Šta je novo?

Fotografije - 2014

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne moze, mora da bole oci :d

Moze da bude i to, al ne mora da znaci. Ako nista drugo, mogu verovatno i neke kapi za oci da se koriste da ne bi bolele.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Mnogo grubo deluje fotka, a i krop nije bas najsrecniji.

miki vrsni poznavaoce :d

Problem kod fotke je sto prvo sto vidis je drvece, mnogo odvraca paznju, sto zbog toga sto nije plici DOF, sto zbog toga sto je subjekt mnogo u mraku, ne valja imati ovoliko crnih na necemu sto je glavno na fotki...

Hehe, kolega 😉

Ahahaha ! :d
Sync pokidao si macori.

A sad stvarno, seizmose baci oridjinal fotku da vidimo neki bolji krop da napravimo.

Fora kod crno belih fotki je u kontrastu, kada zelis da istaknes oblike, senke, i kada nema nekih specijalnih boja, zato bi ova prva fotka sigurno bila bolja u boji, vidim svuda cvece, mora da je sareno, ovako su sve slicne nijanse sive pa se utapaju zgrade sa okolinom. Poslednja moze, ali bih voleo da vidim to sire, ovako se ove zgrade malo guse.

factory.jpg

Probao 2x teleconverter da bih na kraju provalio da sam na 175mm od mogucih 400 🙂

Poslednja izmena:
Хвала на савету Драјвере, примљено к'знању. Прва има шарениша колико хоћеш али ми овај мали, налик европским, градић деловао моћније у црно-белој комбинацији.

4 fotka ti je najbolja @Thierry Henry, a prva ne bi bila losa da je u koloru i da je malo zanimljivija, recimo da imas neku osobu u krupnijem planu ovako je dosadna 🙂

:thumbup: слажем се.

Malo smo se igrali sa kit-om (kit lens, "kit" built in flash - znam da sam odvalio) da vidimo na šta će da liči
1. DSC_0022.webp
2. DSC_0031.webp
3. DSC_0023.webp
Onda smo se malo igrali iz ruke (F3.5/SS 1/20/ISO 2500, Expozicija -1 u ACR i neke sitnije korekcije)
1. DSC_0021.webp
I moj drugar koji izigrava Trboseka ili šta god
1. DSC_0025.webp

Sad raspalite, da čujem šta sve ne valja (osim što nemam osvetljenje da ubijem senku na prve tri i osvetlim joj lice kako treba) 🙂

Hvala. 🙂

Color ili BW... Zavisi od namene 😀 Meni se dopadaju obe verzije, s tim da je druga u fazonu "Kuća na ukletom brdu" (i tu nema ništa loše - naprotiv 😀).
Jedino što izgleda kao da fotka curi jer u donjem desnom uglu ima žbunja, a u levom nema ni žbunja ni ičega, pa se oko vara da sve to curi u levo, a vertikalni zidovi su, očigledno, pravi.

Crno bela bolja.

Odinocka, ne znam sta ocekujes da ti kazemo, takve fotke bi napravio prolaznik da mu das aparat u ruke 🙂

Hm... Pa evo, na primer, jedan poznanik (bavi se fotografijom na vašem nivou) mi je skrenuo pažnju na nedostatke kadra na noćnoj fotki koju sam okačio gore - da bi fotka bila dosta zanimljivija da sam se odmakao i uhvatio ceo automobil sa leve strane a samim tim bih uhvatio i više terase u gornjem desnom uglu - konstruktivan komentar. Ja i jesam prolaznik koji je tek počeo da ulazi (ne ušao - POČEO da ulazi) u svet fotografije i neke stvari možeš da naučiš sa foruma i youtube i šta-ti-ja-znam, ali neke stvari su daleko jasnije i razumljivije - a i sigurniji si kad ti kaže neko na forumu gde gomila ljudi dokazano (fotkama koje kačite) zna o čemu priča. Možda ste Vi, prisutni, već posle 10000 (ili možda manje) fotki postali prekaljeni fotografi sa izgrađenim stilom, ali eto ja ne mogu tako brzo. Trudim se, kidam se, propiš*o sam krv da kupim aparat - eto jer želim da se bavim time makar nekomercijalno, tek treba da steknem rutinu u odlučivanju kadra, pa i sve ostalo...
Mislim da sam promašio temu u kojoj kačim fotke, u nedostatku teme posvećene konstruktivnom kritikovanju fotografija...
Hajd' ovako - za to i za bilo šta drugo što bi mi neko zamerio ovde na podforumu - se izvinjavam. Nastaviću aktivno da učestvujem, koliko sam sposoban, u radu teme i podforuma, ali neću više biti dosadan sa svojim prolazničkim fotkama. I nisam zajedljiv, zaista se osećam kao idi.ot sada.

Poslednja izmena:
Evo i mene drugari, zahvaljujem drajveru na kritici za fotku sa electro staricom....primljeno kznanju..🙂

Odinochka, nemoj da se ljutis u startu, svi grese, fotkaj vise, kaci manje za pocetak na forum, vremenom kako napredujes ces dobiti sigurno neki pozitivan ili konstruktivan komentar.

Da i ja nesto prokomentarisem 🙂

@Henry Po meni obrada ti nije dobra, vidi se "halo" oko zamka, i meni se ne svidja konverzija u crno belo, zamak je dobar ali nebo nije !

@Odinochka nemoj odmah da se ljutis, sam si i pitao za misljenje,a po meni je vrlo korisno i konstruktivno kada ti misljenje da neko kao Driver, nauci da podneses kritiku 🙂
Najgore bi bilo da se pojavio neko ko ce ti reci, ej pa ovo nije lose, kul ti je ne znam ni ja sta ... Tako ti cini magarecu uslugu, ne odajes mi utisak deteta da bi morao neko da se ponasa prema tebi tako.

Inace, uzmi malo gledaj kako ljudi prave fotke, vidi neke zanimljive kadrove koji se tebi dopadaju, sta bi mogao od svega toga sto ti se dopada ti da primenis... Gledaj na Flickru ili 500px npr. Pa uporedi svoje fotke sa tim, i vidi sta treba da promenis 🙂

Inace da ti i napisem jedan savet, taj flash sto koristis na svom aparatu nije dobar, probaj da stavis papirnu maramicu preko njega, u smislu, posto cenim da fotkas sa kit objektivom 18-55mm, uzmi papirnu salvetu, stavi je tako kao da pokrivas blic, ali je odalji od blica do sredine tvog objektiva. Ili bi jos bolje bilo kada bi imao neki reflektujuci papir, pa ga postavis ispred blica pod uglom od oko 45' u odnosu na telo aparata, tako da kada blic okine, svetlo se odbija od taj papir na plafon, a sa plafona ce ti padati na subjekat koji slikas 🙂

@Odinochka
Nemoj odma da se ljutis 🙂 , nije dovoljno da kupis neki dobar fotoaparat i vec sutra si extra fotograf. Moras mnogo da ucis, citas, gledas tutorijale na netu (sada ih bar ima gomila) i sto je najvaznije JAKO PUNO FOTKAS. I gledaj da fotkas vise napolju po danu koristeci dnevnu svetlost, ako vec nemas adekvatno osvetljenje. I kada naucis te osnove fotografije nauci i da obradjujes fotke na pravi nacin (za pocetak mozes da koristis Lightroom lak je za koriscenje).

Evo za pocetak procitaj ovo pre sledeceg fotkanja 🙂 Mislim da je ovo neko vec i kacio ranije

http://www.sendspace.com/file/imyv5w

Хвала људи. Микеле слажем се за "halo", с**** ме silver efex🙂 и моја процена.

Odinochka, nema nikakvog smisla da kupis aparat i prve fotke koje napravis okacis na forum i pitas "sta ne valja" 🙂

Pre nego sto pogledas 100 sati youtube videa za osnove fotografije, nemoj da se javljas uopshte, ne mozemo mi ovde da ti glumimo skolu fotografije, osnovno moras sam, a srecom pa je to uzasno lako danas, zamisli pre 20 godina koliko je to bilo sporije...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno