Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@DeuS.Mikelle

Svidjaju mi se sve tri slike, posebno prva. Vidim u exif-u da je f22. Ne znam zasto si toliko zavrnuo blendu? Mislim da je neko ovde pisao da se blenda nikada ne zatvara ispod cini mi se 15 ili tako nesto. Mislim super je ispala slika, nego ne znam da li si namerno zavrnuo toliko i ako jesi, zasto? I reci jesi li jos nesto obradjivao ili kako si dobio ovaj efekat na slici? I kako si dobio ovu boju neba na trecoj?

Mislim da je hteo da sto duze drzi otvoren shutter, da bi dobio ovaj silky efekat vode.

Nisam imao nikakav ND filter sa sobom, pa da bih produzio ekspoziciju zavrnuo sam blendu sto vise, upravo sto rece Srdjan gore, da bih voda ispala ovakva kakva je ispala. Pored filtera mi je falio stativ, pa sam na neku drvenu konstrukciju, koja drzi camac stavio aparat i pricvrstio ga rukama sto sam bolje mogao 😉 ... fotki sam u aparatu promenio WB na oblacno i malo posvetlio i stavio kao jpeg, nije obradjivana na kompu, osim resize ! Inace, bedak sto sam okinuo sam jednu fotku ovog tipa..
A boja neba na trecoj je PS 😉

@Djordje29

Mislio sam samo da je ispravis, da kula npr. ne bude ukrivo ...
img4490g.webp

Malo vrtim slike sa starih putovanja i smatram da su ove forum worthy
Boje su fenomenalne na drugoj

20h6593.jpg

256tg9g.jpg

ks17l.jpg

Poslednja izmena:
Druga mozda i jeste - lepe boje al joj fali sredjivanja, prva i treca nikako nisu "forum worthy", barem ne za ovaj topic. BTW, cemu timestamp zaboga :wall:

Pa dobro, covek zaboravio da iskljuci. Nisu svi pro. lol

@Djordje29
Mislio sam samo da je ispravis, da kula npr. ne bude ukrivo ...

Pa kako kad nas u kabini ima bar 10 iz celog sveta, pored mene su bila dva talijana sa Nikon 31 ili 3200 nisam baš puno zagledao, pa smo se sva trojca otimali za mesto pored prozora da slikamo. 😛

EDIT Dobro, mogao sam u LR da je ispravim. :lupko:

Evo je ona druga slika, i ona je malo kriva. :S:

IMG_4471-3.webp

Poslednja izmena:
Eh, Đorđe, Đorđe... još uvek tražiš razloge. 🙂 Da l' se sećaš šta sam ti napisao u prošloj temi?

I od mene dve (mada ih imam još nekoliko). Ispod Mosta na Adi, potrefi se lepo svetlo.

11892414.jpg
11892432.jpg

Ne tražim ja ništa, ja sam mojim fotkama manje više zadovoljan. Sa druge strane meni izgledaju savršeno, ali često ne vidim šta fali, zato ih i postujem i na taj način očekujem da mi ljudi kažu ono šta ja ne vidim.
Ja sam amater i mislim da su ove moje fotke u punom smislu te reči to, amaterske.

Poslednja izmena:
A sto onda kacis ako nisi spreman da prihvatis kritiku ? Vecito se jogunis, hajde jednom bar prihvati konstruktivnu kritiku sa osmehom, a ne stalno da pomisljas sta bi ti njemu mogao da odgovoris u sledecem postu.

Inace, ona treca od Mikelea je jako kvalitetna. Ako imas jos, slobodno okaci. 🙂

Ti vrlo dobro znaš šta sam ti reko pre nego što je moder obrisao naše prepucavanje. 😉
Kritika DA, pljuvanje i omalovažavanje NE!

Nemoj da trujemo temu.

Sad sam je koliko toliko ispravio.

img4490d.jpg

Poslednja izmena:
dzonihsv mogu li nekako da dobijem te 2 u 1080p da metnem za desk. wallpaper 🙂

Dzoni jel tu moze da se pridje jako niskim autom? Jurim neku lokaciju da slikam auto al nikako da nadjem nesto sto mi se svidja a da bude u BG fazonu 🙁

dzonihsv mogu li nekako da dobijem te 2 u 1080p da metnem za desk. wallpaper 🙂

http://www2.picturepush.com/photo/a/11895475/img/11895475.jpg
http://www4.picturepush.com/photo/a/11895477/img/11895477.jpg

Najveće rezolucije koje imam (a da su fotke obrađene).

Fotke u 1080p rezoluciji postavljam samo ako je bilo odlično svetlo i senzor je uspeo to da isprati. Ovako, kad je lepo svetlo ali ne baš zahvalno za fotkanje, moram da postavim fotke u manjoj rezoluciji jer ima dosta posterizacije i gubljenja detalja. Ponekad to uspešno zamaskiram, ponekad ne. Nadam se da će ti koliko-toliko ove gore rezolucije odgovarati.

Dzoni jel tu moze da se pridje jako niskim autom? Jurim neku lokaciju da slikam auto al nikako da nadjem nesto sto mi se svidja a da bude u BG fazonu 🙁

Možda pored onog tobogana gde rade novi most preko Topčiderke (mislim da se ulazi iz pravca Banovog brda ka gradu), pošto kod obližnjeg restorana ''Stenka'' uvek ima automobila, a tu je jedini ulaz. E sad, tuda kamioni dolaze na gradilište, i ima dosta kamenja i ispupčene zemlje, pa šanse da ne oštetiš spušteni auto nisu velike.

Dzoni, slikas li raw,pa posle obradjujes,ili koristis samo jpeg?

Jpeg koristim kad je lepo svetlo, kad znam da neće biti velike razlike u odnosu na .raw i kad fotkam poveće panorame (lakše raditi sa jpeg-om nego raw-om). RAW koristim kad je lošije svetlo ili ga ima mnogo kontrastnog, pa može nešto više detalja da se izvuče. Ona prva fotka u mom odgovoru Ivanu je iz 5 raw (.dng) fajla spojenih kao panorama. Posle je provučena kroz PS.

Za tako male senzore svetlo nikada nije dovoljno lepo, treba zakucati RAW podesavanje ako ga vec imas 🙂

Ima, ali spajanje/render i obrada raw panorama ide sporo (nedovoljno jak komp). Tako da, raw samo kad mora, ostalo jpeg. 🙂

Koji chdk koristiš? Oficijelni, ili betu? Pitam zato sto ja imam problema sa betom, ne pamti mi postavke posle gašenja aparata. Inace, imam isto SX120 IS.