Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogledaj jes' interesantan, ali horizont mora biti horizontalan bez obzira na sve. 🙂

😛 😛 😛 😛

img79535.jpg

Poslednja izmena:
Kako pravis ovakve slike? Duga ekspozicija + neki tackasti izvor svetla, pa "pises"? Ako je tako, kako ti se ne vidi ruka, deo izmedju slova i slicno?

Hvala, mada i dalje mi nije jasno kako se vidi samo izvor svetla. Kako nema ovih duhova, kao sto ih ima na videu.

Zatvoriš blendu, ISO što manji. Generalno gledaš da kadar bude što tamniji da bi izvor svetla bio što izraženiji, ekspozicija 5-30s, sve zavisi koliko ti treba vremena da "napišeš" u vazduhu to što si zamislio. Ako ne želiš da se i ti vidiš na slikama, gledaš da nosiš tamnu odeću i da ni u kom trenutku ne zakloniš izvor svetla svojim telom. Metoda pokušaja i promašaja, brzo se uđe u štos...

Poslednja izmena:
Za 4 do 7 slova 25 do 30 sekundi je dovoljno, a ako imaš više slova staviš zatvarač na bulb.
I moraš da pišeš u nazad, što je malo zahtevno, zato ovo moje liči kao da je pisano levom nogom. Ovo što liči na nešto uspeo sam tek iz 15og puta, što uz komarce zna da bude malo frustrirajuće ali ponavljanje je majka učenja i znanja! 😉

Poslednja izmena:
Pa one druge su ti bile bolje 🙂

Sta znam, finese. Meni se ova vise svidja, od onih drugih. Deda ima bolji stav nekako. Brci mu stoje ponosito 🙂 Pored ove, poslao sam i onu sa zutom sumom, al' sam predosecao da je nece izabrati zbog boje.

Ja bi malo skreso gornji deo slike, mislim da je isuvišan prostor.

Ti nisi cuo za google ili youtube ? 🙂

Bolest!

Sta je tacno jeftino i kolika mu najbilza fokusna distanca?

@ s16 za 550e ocuvan kao casa sa sve onim koznim nakurnjakom na vr' stakla 🙂 2.5m je minimum, neki tvrde da je malo sporiji AF, ja na d800 nikakav problem imao nisam.

@ djolew u Beogradu, lokacija misteriozna 🙂

@ sivuk...cek bre da se barem malo poigram 🙂

evo i stakla 🙂
DSC_3712-2.webp

Poslednja izmena:
Bas si ga dobro nabo! Bokeh isto kida.

Katastrofa. Kadar, svetlo ... Brisi 😉

Ovo s mobilnim? 😀

Sviđa mi se taj bioskopski fazon, moraću i ja da uradim par komada, nije to loše!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno