Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao što sam rekao, BOLJE NIJE MOGLO SA NIKON L100, i opet kažem, izađi ti u prirodu pa mi uslikaj npr. fazana, imaš ih često pored puta po Vojvodini, pa da vidim tvoj rezultat i navedi mašinu sa kojom si radio.
:wave:

Kad smo kod veverica evo jedne u prirodnom okruženju sa bivšim Lumixom FZ35. Jeste da je bio prozumer sa svim manama koje idu uz takve aparate ali nikad nije mašio fokus ili pravio mutne fotke.

veverica.jpg

Nada je protraćena na beznadežne

@ ATI - e ovo je već veverica 🙂

Kao što sam rekao, BOLJE NIJE MOGLO SA NIKON L100, i opet kažem, izađi ti u prirodu pa mi uslikaj npr. fazana, imaš ih često pored puta po Vojvodini, pa da vidim tvoj rezultat i navedi mašinu sa kojom si radio.

Bez ljutnje, okacio si fotke ovde pa ocekuj komentare, niko od njih nije zlonameran, samo iskazuje svoje misljenje 😉

I sam si izabrao sta da fotkas i sta da kacis, pa ne mozes ljude da vredjas zbog toga... Zasto bi bilo ko izlazio da slika divlje zivotinje samo da bi tebi dokazao nesto ?
Svako fotka ono sto voli !

p.s. Ati u pravom trenutku 😉 bravo !

Poslednja izmena:
Izvinjavam se ako sam nekog uvredio, nije mi namera. Kritika je OK, samo pokušavam da pojasnim zašto su slike loše, pa nisam ja sretan zbog toga ali sam sretan jer sam uslikao životinju u prirodnom okruženju.
Svaka čast ATI, na kojoj daljini je bila veverica i koliki zum si koristio?

Đorđe fotografije su loše, toga treba da si svestan jer jedino tako ćeš biti u stanju da napreduješ. Tvoj aparat je kako i sam kažeš bio na kraju raspona i sigurno je da se tu ne može izvući dobar kvalitet. Kad je već tako onda izbegavaš situacije u kojima do izražaja dolaze njegove slabosti, a okrećeš se dobroj ideji za kadar ili zanimljivom objektu koji je u rasponu mogućnosti aparata.

Управо тако. Поента је да окачиш добру фотку која афирмише и апарат а и тебе као фотографа-аматера.

Pa znam ja to, ne sporim ja da su slike loše, ali šta ću kad je ona tad naletela, kako da se ne potrudim da odradim najbolje što može i podelim to sa vama.

🙂

Prilozi

• _DSC0013-Edit.jpg
    _DSC0013-Edit.jpg
    984.7 KB · Pregleda: 102
  • _DSC0149.jpg
    _DSC0149.jpg
    887.5 KB · Pregleda: 127
Izvinjavam se ako sam nekog uvredio, nije mi namera. Kritika je OK, samo pokušavam da pojasnim zašto su slike loše, pa nisam ja sretan zbog toga ali sam sretan jer sam uslikao životinju u prirodnom okruženju.
Svaka čast ATI, na kojoj daljini je bila veverica i koliki zum si koristio?

FZ35 ima raspon 27 - 486mm (35mm equiv.), a ova slika je na 433mm što znači da je bila dosta daleko.

Pa znam ja to, ne sporim ja da su slike loše, ali šta ću kad je ona tad naletela, kako da se ne potrudim da odradim najbolje što može i podelim to sa vama.

Pa mogao si malo uz pomoc obrade doteras fotku.
Evo primer prve, mada se boja veverice stapa sa bojom zemlje pa je lose uocljiva. 🙂

rrtt7c.jpg

I ovo nije nesto sa kit objektivom. 😀

2m908.jpg

@Astrolog Cestitam na objektivu 😛

@MarkoP

Interesantan momenat, možda bi bilo bolje da si fokusirao čoveka koji izgleda kao da je naslonio glavu na zid.

dsc0183copy.jpg

dsc0188bl.jpg

Poslednja izmena:
@Mogambo Upravu si da bi on možda bio zanimljiviji za portret, ali meni je bilo sve oko ovog mog subjekta, primjetio sam mu izgled mnogo ranije i samo čekao ovaj moj 'Are you talking to me' 🙂 trenutak, a što se onaj drugi deda lijepo namjestio... 🙂 Hvala na komentaru.
Svidja mi se kako si uhvatio refleksiju citave zgrade, fino!

dscn2137r.jpg

dscn2178t.jpg

Ovu sliku sam slikao u Milanu, hteo sam da je kupim ali je transport bio problem, tako da sam se zadovoljio samo fotkom.
dscn2179s.jpg

dscn2645l.jpg

Hi ISO

Poslednja izmena:
djordje29 tebra nije ti ovo facebook pa da spamujes temu mislim da sam vec 2 strane okretao i sevaju u vecini slucajeva tvoje fotke 🙂

ahahaha pa sada tek videh da si ti onaj veverica fan :-D

Ja sam na moje slike ponosan i nepada mi napamet da ih brišem! Kad vas dvojca budete uslikali životinju u njenom prirodnom ambijentu, a da nije mačka,vrabac i sl. javite se!

Ufotkao Kompaktom pre 2 godine nemoj me drzati za rec ali ima god ipo sigurno ;-) ALI je u njenom PRIRODNOM ambijentu 😛PPP

60009_429606622202_321029142202_5624859_8302385_n.jpg

Poslednja izmena:
Dobre fotke unique, dobra saturacija na posljednjoj. Inace nisam za preveliku saturaciju, ali na ovoj tvojoj to lezi, bar po meni.
Evo jos jedna od mene. Ja primam i lose komentare 🙂 slobodno, samo konstruktivno.

Popcorn Man by Marko Paovica, on Flickr

Odlični fotosi Unique 🙂

Haha, Djole tebrox, jesi vid'o MonaLJizu u Parizu? 🙂

7073694935_4fc30f360d_b.jpg

Valj(d)a mama 🙂

Haha, je l neko stomatolog? 🙂

^ Lepa fotka.

Je l' može da se vidi pre obrade? Naravno, u manjoj rezoluciji.

tesko ima 4 komada , hdr + lejeri u psu.... evo bonus 🙂
panoramam.jpg

Poslednja izmena:
Nema veze što ima 4 komada + lejeri, itd.

Samo ti postavi kako je izgledala pre završne obrade. 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno