Šta je novo?

Fotografije - 2014

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ju sto je ovde u zadnje vreme super fotki ...bravo omladinci ...

od Zacka sam se i ja trudio da naucim ponesto ....

..kad sam na terenu radim iskljucivo sa malim blicevima (nemam nista bolje) ...evo dve fotkice od pre 10-ak dana sa dva SB900 blica

Big stvarno svaka cast, sto rece neko, posto i ja pratim tvoj rad vec dosta dugo, koliko si napredovao. Zapravo je bezveze od mene da tako nesto kazem, lepse zvuci koliko si usavrsio ! I jako mi je drago zbog toga, i hvala sto uvek pomazes i odgovaras kada treba 🙂 ... Naravno ako moze postava svetla ovde ?

I ja da okacim Srdjanovu fotku, naravno moze bolje da se sredi, ali stvarno previse vremena bi trebalo da se ulozi, i Mr Big moze da potvrdi, sto se vise potrudis oko svetla to ces manje vremena provesti sredjujuci fotku, sto i jeste poenta, da se samo minimalno dotera a ne da se krivis ispred monitora satima zarad jedne fotke !

23.webp

DeuS ...hvala jos jednom na lepim recima .... a ako stvarno pomognem nekom u tom slucaju mi je osmeh zadovoljstva na licu ....

za ove gore fotke sam prvi put isprobao mali Oktabox za bliceve (80cm) ....nisam imao priliku da radim sa njim tako da je ovo bilo vatrena krstenje i odusevljen sam .... u teretanu smo uleteli kad je vec pocela da se puni ljudima i morao sam bas brzo da delujem ..

u taj Oktabox jedan SB900 i podignut bas visoko iznad modela i prema dole naravno .... sa nase leve strane jos jedan blic u polusklopljeni srebrni kisobran ...dakle samo otkacim kisobran da ne bude skroz otvoren ...tako mi daje lepse rim svetlo ....ni presiroko ni preusko tj. preostro kao da je go blic .... to je to ....

koga zanima Oktabox koji sam koristio ...to je bas ovaj i ima kod nas da se uzme

http://www.youtube.com/watch?v=VItiAtEMB_g

Meni si prvom pomogao, za pocetak da se zamislim kada nisam shvatao sta radis, i uvek si bio ljubazan, sto je stvarno retko danas !
I jako sam ponosan sto kad gledam na istocku fotke, tvoje tacno prepoznam, i kazem, nas covek i na neki nacin ga znam 😉

I imam pitanjce jedno, zasto ne obican beli kisobran, tj unutra beo spolja crn, nego srebrni ?
Da li bas pravi razliku u ostrini i mozda iskoristi bolje snagu blica ? Planiram bas da kupim jedan, jako je zgodno sto mogu vrlo lako da ga ponesem sa blicem, a lomim se izmedju tog srebrnog i crno belog 🙂

hvala @dexter87 😉

@Deus ... na pocetku sam koristio beli kisobran za ove misicavke ali vremenom dodjoh do toga da mi srebrni daju ostrije svetlo sto mi i treba za njih ...ali ovaj oktabox ima i belo platno tako da ... ja sam u ovom slucaju koristio go oktabox bez platna ili grida
Kad fotkam fitness devojke onda koristim kombinaciju ...beli kisobran kao glavni a rim svetlo kao sto sam opisao ....

Na fotki gde je mali sam - nekako sam uspeo da zeznem da mi ne okine blic, svestan sam koliko bi bila bolja fotka sa malo blica, kontra svetlo itd...
U svakom slučaju, znam da može bolje, ali mi je drago što sam pošao u prodavnicu, video klinju i pitao roditelje da ga fotkam - znate svi koliko je to neprijatno kad tek počinjete 🙂
1.
perplexed_by_fesovicsrdjan-d75650u.webp
2.
blessed_by_fesovicsrdjan-d7564f3.webp

Ne znam što napadate Srđana, kada mu je fotka skroz OK što se tiče detalja kože. Jeste koristili nekad prajmove, a pogotovo oštre ili makro objektive?

Druga stvar je što je malo promašio fokus. Kada se fotka lice ovako iskosa, trebalo bi da su oba oka u fokusu (samim tim bi i nos bio u fokusu). U slučaju da ipak hoćeš ovako plitak DOF, trebalo bi da fokusiraš na oko bliže aparatu, nikako ono dalje.

Ja koristim iskljucivo fiksne objektive. Sasvim mi je u redu da se nekome svidja a nekome ne.

Ali to nema veze sa prajmom, i koriscenjem istih. Glavni problem na ovoj konkretnoj fotki je, sto je lose podesio svetlo, i sigurno je bila podeksponirana, pa ima suma kao da je iso 1000 a ne 100.

Tako je. Podeksponirana debelo...

Da je lako podesiti svetlo svi bi pravili fantasticne fotke, bar sa te tehnicke strane. Imas lepe i kadrove i modele i osecaj uopste za fotografiju, sto je u principu najbitnije, svetlo ces nauciti, samo treba uloziti truda 🙂
Ja skoro svaki dan gledam neke tutorijale o svetlu i postavci istog. Pun ih je internet !

Pa to 🙂 hvala 🙂

Прве са YN565. Моја омиљена торта које ретко кад има:d али сваки пут искористим прилику када ташта прави јер жена је геније што се тиче тога. Значи један блиц монтиран на апарату. Ваља ли ово шта?

Јафа торта by Zet011, on Flickr

Јафа торта by Zet011, on Flickr

Trebao si malo da zavrnes blendu da ti ceo kolac bude u fokusu a ne samo njegova dalja strana.

Ovi sa jacim dioptrijama pogotovo 😀

Комбиновао јесам, имам око 70 фотки ове торте али све је некако ништа посебно кад погледам шта други раде. Додуше торта је отишла брзо🙂 па нисам имао прилике за неку лепшу позадину и импровизацију додатну. Ове две као и остале што сам фоткао могу на фејс једино🙂. Ако будем радио нешто озбиљније(типа ташти рекламу) треба ми минимум додатне опреме и простора. Мићко и Деус већ то раде на начин који ми се допада.

Meni je dof super samo mislim da si trebao za celu blendu vise da dignes svetlo na drugoj.

Аха па комбиновао сам са разним подешавањима. Сигурно имам негде и једну са јачим светлом.

Pa nije problem to dici u photoshopu, vise smeta na fotki "mrak" u pozadini.

Imam problem sa losim pikselima na slici nakon sto sam je smanjio odnosno kompresovao.

Da li postoji neki besplatan alat koji moze donekle da ispravi situaciju? Pokusavao sam nesto u okviru MS Office picture managera ali nisam uspeo potpuno da sredim sliku.

Pa u pozadini lika, vide se delici koji se presijavaju. Nesto poput stakla. Taj deo u pozadini bih zeleo da je vise kompaktan, da nema tog odsjaja, prelamanja.

I to nije bilo pre kompresije slike? Meni nije jasno o cemu bas pricas. Tesko da moze neko da ti pomogne bez uvida u to kako ta slika izgleda.

Slika je skenirana. Bilo je toga i pre kompresije. Pokusavao sam da promenom kontrasta, ostrine nekako taj deo neutralisem, ali onda je previse tamna slika.

Kada se duze gleda u sliku izaziva neprijatnost taj deo, kao da je mutna slika. Pa bih zeleo nekim besplatnim alatom da probam da neutralisem to koliko moze. Nije mi bitno da slika bude narocito jasna, bitno mi je samo da probam da smanjim tu mutnocu, presijavanje kako ne bi bolele oci od gledanja.

Poslednja izmena:
Prvo oznaci gornji deo slike u programu, pa pejstuj ostatak, a nakon toga, primeni filter na celu sliku. Tako ces dobiti efekat koji zelis. Ako te zanima jos nesto, slobodno pitaj.

Da li MS Office picture manager moze da resi problem sa mutnom slikom ili je neki drugi alat bolji ?

Mislim da samo likovi iz serije csi mogu od mutne slike da naprave oštru... :d

A da se smanji zasicenje da samo ne bole oci previse ako ne nista drugo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno