Šta je novo?

Fotografije - 2012

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Okidanje sa terase, Canon A590IS pre ledenog doba :)

Prilozi

• jedan.jpg
    jedan.jpg
    1 MB · Pregleda: 100
Igore i tebi obradih fotku u Vivezi 2.
Samo par minuta i sasvim druga fotka. ;)
Ovo je moje vidjenje a ti obradi kako mislis. :)

1twhoy.jpg

Nemas ljutis. :D

@astrolog To ja volim argumente i savet,a ne da praznim praznu slamu ne valja ajmo dalje dobra losa dobra losa. ;-) Naravno da se ne ljutim cekaj vivaz je sam zaplaveo nebo ili si sam u lejeru u ps stavio? Ps nigde za win ne mogu naci vivaz 2 :-(

@astrolog To ja volim argumente i savet,a ne da praznim praznu slamu ne valja ajmo dalje dobra losa dobra losa. ;-) Naravno da se ne ljutim cekaj vivaz je sam zaplaveo nebo ili si sam u lejeru u ps stavio? Ps nigde za win ne mogu naci vivaz 2 :-(
Sve je radjeno u Viveza 2 plaginu za PSCS5
Evo ti stranica sa mislim trajal verzijom a imas i video klip kako se selektivno na fotografiji obradjuje fotka. Nisam koristio slojeve - lajere. :)

http://www.niksoftware.com/viveza/usa/entry.php?view=intro/viveza_announcement.shtml
Pozdrav!

Astroloze, dosta dobrih fotki imas koje mi se dopadaju.

Simpa mi je i Mitin zekan :) Ima jos dobrih, da mi ne zamere ostali sto ih nisam spomenuo :)

Nekoliko...

1
img29427fb.jpg

Zmajev most (ustvari, samo zmaj cuvar)

2
img29588fb.jpg

Tivolski grad u parku Tivoli

3
img29590fb.jpg

4
img29584fb.jpg

Sledjen potocic (za Mitinog zekana, pa kao u pesmici :))

5
img29490forumgschneider.jpg

Krepi dusu i telo :D

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Zimska idila

Bez obrade čista prirodna slika prirodne pojave kojoj se deca najviše obraduju:).

Prilozi

• P1000974.JPG
    P1000974.JPG
    97.2 KB · Pregleda: 97
  • P1000975.JPG
    P1000975.JPG
    94.1 KB · Pregleda: 80
A zasto bez obrade? Zasto se svi "hvale" kad nesto ufotkaju i posle ne obrade to? Obrada je potpuno normalna stvar. I nekada u doba filma, fotke su obradjivane pre "bacanja" na papir. Zasto bi sada bilo drugacije? Cak nam je i olaksano, pa mozemo svi da obradjujemo po sopstvenom ukusu.

Ovo je bilo generalno upuceno svima koji smatraju da je "bez obrade" neki "plus". Ne zamerite mi na "ostrini" :)

@marinko98: Jesi li pazio da te ne udare kola? ;) Mnogo ti podexponirano. Kada fotkas sneg, svetlomer po default-u podexponira, sto znaci da treba uraditi korekciju u plus (dal na licu mesta, ili posle u obradi... al bolje na licu mesta, mada ni obrada nije jeres :D).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poslednja izmena:
@KizaTheDeath, pre svega hvala na konstruktivnoj kritici, ona je uvek dobrodošla, naročito za nas amatere jer možemo dosta toga da naučimo. Nisam pazio na kola, već na decu koja su me "bombardovala" grudvama:), a i taman je sneg malo prestao da pada, pa reko da iskoristim priliku da slikam, ali dok sam ja uzeo aparat izašao na ulucu, on je ponovo polako počeo da pada, pa sam žurio sa slikanjem, a i Panasonic TZ7 nije baš poznat po nekoj svetlosnoj moći. Nije mi ni bilo toliko bitno kako će ispasti slike već da zabeležim sneg koji dugo nije napadao u ovim količinama.

:wave:

Prilozi

• P1000985.JPG
    P1000985.JPG
    97.2 KB · Pregleda: 77
No frx, uvek je lepo dati savet (ako imamo sta da damo) ili ga saslusati :) Polako upoznas svoju masinu, mogucnosti... i kad vidis da "tehnika" pocinje da sputava tvoju kreativnost, tacno ces znati sta da radis :)

Evo jos jedan zmajcek... mnogo su mi simpa, da nije bilo tako ladno i da sam imao vise vremena, bilo bi i boljih uglova (bice naprolece)...

img29433fb.jpg

Pozdrav!
MrBigJump.gif

UDIDT.jpg

Jedan snapshot danas iz šetnje, s6500fd

Ljudi najprostiji savet za pocetak kad slikate sneg probajte exposure na +1, vidite da su vam slike pretamne... Dakle probajte malo exposure da pogurate gore...

@J Lo, razumem šta hoćeš da kažeš, ali fotografije(barem moje) su slikane po oblačnom vremenu i kasno poslepodne, mislim da su i ta dva faktora doprinela nešto tamnijim fotografijama?

dsc0255co1py.jpg

Camera Maker: NIKON CORPORATION
Camera Model: NIKON D3100
Lens: 18.0-55.0 mm f/3.5-5.6
Image Date: 2012-01-14
Focal Length: 40mm (35mm equivalent: 60mm)
Focus Distance: Infinite
Aperture: f/5.3
Exposure Time: 0.0016 s (1/640)
ISO equiv: 100
Exposure Bias: none
Metering Mode: Matrix
Exposure: Manual
Exposure Mode: Manual
White Balance: Auto
Flash Fired: No

Poslednja izmena:
@Kizo, zmaj ti je bas zmajevski. :) To je koliko se secam sam centar Ljubljane u pesackoj zoni ili se varam?

@Uniqe odlicna fotka na f3.5 sto je vrlo dobro za taj Jupiter. Ili ti je aparat predobar ili to staklo je sasvim solidno? :D

@Mogambo konacno odlicna fotka. :) A to je samo zato sto si koristio S ili prioritet brzine zatvaraca kako bi zamrzao pokret golubova. Kada su staticni objekti, koristi A prioritet otvora blende zbog ostrine. ;)

@marinko evo upalio sam svetlo na fotki uz obradu jer to nije jeres, kako kiza kaze i slazem se sa njegovim stavom.

@psaras, atm0 odlicno! :)

Prilozi

• P10009744.jpg
    P10009744.jpg
    342.3 KB · Pregleda: 62
@Astra...pomesao si me sa nekim...ja nema jupiter objektiv...imam sigmu 18-125mm :D

ima DaySleeper...ne radi lose...jos kad bi imala stabilizaciju :D

@Mogambo: Odlicno uhvacen momenat golubova u vazduhu i kompletno cela kompozicija.

@Astrolog: Hvala :) Zmajevi su meni predivni... mnogo mocno izgledaju. Kad sam isao, to mi je bila prvenstvena zelja da ufotkam, jer su mi se dopali i znajuci ih od ranije. U centru jeste, ne bas sam centar, ali jedno pet minuta hoda od npr. Presernovog trga pored Tromostovja. Tim mostom dolaze i odlaze autobusi u i iz Ljubljane.

1 - Presernov trg (fotkano na 10mm, odn. 16 po lajka formatu i namerno sam hteo da ostane ovako)
img29515fb.jpg

2 - Spomenik Francu Presernu
img29529fb.jpg

3 - Tromostovje, tri mosta jedan uz drugi - Wiki
img29511fb.jpg

Interesantno da je i treca fotka radjena na 10/16mm, ali deformacija nimalo ;) Veoma zabavan objektiv :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

@astrolog

Hvala ;)

Ne koristim gotovo nikad nijedan od tih modova, jer sam navikao na M, a nije da ne znam čemu služđe ;)

@KizaTheDeath

Hvala ;)

Odlične slike Ljubljane ;)

dsc0061copyg.jpg

Image Date: 2012-01-14 12:48:09 +0000
Focal Length: 44mm (35mm equivalent: 66mm)
Exposure Time: 0.0010 s (1/1000)
ISO equiv: 125
Metering Mode: Spot

dsc0084copy.jpg

Image Date: 2012-01-14 12:55:53 +0000
Focal Length: 29mm (35mm equivalent: 43mm)
Aperture: f/4.5
Exposure Time: 0.0010 s (1/1000)
ISO equiv: 1000

dsc0055copyn.jpg

Image Date: 2012-01-14 12:36:15 +0000
Focal Length: 42mm (35mm equivalent: 63mm)
Focus Distance: 2.24m
Exposure Time: 0.0013 s (1/800)
ISO equiv: 220
Orientation: Normal

Poslednja izmena:
KizaTheDeath, fotografije su ti odlicne ali da pitam samo ovo, nemoj da se ljutis :D.. jesi razmisljao nekada da promenis potpis? Ovaj koji sada koristis meni bar deluje jako neozbiljno i odbija pogled, mozda i kvari utisak o fotografijama, kao da se dete neko zezalo u paint-u :)

dsc0145copy.jpg

Focal Length: 55mm (35mm equivalent: 82mm)
Aperture: f/5.6
Exposure Time: 0.0013 s (1/800)
ISO equiv: 500
Metering Mode: Spot
Orientation: Normal

dsc0092copyi.jpg

Focal Length: 48mm (35mm equivalent: 72mm)
Aperture: f/5.6
Exposure Time: 0.0020 s (1/500)
ISO equiv: 1400

@Mogambo: Hvala :) Fino izgledaju i tvoje. Ove dve zadnje gde si malo utuvio boje, pa izgleda "filmskije". Inace, dao si mi podsticaj da i ja odem do Temisvara, deluje mi kao grad "sa kapacitetom" (za fotkanje) :)

@hsv.stoned: Hvala takodje :) Jok, nisam razmisljao :D Menjam ja ustvari potpis... svake godine ;) Tako jedno cetiri godine unazad (mozda i vise).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

J Lo oblacno je pritom na+1 fotke izgledaju isprano na ovoj belini mozda +03 moze da proce sve preko je mnogo i ja licno ne volim takve fotografije.

Evo jedna i od mene, mada mislim da se ne može porediti sa nekima koje su okačane skorije.

IMG_7424_obr.jpg

@psaras
*****ke su zakon :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno