Šta je novo?

Fotografije - 2014

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Standardno škljoc sa prozora 🙂

5D Mark III + 70-200/2.8L IS II @ 200/2.8, ISO 1600

avala.jpg

Свиђа ми се. Јел' ти спаваш некад? :-D

Kul...
Samo mi ovaj nestašni pramen malo odvraća pogled...

12190396615_31771b2694_c.jpg

11036708674_fc43c992fa_c.jpg

Poslednja izmena:
Miki, ako si hteo da igraš na simetriju, trebao si malo kadar da pomeriš levo. Da bude isto odstojanje do ivice i za levi prozor i za desni...
Govorim za prvu fotku, drugu ne vidim...

Hteo sam da uhvatim celu fasadu ali je to bilo nemoguce, nije toliko sirok objektiv, a unazad vise nisam mogao od zgrade prekoputa. Kratko sam se zadrzao na toj lokaciji a fasada mi se ucinila jako zanimljiva. 🙂

Zile, ako mogu da prokomentarisem, kao sto sam vec pisao Micku s16, hrana kada se slika mora malo drugacije da se pristupi.

Na primer, ti skoro da nemas nikakvu senku, dubinu, kao da je spojena sa pozadinom. I postoji da malo gresim, posto gledam sa laptopa. Ali u svakom slucaju to moze mnogo bolje.

Kao sto sam napisao Micku, sto ona radi naravno, hrana se slika uglavnom sa vise svetala, da bi ispala dobro. Glavno svetlo je svetlo otpozadi, jer ce ono dati konturu, takodje idu svetla i napred, ali ne toliko jaka da bi ponistila senku.

Micko je slikao postavu svog svetla, koristio je samo dva... pa mozes da pogledas u nekom od postova iznad. A ja cu sad da potrazim neki tutorijal na netu o tome, pa ga stavljam !

Evo ovo je na primer interesantno i iskreno sam vise ljubitelj prirodnog ambijenta nego fotkanja na belom 🙂

p.s. Nisam video da nisam okacio drugi link 😉

Poslednja izmena:
Pa to ne primerima ti je studijsko, ali uradjeno kako treba 🙂

Jasno, koriscena su svetla samo sa strane i napred, pozadi nije imalo svetlo ali radim na tome...Hvala na kritikama i tutorijalu :wave:

Izvini, radim nekoliko stvari u isto vreme, Drajver me malo zbunio... Ono sto sam hteo da kazem, i kada podesis svetlo kako treba, bar po meni je uvek lepse da u pozadini bude nesto adekvatno, ne vezano sto sve slikas u studiju, ili studijskim svetlom. Tipa da se vide viljuske, noz, astal uopste i slicno 🙂

Ove sam na primer napravio onako usput, ali su super ispale, svetlo mi je bilo sa strane od prozora i odozgo, na prvoj, a na drugoj posto sam promenio ugao, svetlo od prozora dolazi otpozadi a opet ono isto odozgo 🙂

Edit: nesto se dogodilo sa bojama, isprale su se od silnog konvertovanja i smanjivanja 🙂

Poslednja izmena:
Kad ste vec navrnuli sa hranom 😛

Zadnja je bas fantasticna. Svaka cast !

Tehnicki gledano druga bi trebalo da se zove Bentley, ali dobro 😛
Dobre fotke 🙂

Ove sa hranom treba u spoiler sa napomenom ko je gladan da ne otvara :d

Thiery moze prva na pm u full rez? 🙂

Хвала Мики. Дуле ипак је Bentley а? Који модел ако знаш? Све нешто сам мислио да је Ролс. С**** ме тај ружни Нисан иза или шта је већ. Исправићу, хвала. Послато Ђилке.

Poslednja izmena:
Koza ko od plastike. Preterao si sa obradom ... Dobar model i kadar.

Koza je klonirana, i to se vidi, na celu, nosu i ispod ociju, to je njegov nacin obrade. Po meni, moram da se slozim da nije dobro.
E sad obicno se za stock radi tako sto se odredjeni delovi odrade sa dust & stratches, naravno da se pre toga skinu bubuljice i sitne nepravilnosti, a sa dust & stratches ti zamuljas malo te sitne dlacice i opet neke nepravilnosti, i tako se u princupu uvek radi u fashion fotografiji 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno