što imam.
Da je neko Deus-ovu fotografiju preuzeo/prikazao zarad nekog cilja koji nema ostvarivanje materijalne koristi, ne bi bilo ni osnova da ih tuži, već samo da uklone fotografiju. Pošto je priča drugog tipa, tržni centar (oni inače uopšte nisu orijentisani na materijalnu dobit 😛 ), ne treba olako preći preko toga
Ma da bre, treba ih rebnuti, samo napred Deuse!
E sad postoji mali problem ali za Deusa to ne bi smeo biti problem jer mu je kum adv.
Radi se o iznosu-naplati štete. Advokati neće da rade ako su mali iznosi za naplatu 100, 200, 400 evra, pogotovo ako je spor u trgovinskom sudu u BGD, a ti si iz NS, SU, KG, NI.. jer na taj iznos on uzima 20% + sudski troškovi, ali on mora da te vozi taj dan za BGD, pa ako se sudija ne pojavi ili tuženi ili njegov branilac na prvom ročištu sve se odlaže i pomera, pa onda aj ponovo, adv. tada gube ceo dan na tom slučaju za eto koju vrednost + utrošak goriva tamo i nazad, a za to vreme u gradu gde živi mogao je da odradi 10 takvih slučajeva i zdravo, a i to nisu slučajevi od karijere, svi oni jure teše i složene krimi slučajeve jer tu leži priča o njemu i kancelariji. Fotke i tako to, to je njima kilavo i sitno, ne zanimljivo.
Ovo navodim kao lični primer jer mene niko neće da zastupa u slučaju DHLa, koji je pored mog zahteva da mi se vrati pošiljka vrednosti 400 evra (Canon 600D), oni to odbijaju da učine i uručuje pošiljku prevarantima.
Priznaju grešku ali ne i odgovornost.
Ista priča je kada je u pitanju visokotehnološki kriminal tj. tada je još gore.
Poenta priče je da smo mi izvan BGD naebali jer su mali odštetni iznosi. Zato Deuse deri za primer!