Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ovako nekako? 🙂

Prilozi

• zombie II.jpg
    zombie II.jpg
    74 KB · Pregleda: 209
Ima vise suma nego original.

4real, okacio si onu bw minut pre mene a odradio sam jako slicnu pa sam ovu malo cropovao, ugasio displej na mob i zamracio vinjetom :d

Pa nije slicna, vis da moja nije ubijena sa haloima i slicno, bez ostrenja je sve, ja to ne radim, izgleda previse digitalno ko neki Olympus :d

mesec800.png

ako neka ume bolje da obradi od ovoga neka me nauči, evo sirovog originala
http://www.mediafire.com/?ccyje86s6ztb2w1

Poslednja izmena:
Mislim da je malo zamucena od mrdanja aparata....

Nema mrdanja, aparat je stajao na tripodu. U pitanju je kombinacija ekspozicije kada su oblaci išli brzo i jakog "noise removal" efekta. Dugo sam čekao da se oblaci ovako lepo nameste ali opet sam za malo omašio da uhvatim tunel koji je bio nastao. Ipak, i ovako mi se svidela.

Pitanje je bilo baš kako bi neko drugi isekao (oiginal je mnogo širi, ipak je to 55mm na cropu) i nosio se sa šumom. Zato sam i okačio original, u nadi da će nekome biti dovoljno dosadno da me poduči/pokaže.

Meni se zombi više sviđa u koloru i sa ramom. Bez žute nema kontrasta, a ono malo što ima ubije kontrast sa belom pozadinom foruma ako nema rama.

Poslednja izmena:
Pa oblaci su razmazani od dugacke ekspozicije (sto rece driver) i onda mora opasno da preteras sa noise removal da bi to kao licilo na nesto...

Ej hvala, nisam se nadao nekoj pohvali, bas ste strogi inace 🙂. Bice bolje, samo mi vreme fali 🙂. Inace ne volim previse da obradjujem fotke u Lightroom-u, tako da cu se stvarno truditi da sto manje njakam raw iz fotoaparata ...

Mene si bas obradovao, i sad mi je jos draze sto sam ucestvovao u tvojoj kupovini, i po meni si sve odigrao kako treba. Verovatno jos nisi svestan toga, ali ja sam ucio na tezi nacin sta valja tj ne valja od opreme, na svojim greskama 😉 I bravo za 85mm 1.8 fantastican i prelep objektiv ! 🙂

Ej bas ti hvala! I hvala na preporukama. Tu sam ja sad, ne idem nigde. Malo je tesko sa prime-om, pogotovo sto je on 135 mm na cropu ali ... Nisam mogao da izdrzim 🙂

Au bre Ati do jaja!

Sa druge strane Lešća - Lešće groblje/naselje levo, naselje Slanci u centru, NIS Pančevo/Petrohemija u pozadini/ravnici

Nekako imam osećaj da ovom kadru nešto fali. Lep pogled, svetlo, obrada jesu (makar po mojim merilima), ali neki završni dodir mi bukvalno nonstop beži. 🙂

Poslednja izmena:

Sa druge strane Lešća - Lešće groblje/naselje levo, naselje Slanci u centru, NIS Pančevo/Petrohemija u pozadini/ravnici

Nekako imam osećaj da ovom kadru nešto fali. Lep pogled, svetlo, obrada jesu (makar po mojim merilima), ali neki završni dodir mi bukvalno nonstop beži. 🙂

Donji deo fotografije je kao impresionistička slika, nebo mi se ne uklapa. Ali lepa panorama.

@Henry
Pretpostavio sam, ali ja komentarišem šta se meni sviđa. Volim kada voda deluje kao voda a na kamenju i mahovini se vidi tekstura a ne deluju kao poster na zidu.

Poslednja izmena:
@Carnex

Što se tiče neba. Možda skroz plavo ili sa ponekim veoma tankim razvučenim oblakom... Ova rupa dosta zauzima, ali mi je bila interesantna jer na najvišoj tački tog brda, ima par ovakvih rupa (dubina 2-3 metra). Ako smislim neki dobar naslog (da poveže rupu i mesto), biće još bolje.

Hvala na komentaru.

@ATI

Lepo odrađeno. Kompozicija, svetlo, tajming (jesen)...

Poslednja izmena:
Dzoni opet trcis po mom brdu? 😛

Dobra fotka, meni ne deluje kao da nesto fali...

Moras bre jedanput da me cimnes kad budes bio tu, taman da mi pokazes kako radis te panorame 😀

Sad kad je asfaltiran onaj lakši uspon na Lešće iz Mirijeva, češće dolazim gore. 🙂

Pre dok nije bilo tog asfaltnog puta (samo zemljani), uvek sam išao putem kuda ide 35-ica. Međutim, znajući da je uspon jak i konstantan, nisam imao uvek volje da se pentram. Sad, u Mirijevo, pa laganica gore. Ali, poslednjih dana nešto sam se vratio da vozim na moju stranu ovde. Ne znam zašto tek tako odjednem, ali su me prelazak Pančevca i grad smorili. Sutra, pošto imam vremena, ako ne bude kiše (ne bi trebalo), plan je da odem do Kačareva (SRC Jezero), te do Jabuke (na Tamiš) i da obiđem spomen kompleks ''Strašište'' kod Jabuke. Nekih 90-100km, još ako se uzme da će dan biti lep... valjalo bi ga iskoristiti za biciklizam i fotografiju naravno. Ako neko hoće sa mnom, aj'. 🙂

Inače, kad budem dolazio, cimam te par dana unapred. 😉

Hvala na komentaru.

Poslednja izmena:
Moze moze 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno