Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Podseca me na call of pripyat, onaj jezivi podrum u jednoj zgradi, sa poltergejstom 😀...

Moram reci iz mog laickog ugla da mi se uopste ne dopadaju ova zamucenja, bas vestacki deluju, da ne koristim sad profi izraze ali bile bi (po meni) mnogo bolje fotke da je sve izostreno.

Koristio sam tilt shift blur u fotosopu...da imam tilt shift objektiv, skoro iste bih fotke dobio bez fotosopa 🙂

A blurovao sam samo malcice, cisto da pogled odma' ide na modela 🙂

Sa tehničke strane - standardno odlično. 🙂

MEĐUTIM, jedna stvar mi nikako ne štima. Ženska ful opremljena sa sve štiklama u sred nekog ruiniranog fabričkog okruženja. Koji će ona tu? Zar ne bi bilo bolje neka radnik-oprema-varijanta. Ono, ćozluci za varenje u hipster stilu, oskudno obučena, malo zamazana sa šminkom da izgleda malčice prljavo, pojas za alat, radne cipele, uzan šortcić... nešto na tu foru.

Mislim, slab sam ja fotkanjem portreta i ljudi (nije moj fah), al' mislim da bi ovakvo nešto moglo sasvim lepo da se odradi.

PS: Pređi na Flickr što pre. 🙂

Poslednja izmena:
Hvala Dzoni... 😀

Sto sve mora da bude uskladjeno? tj, lokacija, model i odeca? Ja volim nekad da odradim neki kontrast...tj, nesto kao ovo gore...cisto da razbijem monotoniju 🙂

Cak bih i neke mladence fotkao na ovakvom mestu 😀

Koja je to lokacija ?

odlicne su mi fotke jedino na 5 polozaj ruku malo cudan, kao da ih nema. prvo sam pomislio da ih je stavila iza ledja.

Hvala Dzoni... 😀

Sto sve mora da bude uskladjeno? tj, lokacija, model i odeca? Ja volim nekad da odradim neki kontrast...tj, nesto kao ovo gore...cisto da razbijem monotoniju 🙂

Cak bih i neke mladence fotkao na ovakvom mestu 😀

Razumem o čemu pričaš i podržavam.

Al' mi ovako (ova ženska u fabrici) izgleda k'o kad neko stavi spojlere na juga. 😛

PS: Pređi na Flickr. Čisto da ne zaboravim. 🙂

Poslednja izmena:
Lokacija je fabrika Bora Markovic u Obrenovcu 🙂

diyabolic...kontam...mada, ja sam ufotkao to, pa znam kako sto je ruke i zato mi nije bilo cudno...mada kad se bolje pogleda, jeste malo cudno 😀

Skoro sam isao na neku radionicu, i bilo je malo price o modnoj fotografiji, i drugar koji je vodio radionicu kaze...kad se fotka ovako nesto...nekad treba da se stavi u skroz suprotno okruzenje, kako bi se dobila zanimljivija fotka...zato sam to i u radio 😀

Gledam sa mobilnog,

Ideja, koncept i lokacija su odlicne i vrlo popularne danas, vidim da pratis sta se trazi ;-)

Ako imas mladence, to bi bilo top !

Po meni bi mozda trebalo malo drugacija rasveta, ne znam sta si koristio ?
A probao bih malo da izolujem subjekat u odnosu na pozadinu, i mozda bih probao nesto sa bojama, da i istaknes ili kao sto si uradio na jednoj, taj retro look i mozda malo jaci kontrast... Naravno sve ovo teoretski, mozda ispadne bezveze !
Jer u principu, trebalo bi odmah da navedes coveka koji gleda fotku, gde treba da gleda prvo, pa onda da provali detalje oko nje, ako razumes sta hocu da kazem ?

Inace, kao sto sam i prosli put rekao ja sam fan tvojih fotki ;-)

I jos nesto, mozda bi trebao, na nekim fotkama, da malo vise pridjes, nesto mi se cini kao da bi trebalo malo ili da se kropne, da bi odnos svega na fotki bio bolji.

🙂

Hvala... 🙂

Od rasvete jedan blic i kineski kisobran za kisu sa srebnom unutrasnoscu(***, nemam bolji, a ovaj mi je odradio super posao i moze da stane u torbicu kad se sklopi 🙂 )

Fotkao sam sa 18-105vr, i nisam mogao mnogo da izolujem, narocito zato sto sam vecinu fotkao na 18mm...zato sam i dodao malo tilt shift blur, kako bih akcenat stavio na modela 🙂

U torbi sam imao 85mm f1.8, ali nisam hteo da odradim cisto krupne kadrove, nego sam hteo i okruzenje da ubacim u pricu 🙂

Jel moze da prodje za amatera? 😛 Malo sam isekao fotografiju sa obe strane, i dodao B&W ekefat... Imam u originalu sliku, ako neko hoce da mi pokaze kako moze ova slika lepse da se odradi?

DSC_0140.webp

Poslednja izmena:
Ma drajver bi rekao da su fotke lose, zato sto su fotkane nikonom :d zezam se, naravno 😀 drugar je poneo jos jedan sb600, ali nesto nije mogao da radi bezicno, nemam pojma sto, a njega sam hteo da stavim iza modela, da napravi rim lajt i mozda preko blica da ide nesto narandzasto kao neki gel 😀

sb600 radi jedino u ttl modu ako nemas okidac tek sb800 ima manuelnu slave celiju ili ti popularni su4 mod

Ma hteo sam u slave ttl modu, ali nesto nije hteo da radi...al dobro...fotke nisu ispale lose 😀

unique reci mi kakva je 85 -ica jel stvarno toliko dobra za svoje parice kao sto se moze procitati ?
Mislim na G verziju ako je imas

Inace , sto rece deus bas moderna i atraktivna lokacija , ali naravno to nije garancija za za dobre fotke .
Za tako skroman setap svetla tvoje su o.k.

Sad sam imao D verziju 85ice, mada sam koristio i G verziju...na kropu su tu negde, barem kako sam ja probao...ali na ff-u, G verzija je ludacka 😀 gadja svaki put i ostra je kao zilet na f1.8 🙂

me like

9724402688_9512087921_b.webp

BTW, kako da ubacim sliku sa flickr-a? Kad kopiram link, nece bencmark da ubaci, izbacuje gresku?

Poslednja izmena:
Copy/paste BB code резолуције по жељи😉.

bench1.jpg

^ izgorelo

Сатурацију skoro никада не дирам или се трудим да буде до +5 макс у ретким случајевима.

Ja bih voleo da cujem nesto od vas koji imate iskustva, zato postavljam sliku... E promeni ovo, promeni ono... Ovo ti je dobro, ovo ti nema smisla...

PS: Nemojte nista lose da me shvatite, samo ocekujem kritike. 🙂

Pa, ono, valjda imam više iskustva. 🙂

Kod fotkanja prirode i sličnog, gledaj da ti horizont ne beži na jednu stranu, već u nivelu obavezno. MEĐUTIM, na tvojoj fotki (ova sa ku'ruzom) mi čak taj iskrivljeni horizont i prija. Valjda zbog tih kuća koji prave protiv težu. Ujedno, za moj ukus, nebo je malo previše plavo. Bez obzira na sve to, kadar mi se sviđa.

PS: Pazi na te bele/pregorele tufne na nebu. Kol'ko god da su oblaci/zraci u takvim situacijama pregoreli, uvek se mogu srediti. Da l' kloniranjem, da l' ubijanjem svetlih delova i sjedinjavanjem sa ostatkom oblaka... sve zavisi od situacije do situacije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno