Šta je novo?

Fotografije - 2014

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Дуле ипак је Bentley а? Који модел ако знаш? Све нешто сам мислио да је Ролс. С**** ме тај ружни Нисан иза или шта је већ. Исправићу, хвала.
50s S-type, verovatno S2.
A nisi pogresio sto si mislio da je Rolls-Royce, zato sam i prokomentarisao "tehnicki gledano". Naime, u to vreme su se oba auta pravila u istoj fabrici, fakticki bili identicni. Tada je Bentley bio u vlasnistvu Rolls-Royce-a. Da je bila druga znacka na haubi onda bi se zvao Rolls-Royce Silver Cloud 😉 Bentley ima "flyinb B" na vrhu haube, a Rolls-Royce poznati Spirit of Ecstasy - po flying B sam i prepoznao da je Bentley.

Praksa 🙂 Hvala sto komentarisete 😀
Radjen je dodge/burn, freq. separation, i airbrushing. Dust & scratches nisam jos probao, al' hocu 🙂

Vidi se da si puno truda ulozio, i dopada mi se sto Micko kaze taj tvoj smek 🙂

Sto se tice obrade, ja na primer, prvo poskidam te nepravilnosti, bubuljice i ostalo, e onda na kraju ono sto bas ne mozes, stavis filter dust & stratches, pa maskiras i dodajes ga gde treba, a kada ga nanosis odredis radius i treshold, tako da radiju kada povecas on zamuti a tresh ga malo naostri, mislim da sam na ovoj fotki dodao na kraju radius 6, trash 3, obicno ga tako i koristim, mada varira od fotke do fotke.

Naravno koristim i ja freq. separation, mada u principu isto to dobijas sa healing brush tool-om samo treba malo prakse, i naravno, kloniram najlepsi deo koze po celom licu prakticno 🙂

Mislim da je do ovog imageshack-a ali boje se skroz isperu kada okacim na njega, uglavnom, vidi se koliko toliko !

Poslednja izmena:
Hvala. Probacu 🙂 Ja prvo odradim healing celog lica/vrata. Zatim radim frequency sep. pa airbrushing, i na kraju dodge/burn (ne uvek) . Kad zavrsim sa tim fotku opet uvezem u LR na finalna podesavanja boja, ekspozicije i sl.

Занимљив податак Дуле хвала. Мени ти пластични портрети никако не леже. Свиђа ми се Срђанов стил и знам да је fashion фото у том правцу али, немам појма, превише напудерисано и вештачки тај вид фотографије у данашњем добу.
Увек се враћам на прошлу јесен непреје.... боје.

Untitled by Zet011, on Flickr

Prva vrh 🙂

Ta Kanada se ne zna da li je lepsa leti ili zimi 🙂

Хвала;-). Лети лети је далекоооо боље пошто тренутно не излазим осим до посла и продавнице:-D. Попиздео сам више на -30. А хтео сам и зиму да фоткам није да нисам:-D.

Malkice udesno da si se pomerio da ti ova sipka bude na sredini mostica. 😉

Najruzniji most u Va :d

@ T.Henry

Odlicne fotografije.

:beer:

Mnogo bolje, mada bih joj odsekao vise čela.

Da se nadovežem na hranu, ova šnjevi ubija!

12246846945_b3b2252747_c.jpg

Sad ti je sve bolje, i svetlo i obrada ! Koza deluje daleko prirodnija, ona ni nema onako izrazenu teksturu !

I ako moze jos jedan komentar, po meni je steta ako neke delove seces ovako sitno, tipa mashna na njenoj kosi, ona treba da bude cela, nedostaje jos par milimetara. Takodje, isto tako kadar treba samo malo iznad glave da ide, a ovako je tik uz glavu i sece nekoliko dlaka kose ! I ovaj pramen mi malo bode oci, lepse bi bilo da joj ravno pada !

Dans je driver lepo raspolozen, legla plata vidim 😀

Kak'a plata, ne radim ja za to 🙂

Srdjane, daj jednu bez ikakve obrade, jel joj ti kozu ovako zeznes ili Nikon 🙂

Kak'a plata, ne radim ja za to 🙂

Srdjane, daj jednu bez ikakve obrade, jel joj ti kozu ovako zeznes ili Nikon 🙂

On je zezne, to je ono sto sve vreme govorim, a dobro je uradio na prvoj njegovoj fotki na ovoj strani, kasnije postavljene dve fotke "pre i posle" se razlikuju samo u tom vintage smeku tj. bez njega, a koza je totalno neprirodno odradjena.
Zato sam i postavio moju kao primer na stranici pre.

Ja joj zeznem, kao sto rece Deus. Od samog starta je podeksponirana. Evo HQ neobradjena, samo podignuta ekspozicija. http://farm4.staticflickr.com/3766/12261206064_5382e9a8c5_o.jpg
Ko hoce da se zeza, slobodno.

Mislim da sam lose osvetljenje postavio.
Moguce i da je uticao puder il podloga za makeup. Nemam blage.
Moguce i da ja ne znam da ispeglam kozu, al' najpre ce biti da sam lose postavio osvetljenje i eksponirao a zbog dizanja u LR-u naknadno,
koza je takva kakva je.

Poslednja izmena:
Ja sam malo sredio, nemam vremena moram da kupujem neki poklon za rodjendan i upravo izlazim iz kuce.
Svetlo jeste najvaznije i jesi ga lose postavio !

Ovo sto sam uradio je daleko od zavrsenog, ali svakako se provaljuje poenta, zavrsicu fotku, ako me ne bude mrzelo kada se vratim kuci, predvece 🙂

http://www.flickr.com/photos/27083468@N06/12265521385/sizes/l/

Ekstra 🙂

Je l to sa dust i scratches filterom? 🙂

Poslednja izmena:
Kul Dex, pricaj sta si koristio 🙂

Lightroom 5, Clone and heal lica, brushom sam omeksao kozu, malo korigovao black and white, koristio blagi sharpness uz masking podignut na 70 da ne bih ostrio previse lice nego vise gornji deo glave 🙂 I mislim da sam podigao malo shadows i clarity. I usne sam dodatno malo naostrio da ih istaknem.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno