Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i sebe sam jednom opalio u vugla 🙂

Self-portrait by Micko1986, on Flickr

Takvo ti svetlo treba na njoj, sto vise kontrasta za takve fotke, sto znaci blic sto dalje od pravca aparata, izmedju 45 i 90 stepeni u odnosu na aparat. I tu mislim da je beli kisobran visak, treba ti ostrije svetlo, ja bih probao sa sivim ili belim "zatvorenim", ili direktnim blicem...

Poslednja izmena:
Nadam se da ovo nece uci u "digital art" 🙂

One light photos .....

Beaty dish nesto iznad glave i okrenut na dole , naravno ... studio , crna pozadina

Moj zemljak Velja :d

Nema na cemu 🙂 ....

Htedoh da dodam, pa sam zakasnio da je ne levoj fotki sa njegove leve strane bio komad belog stiropora da baci malo svetla na tu ruku koja je u ovom slucaju odlazila previse u mrak ... Beaty Dish je go kao pistolj 🙂 ...dakle bez ikakvih modifikatora na njemu ... to je to

Cek malo me nesto zbunjuje, npr na ove dve fotke gore, beauty-dish je na nekom blicu ili blic glavi? Posto ja nigde ne mogu da nadjem beauty-dish za obican blic 🙁

Blic glava .....

..a imam i beaty za blic bas, kad fotkam po teretanama jer ne posedujem glave i sl. ....na "terenu" fotkam iskljucivo malim blicevima .... imam negde link , poslacu ti kad ga iskopam ....

E to, hvala 🙂

Kad ste već kod bliceva, jedno pitanje.
Sa cannon 550D kako da bezicno okinem blic yn565ex? Trigger?

Jedino triggerom.

Pretpostavljam da sa jeftinim kineskim triggerima ne radi ETTL!?

Al' to već ne spada u jeftine kineske triggere 🙂
Uzeću neki jeftinije sa dx.com, najverovatnije ...
Hvala

Ali one ne mogu TTL. A ako se vec zezas sa tim imas YN-603 kojima je najveci plus sto kad stavis transmiter mozes da stavis blic na transmiter a na drugi blic stavis risiver i sve to extra sljaka. Koristio sam phottix PT-04II i sad ga prodajem samo zato sto ne mogu da nakacim blic na aparat dok je on tu. Inace sad taj prodajem 🙂

Recicu ti ono sto su meni svi pricali: Nauci prvo da pravis fotke sa kojima si zadovoljan direktno iz aparata. Znaci da potrefis kadar, da dobro eksponiras, da se sastavis sa nekim osnovnim pravilima fotografije itd. i ono bitno da ti obrada sluzi kao tvoj licni potpis na vec dobru fotku a ne da obradom ucinis fotografiju zanimljivom.

Ne kazem da ovo praktikujem ali se definitivno trudim e pa tako kreni i ti 🙂

Thanks za savet, naravno. Primicu svaku kritiku, posto sam amater u svakom pogledu i to ne zaboravljam. Fotka je dobra u originalu, imam nekoliko slika malenog buraza i jedino sam ovu odmah video u ovakvoj obradi. Vidim da vucem vise ka obradi sto ne valja za pocetnika, ali ako ne preterujem... bice valjda sve ok. 🙂
Uglavnom, mislim da je kadar dobar, i da slika ima neku emociju. Sa druge strane, ko ne voli postproces kazace da fotka ne valja, i to cu da prihvatim.

Мени упада за око кадрирање, сабио си га, одсечени лакат, итд. На крају обрада не одговара оваквом малом шмекеру🙂.

Poslednja izmena:
Jesam ja pomesao clanove, zar nije Mixer kacio one sjajne fotke, sa uglavnom nekim mladjim zenskim modelima?

unique93 je to. Stefan mu je ime, ako se ne varam. Ako se varam, izvinjavam se. 🙂

Jeste unique, lik koji je sa buba prešao na ženske 🙂
Inače dečko koji je po meni najviše napredovao od kada pratim ovaj deo foruma...

Pozdrav svima,

Konacno sam odlucio da okacim par portreta. Posedujem dslr skoro godinu dana i ovo su jedine fotografije koje su po meni korektne da ih postavim ovde. Zanimaju me vase kritike i saveti za buduce radove..

Raw iz aparata prebacen u jpeg bez obrade:

ana2 by D.Maksic, on Flickr

ana by D.Maksic, on Flickr

i Jpeg direktno iz aparata:

ana2 1 by D.Maksic, on Flickr

ana 1 by D.Maksic, on Flickr

Pa, pucajte 😉 ako ne valja da se ne javljam jos bar godinu dana..

Moj licni ukus:

1. preterao si sa bokehom, toliko izrazen ima smisla kada je iza nesto tipa svetiljke ili neutralna pozadina, ovako odvlaci paznju
2. crop mi se ne svidja, nekako je pogresan :| ili iznad ili ispod grudi, na prvoj fale ramena ili je visak vrh glave.
3. wb omasen
4. lep model 🙂

p.s. vec je neko postovao
guidelines.jpg
Digital_Camera_World_portrait_photography_crop_guide.png

Poslednja izmena:
@milanbb

1. Primljeno k znanju
2. Moracu da obratim vise paznje na kadriranje ili cropovanje
3. Kad je WB omasen, da li se moze ispraviti naknadno u PS ?
4. Hvala to mi je devojka 😉

I hvala na kritici.

3. podeksponirana, WB nije mnogo promasen, moze se korigovati (pogotovo sto si fotkao RAW)
4. nepravedan krop ovako lepe devojke.

Ocekujemo jos slika devojke 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno