Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lightroom 5.

Prvi put sam se naterao da slikam samo RAW, malo je reci - progledao sam...

P.s. mislio sam da pitaš koji sam software koristio u obradi.

Mislio sam na forum.

Pa zato te pitam.
Nema tu nikakvim softwarea.
Ovo je vBulletin forum , za resize moras koristi neki software na svom kompjuteru.

Na ipb npr sam forum downscaluje.

Nevermind, ubuduće da znam.

Taj downscale-ing je poprilična glupost, posebno ako neko postavi fotke na sporijim host-ovima. Prvo dobiješ deo fotke preko koga ne razaznaješ šta je šta i kad se napokon (posle 10-20-30 sekundi) sve učita, opet moraš da klikneš na fotku da bi je video u fulu.

Taj downscale-ing je poprilična glupost, posebno ako neko postavi fotke na sporijim host-ovima. Prvo dobiješ deo fotke preko koga ne razaznaješ šta je šta i kad se napokon (posle 10-20-30 sekundi) sve učita, opet moraš da klikneš na fotku da bi je video u fulu.

Mislim da ne mislimo na isto.

Fotka se smanji na rezoluciju koja ne izleće iz ekrana, verovatno predefinisana u podešavanjima borda. Sve se vidi najnormalnije.

Thumbnail i slično je sasvim ok i taj deo nema veze sa vbulletin-om (već sa korisnikom koji bira opcije postavljanja). Ali automatiski downsize/downscale ili kako već tj. da korisnik postavi fotku u bilo kojoj rezoluciji na neki imagehost, uzme direktan link, ubaci taj isti direkt link unutar img tagova i da posle sam forum smanjuje fotku posle po širini korisnikovog browser prozora... e to je glupost.

MarkusS
Idi na sajt Imageshack i tu biraj veličinu slike, a kada eksportuješ sliku iz LR stavi ograničenje na 1 mb, onda će fotka uvek biti u propisanoj meri pravila foruma.

@MarkusS
Od svih hosting sajtova, odabrao si najgori - Facebook :S:

Jel može druga slika ponovo za wallpaper (2048px long)?

Lightroom 5.

Prvi put sam se naterao da slikam samo RAW, malo je reci - progledao sam...

Pohvale za prelazak na RAW 🙂

@djordje29
Sve treba koristiti pre nego ograničenje po veličini fajla zato što se tu najmanje pitaš o tome kakav će fajl biti na izlazu.
Iz mog iskustva, za web mi se najbolje pokazala sledeća podešavanja - XXXX piksela po dužoj strani, JPEG, quality 80 (za fotke do 2K, sve do 80 nije primetna kompresija), Sharpen for Screen - Standard.

Ne vidim razliku u Long edge i kada je izvezem "standardno" u JPEG, 300 dpi, a oštrenje stavim na low, jer sam ja već sliku oštrio, e sad, od fotke do fotke biram, izvoz za ekran, mat ili sjajni papir, ne znam zašto ali u poslednje vreme mi se sviđa kako izgleda izvoz za mat papir i oštrina na low.

Subota... tokom izvodjenja IQV... jedna mala dama...

img75418800.jpg

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poenta je kako se meni dopada, a ne kako pravila ili drugi nalazu/misle... 🙂 Fotke su moje, i ne radim ih za druge/zbog drugih.

Pa kad se vec brisu postovi, obrisite i ovaj moj. Ispada da blebecem sam sa sobom

Mozda nisu skroz po P.S-u ali su jako gledljive 🙂

Hvala Miki i Deus. Misko78 je imao zamerku na CB konverziju ali je iz nekog razloga obrisao postove.

Meni je 'zamerka' samo sto je devojka (ili zena) ispala kao iz nekog horor filma tipa Ring, bas onako scary deluje 🙂

Vidi, ja vrlo cenim Miska78 njegove komentare i fotke. Ne znam sta je napisao, ali svakako bih uzeo u obzir .. ja npr kad konvertujem, u ps stavim, sad mi stade mozak a legao sam, mislim da je graduation, pa izaberem onu narandzasto plavu gradijaciju, gde desno stavim crnu boju, a levo izaberem nijansu oko bele, nekad mi se vise svidja da vuce na sefijuz, nekada ne .. pozdrav !

Previše uzan (po visini) kadar. Mora šire, jer ovako ne prija za oko. Inače, lepo odrađen sam paning.

Хвала Џони примљено к'знању. Иза нека зграда и ограда од аутопута па сам кропно.

Hajde da je vidimo u originalu.

Важи поставићу вечерас кад дођем са посла. Таман да ми укажете на пропуштено, можда другачији кроп, итд. :thumbup:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno