Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
a kad god otklanjam sum fotka gubi ostrinu. Pa nisam ni hteo da je diram. Ne znam kako da odradim da sida samo sum a da ne dira ostatak fotke event da radim selekciju pa tako?

Evo kako izgleda na 100% crop

Ovako nekako

hram04042012-noise.jpg

Ovo mi je najzanimljiviji thread na forumu. Bukvalno sve upijam 🙂 Zao mi sto i ja nemama dslr ali bice jednog dana.

dSLR je samo alat, kao i svaki drugi aparat.

Ne moraš da koristiš alat top klase, i onaj jeftiniji (čitaj: kompakt) može dobro da posluži. Znanje je u rukama majstora, ne u telu aparata. 😉

@Atm0 U potpunosti se slažem, videću da skoknem neku noć do Avale, možda će tamo biti bolja situacija. 🙂

Par radnom.

Jedna iz busa, usled čekanja na granici. 😀

dsc0007cop1ycopy.jpg

Detalj sa novog mostića...

dsc0346copy.jpg

Sad će svi da nagrnu da komentarišu kako je fake dof na ovoj, što i jeste 😀

dsc0248copy.jpg

Poslednja izmena:
Meni je samo zao sto sam onomad kritikovao " Nickname" korisnika, kako smara sa pravilima o fotografijama i kako umetnost kao sto je fotografija ne treba da se ogradjuje sa pravilima.... Boze koliko sam samo pogresio !! Covek se toliko trudio a ja ga *****ski napao, i nije mi trebalo puno vremena da skapiram 🙂)

Ako Nickname procita, a i ostali koji su ovu temu drzali kako zapravo treba, zao mi je, sto sam ucestvovao da se upropasti ovako lep thread ! 🙂

6904131204_765e9d0839_b.jpg

Meni je samo zao sto sam onomad kritikovao " Nickname" korisnika, kako smara sa pravilima o fotografijama i kako umetnost kao sto je fotografija ne treba da se ogradjuje sa pravilima.... Boze koliko sam samo pogresio !! Covek se toliko trudio a ja ga *****ski napao, i nije mi trebalo puno vremena da skapiram 🙂)

Ako Nickname procita, a i ostali koji su ovu temu drzali kako zapravo treba, zao mi je, sto sam ucestvovao da se upropasti ovako lep thread ! 🙂

a sta fali thread-u sada?

Stvarno ljudi, prekinite da slikate cvece,oblake...

Ja se stvarno izvinjavam ako sam nekog uvredio, jer mi to nije cilj. Ali iskreno, ovo nije neciji blog pa da kaci milion svojih fotki. Ponekad naidje po koja dobra, ovo sve ostalo nema nista sto je interesantno, pa da se zadrzis na nekoj fotki, kao interesantna je... a opet ima nekih koje su previse obradjene a opet nista, ranije je bar umeo Mr Big da okaci neku svoju, fotku nabildovanih ljudi 😛 ali njegove fotke su profi, pa kakvu scenu napravi, kako kadrira, sjajan je bio ...

Onda je umeo jos po neko da okaci neku street fotku, koja ima neku pricu u sebi, sada su uglavnom dosadne fotke i onda se razvlaci o tim istim fotkama prica, kao dobro je ... Nije, uzmite malo, pogledajte po netu neke fotografe kako rade, ili kupite ReFoto casopis pa tamo pogledajte kakve se fotke objavljuju, tamo isto gomila ljudi salje fotke na konkurse ali ne objavljuju sve sto prime 😉 eto !

Nemam nikakvu nameru da nekog omalovazavam, samo iznosim svoje misljenje, treba prihvatiti kritiku da bi se napredovalo, i naravno da nisam ja merodavan da to radim 😉
pozZ

Da,ali neki od tih pomenutih toliko isforsiraju svoj stil da je to tek dosadno...
Na desetine istih slika,ako ne i stotine...

Poslednja izmena:
EF 135mm f2.0:

Na repu aviona - yu nostalgija 🙂

Prilozi

• yugoslavia_nostalgie.jpg
    yugoslavia_nostalgie.jpg
    242.7 KB · Pregleda: 90
Ja se stvarno izvinjavam ako sam nekog uvredio, jer mi to nije cilj. Ali iskreno, ovo nije neciji blog pa da kaci milion svojih fotki. Ponekad naidje po koja dobra, ovo sve ostalo nema nista sto je interesantno, pa da se zadrzis na nekoj fotki, kao interesantna je... a opet ima nekih koje su previse obradjene a opet nista, ranije je bar umeo Mr Big da okaci neku svoju, fotku nabildovanih ljudi 😛 ali njegove fotke su profi, pa kakvu scenu napravi, kako kadrira, sjajan je bio ...

Onda je umeo jos po neko da okaci neku street fotku, koja ima neku pricu u sebi, sada su uglavnom dosadne fotke i onda se razvlaci o tim istim fotkama prica, kao dobro je ... Nije, uzmite malo, pogledajte po netu neke fotografe kako rade, ili kupite ReFoto casopis pa tamo pogledajte kakve se fotke objavljuju, tamo isto gomila ljudi salje fotke na konkurse ali ne objavljuju sve sto prime 😉 eto !

Nemam nikakvu nameru da nekog omalovazavam, samo iznosim svoje misljenje, treba prihvatiti kritiku da bi se napredovalo, i naravno da nisam ja merodavan da to radim 😉
pozZ

A zar nije primarni cilj ove teme da se pokaze kako koji digitalac slika, pri cemu naravno nemaju svi isto umece, ali su tu iskusniji da usput skrenu paznju da se ta oprema moze i bolje iskoristiti svojim savetima... i slazem se da vise od 10-20 slika uslikanih istom opremom nema previse smisla... videli smo sta to moze... posebno od istog autora.

Takodje vecina slika ovde se slika opremom kakvu ni 5% ljudi nece kupiti... a kad neko okaci fotke sa kompakta od 6000-12000 din (sto vecina kupuje) ne provede se bas najbolje... u 99% slucajeva 🙂

@Marin

Lepo.

Možda si mogao da ''šopuješ'' gornji levi ugao. Da tekstura bude kompetna, zarad celovitosti kadra. Eventualno, još malo kontrasta si mogao da dodaš, ali to dosta zavisi i od situacija. U toj situaciji sa tim kadrom, malo isprane boje koje vidimo su potaman - simbolizuju izbledelu i nepovratnu prošlost.

PS: Exif?

Bolje nisam mogao da izvučem na daljinama od 10 metara sa Nikon L100
dscn2990j.jpg

dscn2992v.jpg

dscn3001g.jpg

dscn3000yj.jpg

dscn3010x.jpg

Za one koji ne znaju koja je ovo životinja, to je veverica. :wave:

Evo slika svakom po jedna! :d

dscn3004f.jpg

Док још имаш форе, обриши ове фотке. Лоше су...

@Marin

Lepo.

Možda si mogao da ''šopuješ'' gornji levi ugao. Da tekstura bude kompetna, zarad celovitosti kadra. Eventualno, još malo kontrasta si mogao da dodaš, ali to dosta zavisi i od situacija. U toj situaciji sa tim kadrom, malo isprane boje koje vidimo su potaman - simbolizuju izbledelu i nepovratnu prošlost.

PS: Exif?

Verovatno si u pravu, posto sa cropovanjem mi se nije svidelo. Ali, eto, nisam mnogo obradjivao. Malo sam pomerio balans bele, ka toplijim bojama (bas zbog te neke proslosti i lepih osecanja🙂 ), zasitio jos malo boje, posto je jos bledje, skinuo malo suma i to je to.

Aparat je Nikon D80 sa kit objektivom 18-70mm.
EXIF:
Exposure Time ===> 1/500 second ===> 0.002 second
Lens F-Number / F-Stop ===> ƒ/4.5
Exposure Program = aperture priority (3)
ISO Speed Ratings = 200
Max Aperture Value (APEX) = 43/10 ===> 4.3
Metering Mode = pattern / multi-segment (5)
Flash = Flash did not fire
Focal Length = 500/10 mm ===> 50 mm
Focal Length in 35mm Film = 75
Gain Control = n/a (0)
Contrast = normal (0)
Saturation = high (2)
Sharpness = soft (1)

Bolje nisam mogao da izvučem na daljinama od 10 metara sa Nikon L100
dscn2990j.jpg

dscn2992v.jpg

dscn3001g.jpg

dscn3000yj.jpg

dscn3010x.jpg
Za one koji ne znaju koja je ovo životinja, to je veverica. :wave:

masio si fokus debelo.to je ono sto se odmah vidi.veverica ima solidan blur.

Poslednja izmena od urednika:
Zumirao sam do maksimuma jer veverica bila na većoj daljini.
@Jovandeka; AtmO
Ja sam na moje slike ponosan i nepada mi napamet da ih brišem! Kad vas dvojca budete uslikali životinju u njenom prirodnom ambijentu, a da nije mačka,vrabac i sl. javite se!

Ух, ух! Што се љутиш одмах? Фотографије су дно дна. Промашен фокус, кадар и композиција никакви, боје очај. Чак се на пар фотографија и не види шта је усликано, али си бар написао па знамо.
Замисли, има људи који овакве фотке одмах бришу са апарата. Али, добро, свако има своје...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno