Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drugari, nemojte odmah drvlje i kamenje, znam i ja da fotka nije neka, al da ne bude da samo kenyam u ovoj temi :d

Ja bi' ovo brisao u aparatu. 😛

Ozbiljno, za početak je ok. Imaš lufta (praznog prostora) sa strana, pa neko kropovanje ne bi bilo loše. Vertikalno, horizontalno ili film fora na fotki ispod... ali generalno, nemaš detalj na fotografiji na kome bi se pogled mogao zadržati.

abc.jpg

edit: citiran tekst

Poslednja izmena:
Nije lose, mozda malo uzi crop, imas desno visak neba...

Hvala na sugestijama drugari, primljeno k znanju i apsolutno ste u pravu.

Nadam se da mi nece nadlezni zameriti ako pitam u ovoj temi?
Koja je razlika u wide angle fisheye dodatku i u wide angle objektivu kao sto je npr. nikor 10-24 ili 12-24? Ako bih sada hteo da uslikam par fotki da budu wide angle, zasto bih kupovao ceo objektiv, ako mogu samo onaj dodatak? U cemu je razlika?
Znam da je to skroz drugaciji objektiv, a da je ovo samo dodatak na obj. koji vec posedujem. Kakav bi bio kvalitet fotografije da koristim takav dodatak na moj 18-55mm?

Razlika je u geometriji, ukratko, kod fisheye nemaš paralelne linije.

fisheyevswideangle1.jpg

Moze hd rez za wallpaper ?

Podeksponirano, horizont curi ulevo, kadar škripi sa svih strana, ovo centralno čudo smeta fotki...

To u sredini kao da je fleka na senzoru 🙂

Ovo je crop, posto je u pocetku los kadar uhvacen. To u sredini je drvo koje viri iz vode, malo sam pojacao hdr pa nije najjasnije sta je to, u ovakvom izdanju...

Mixer, sta bi, ko ti ukrao aparat? 🙂

Ne kapiram tu fiksaciju HDR-om kod novopechenih fotografa na forumu!? Jel' ste to iz igrica povukli ili sta? 🙂

photographer-graph-1024x858.webp

Greska u koracima, desava se. Obrisao sam sa flickr-a... Moracu da kupim pod hitno dobar monitor, posto obradjujem na laptop-u, a na njemu ni priblizno ne izgleda tako gadno... 😀

Ne znam sta si pokusao, ali lose i svetlo i kadar 🙂

Mislis da ja znam sta sam pokusao 😛

Gledam Fedora kako to radi i place mi se...

Ti umes sa blicevima. Sta mi treba da sto vise fokusiram svetlo iz blica na model? Znaci ja kad opalim blic da bih dobio dobro svetlo na modelu, dobijem svetlu pozadinu iliti pola kuce svetli 🙁. Palo mi je na pamet crna pozadina pa rokam blic al to opet nije to. Znaci hocu sto podeksponiraniju pozadinu uz dobro osvetljen model... kako to da izvedem sa dva blica...

Poslednja izmena:
Ajmo ovako... Hocu da koristim max f1.4-2.8, da svetlo bude sa strane i sto vise fokusirano samo na telo. Ako zavrnem blendu i spustim iso dobijam ono sto necu. Nemam predstavu sta da izvedem 🙁

Uzmi taj tvoj blic stavi na stativ, ako mozes nekako namontiraj kineski beli kisobran i manesti ga da stoji levo od modela, pod uglom od 45' ... ne mogu skroz da ti objasnim, ali kada se budemo videli, mogu da ti pokazem... kontam da ce ti drajver svakako bolje ispricati.. i vidi da ti blic bude slabije podesen, ako si hteo samo konture da izvuces i kao sexy osvetljenje ;-) a mozes i crveni kisobran, obojice ti fotku slicno kao sada, samo crveno ;-)

Ma sad sam izvalio... Nista bez YT. Eksponiram bez blica tako da ambijent bude potpuno crn, nabijem beauty-dish i nabijem blic veoma veoma blizu 😛

npr (sad probao):

Samo jos da mi model dodje sa posla pa ako nije umorna da opalimo jedan foto-sešn 😛

Poslednja izmena:
SmokingStrobes obavezno pogledaj sve vidoje, kao i Zack Arias - One Light Workshop. Obrati paznju na udaljenost izvora svetla DO modela u odnosu na okolinu (iliti inverse square law).

I pazi, nemoj na tom fotoseshnu da radis nesto sto mi ne bi...

Fala Vi! 🙂

Necu necu 😛

Zbog fotografske etike i odnosa model-umetnik,... mislim 🙂

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno