Šta je novo?

Fotografije - 2014

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo smo filozofirali sinoć.
1074696_414487262030074_994379533_o.jpg

Drugar je uzeo Jack Russell pa smo hteli malo da ga ovekovecimo dok je mali 🙂

Evo opet od mene jedna "kereća" od juče ...

BW konverzija, vreme muljavo, standardna pojava kad sam ja napolju, ali mi je bar društvo simpatično 🙂

Volim kad se moj magarac oseti malim u društvu, pa se sve šlihta, ljubi ih i licka ne bi li ga malo prihvatili u krdo ...

35mm @2.8

Lepo, nadam se da se neces ljutiti sto sam se malo igrao.
Naravno da se neću ljutiti. Sviđa mi se što si otfikario dno, sad izgleda bolje, gubi se osećaj dimenzije, a to mi se sviđa 😀 (Možda sam ja imao taj osećaj jer sam držao statuetu u rukama, ali svejedno je ovako bolje. Note to self: Igrati se sa crop-om više).
Što se mene tiče, kao početnik i amater, ne samo da se ne ljutim nego ću i RAW da dam ako neko ima bolju ideju.

^ JOJ kud me podseti iskrivio sam se :d

Big svaka cast jos jednom za fotke. Svaki put kad vidim novu poruku u temi, ocekujem da vidim neku tvoju fotku 😉

Ostali nemojte da se ljutite, ali ovaj covek rastura.

Lepo je i ovako, prelepo, ali ja bih voleo da je kadar postavljen tako da je cela puška ostala u fokusu. Kapiram ja da ovako vizuelno dobija na dimenziji, glavni motiv fotke dobija na dubini i sve to... Ali voleo bih da postoji i ta verzija fotke jer mi se jako dopala.
I ovaj papir desno mi iskopa oči. 😀

Bilo je nezgodno fotkanje jer je to zvanično takmičenje Grand prix BGD, međunarodni karakter, tako da sam smeo da priđem doneklen, da ne bih smetao strelcima.
Po nekom pravilu ne smem da im budem u vidokrugu.
Da, trebao sam da odsečem taj papir desno.

Poslednja izmena od urednika:
Shvatam problematiku prilaženja, ali da li bi rešilo problem da si se pomerio samo pola metra u desno? (Nemam pojma kakvo je staklo korišćeno - možda ne bi imalo efekta pomeriti se, pa pitam).
Skontao sam po rezultatu i prikazanim pogodcima da je neko ozbiljno takmičenje 😀 Ovo očigledno nisu "šatorski strelci" 😀

@Henri: Kad si vec klonirao donji deo, zar nisi mogao malo da "pomeris" uzimanje uzorka levo ili desno... malo da saras? Ovako nekako (nadam se da se ne ljutis sto sam ti cackao po fotki):

Ni ovo moje nije sjajno (koji minut vise i bilo bi bolje) ali onako kako si ti uradio, bas je ocigledno.

Btw, fine boje 🙂

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Кизо имаш око као соко🙂. Stamp ме сје.. реко неће се видети толико током спајања🙂. Што бих се љутио тј. Хвала.
Микеле-локација као и друге моје фотке прошле јесени Riviere du Nord, Wilson falls-Илити Северна река, неки Вилсон водопади. Ово ми прва панорама и морао Киза да ме смори хахаха шалим се, хвала Кизо.

@Odinochka
Malo je složeno uhvatiti ekspresiju lica i celu pušku i sve da bude u fokusu jer aparat ima 9 fokusnih tačaka, mislim da se to srediti sa Magick Lanternom ali opet, vrh cevi mi izlazi iz fokusa.
E sad, ja mogu da se nameštam levo desno ali mi onda u kadar ulaze strelci sa njene leve i desne strane, složeno je ali ne i razlog da se ne radi na tome. 😉

12091455403_3eeba1e3f0_c.jpg

Ovo bre zbunjuje i mozak i oci, kao da je sve naknadno dodato u PS-u, toranj, travnjak i ostalo sto se zeleni pa onda posebno ovo sto se zuti pa na kraju ljudi i nebo :d) 🙂 Marti je dao dobru definiciju hdr-a u (ozbiljnoj) fotografiji 🙂

Nisam rekao da je dobra, prvi put sam cackao kao neki HDR 😛 Nisam nesto ljubitelj jakih boja, ali na Pariz lezu perfektno 🙂

Samo naravno ne u ovom mom izdanju 😛

Pa nisam ni ja rekao da je fotografija vaistinu losa, samo da mi je malo poremetila vid 🙂 mislim da je kadar dobar ali da bi umerenija obrada bila mnogo bolja 🙂 Ali ako nista drugo i ovako hdr-ovana deluje tripozno.

To preterivanje sa HDRom je no-no, treba naci meru da to lici na nesto 🙂

375723_395436787260288_388542865_n.webp

Klub Kasina

5d mk3 | 24-70 @ 2.8 | iso 1250 | 1/4

Mnogo dobro..i kako to prsti tako vatra nije mi jasno?!
Mr. biga i ja da pohvalim,covek je napredovao 1000milja pozitivno u zadnjih 2 god!! Posebno mi se svidja sto prati taj sport jel obozavam bb tj "bilderke" 😀
P.s. stari ostao si mi duzan neke fotke sa zadnjeg takmicenja u novom sadu 😉

@ Proday - Male casice su napunjene absintom na vrhu, zapalis i eto vatrice 🙂

Mnogo dobro..i kako to prsti tako vatra nije mi jasno?!
Mr. biga i ja da pohvalim,covek je napredovao 1000milja pozitivno u zadnjih 2 god!! Posebno mi se svidja sto prati taj sport jel obozavam bb tj "bilderke" 😀
P.s. stari ostao si mi duzan neke fotke sa zadnjeg takmicenja u novom sadu 😉

Hvala na lepim recima 🙂

Jesam li ostao duzan?!?! :wall: Podseti me ...

Мало си опустио руку🙂 хаха као и ја некад кад претерам. Најгоре што немаш осећај а са временом добијеш отприлике идеју како би требало бити а да се не претера. Мени је још увек пластична/постеризована и помало плавичаста, додуше боља од "Ајфела".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno