Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne moras kropovati onako usko, lepse za oko ce biti, kao sto rece dzoni gore.

Meni je original i bolji 🙂

Sto se tice frame-a original jeste bolji, obrada onako nznm, ali mislim da oba cure u desno - ispravi to cas posla i odmah ce da bude jos bolje 🙂

Хвала на саветима. Обрада ми се свидела а мозгао сам како бих па се често и заиграм признајем. Када мало боље погледам ево по стоти пут боље је овако мада ми је у почетку било пффф стандардно. *** нисам нешто креативан и то ме нервира.

d600 50 1.4 evo jos jedne
bench.jpg

Poslednja izmena:
Gde se snabdevas modelima ? :d

Mali mrave, super su obe fotke. Ali i model. Devojka je prelepa. 🙂

Свиђа ми се:thumbup:. Нема exif-а?

Poslednja izmena:
Malimrav reci mi jel ovo obrada ili tako izadje iz aparata, konkretno mislim na njen desni lakat i vodu u pozadini, bas je nekako ostro ruka izdvojena kao zilet, jel to na deli moc F 1.4 ili obrada ?

Ај напиши пар главних ставки ако ти није цимање. Такође једно питање за све у вези фоткања деце, рецимо ова фотка изнад. Која подешавања : metering, focus, итд. Фоткао сам можда једном или два пута ортаковог клинца, трче ко блесави😀. Попиздео сам хаха 😀. Капирам да је Center-wieghted бољи када је позадина тамна или веома светла(backlit) или се варам? Фокус AF-C или single? Да додам да је кит објектив за сада једино доступан.

Pa kao prvo svetlo je sve u fotgrafiji , tako da mali soft box 60x 60 prilicno visoko cini da fotka izgleda tako , wb setovan vise na flash posto je main , nije na 1.4 ovo je 2.5 izdvajanje je postignuto svetlom a manje dofom obrade ima vrlo malo, ovoje iso je 2000 a expo 1/50 (imam mirnu ruku) , klinac je sa tokinom 100 makro , namestio se u hlad a nebo je bilo puno belicastih oblaka idealno za fotkanje zato su boje takve , manuelno sve uvek opalim par fotki da vidim kakava je exp ne volim automatiku , afs ovo ne stize bar sa komerc objektivima tako da nabodes fokus gde mislis da ce da naleti i cekas da se izostri u trazilu fljus i to je to

Poslednja izmena:
Хвала, то ми је јасно али рецимо клинци трче вамо тамо нећеш ваљда мануелни фокус на једну тачку па кад налете?! Светло јесте мајка и следећи корак неки бржи објектив од овога.

zavisi koj objektiv , ali recimo da sve na plitkom dofu zna da bude jako problematicno ako nije usm,hsm,swm motor varijanta bez mnogo stakla a dobri portretni su uglavnom dosta spori mada ispraksuje se covek i na manuelno pogotovo ako ima krsteno trazilo
bench1.jpg

Poslednja izmena:
Imam mali problem, kada stisnem alt i hoću da oštrim sliku u LR 5 ne dobijem beli ekran fotke već crno belu sliku, zašto i kako to da vratim kako je bilo?

Jel si kropovao ? Ako jesi, mislim da si malo preterao 🙂

Фотографије су са успона на Миџор јула ове године, све фоткано никоном 5100 и кит објективом по јако лошем светлу (облаци су донекле извадили ствар).

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Odlicne 🙂

Predobre

odlične, posebno br.2

2 i 6 🙂

Jos jedan dokaz lozacima na da se sa dobrim okom moze mnogo dalje nego sa dobrim aparatom, svaka cast covek 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno