Šta je novo?

ForceWare 91.31 final

• Začetnik teme Začetnik teme Cwelle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sto se tice Driver Cleanera, on kod mene brise sledece fajlove posle uninstaliranja drivera preko Add\Remove:

C:\Windows\System32\NV4_Disp.dll
C:\Windows\System32\nvuDisp.exe
C:\Windows\System32\Drivers\NV4_mini.sys
Directory C:\NVIDIA

tako da od Driver Cleanera nema velike vajde.

Sviđa mi se opcija histograma za temperaturu. Ostaje još samo da implementiraju da to radi kako bi trebalo. Za sada ne loguje kada je prozor zatvoren.

Poslednja izmena:
Defult 6600GT MSI model 500/900 imam 400 poena vise u Marku05 sa ovim driverima (doduse prethodni su bili 84.25 cini mi se) a Oblivion ljudi kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkllllllllllllllllllllllllllliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :banana:

Rale45 je napisao(la):
Sto se tice Driver Cleanera, on kod mene brise sledece fajlove posle uninstaliranja drivera preko Add\Remove:

C:\Windows\System32\NV4_Disp.dll
C:\Windows\System32\nvuDisp.exe
C:\Windows\System32\Drivers\NV4_mini.sys
Directory C:\NVIDIA

tako da od Driver Cleanera nema velike vajde.

A CAB cleaner?

CAB Cleaner ne koristim, jer mislim da tek za njim nema potrebe.

On cisti CAB fajlove, verovatno driver.cab.

Kada instaliras drajvere za graficku, mislim da se oni ne dodaju tu driver.cab, i zato i nema koristi od tog programa.

jel necemu vredi taj novi panel?Upravo skidam drajver, pa sta predlazete dal' da stavim takav instal?Ajd ako moze neki screen toga, nemam predstavu na sta lici?

nex999 je napisao(la):
jel necemu vredi taj novi panel?Upravo skidam drajver, pa sta predlazete dal' da stavim takav instal?Ajd ako moze neki screen toga, nemam predstavu na sta lici?
nicemu... ja odmah stavio na classic 🙂

express odgovor, nema sta.Roger that...

Imam vrlo cudan problem sa ovim novim [91.31] drajverima: kada pokusam da izadjem na desktop posle neke igrice zaglavi se ceo racunar i moram da ga resetujem na dugme. To mi se desavalo i sa betom dok sa bilo kojom prethodnom revizijom [8x.xx] to nije bio slucaj... Da li neko ima ideju??

Hvala.

Meni se sa 91.31beta driverima deshavalo ponekad da kad resetujem komp, udje u win i ne digne uopshte driver, a u device manageru mi za graficku izbaci "Device cannot start". Takodje mi je stalno izbacivao posle restarta u tray-u poruku "SLI GPU rendering disabled" iako nemam SLI plocu ni 2 GPU-a pa samim tim ne mogu da ukljucim/iskljucim SLI u driverima.Sada sam stavio stare 84.43 i nemam apsolutno nikakvih problema.

Ja sam imao jedan problem sa ovim drajverima. Startovao sam instalaciju, a da pre toga nisam otklonio stare drajvere. Komp je usporio nenormalno i vratio me u 640x480 rezoluciju, i naravno, drajveri se nisu instalirali ni posle 45 minuta cekanja.
Imam GF4 440 SE i Win XP x64.
Ovo sam resio tako sto sam restartovao komp na dugme i izbrisao one drajvere (nekako je ovaj novi bio instaliran, ali ne potpuno), restartovao komp i normalno instalirao drajvere... Cudno... uvek sam ovako radio i ovo je prvi put da se ovako nesto desi.

@Cwelle

Hvala na savetima, i pomoći, ali sve je i dalje po starom - bar kod mene - što znači da kada posle igranja neke igrice pokušam da izađem na desktop računar se zaglavi i mora da se reset na dugme. Inače, kartica je ProLink 7800gt...

Ja bas nikakvih problema nisam imao sa ovim drajverima osim one SLI gluposti, ali to sam resio. Jos da ih proverim u 3DMarku i to je to.

zanimljivo je da je final bugovit a meni beta radi sasvim korektno, pitam se ima li uopste razlike izmedju njih sem whql-a? da je novi build stavili bi to do znanja, ovako da li vredi i skidati ovo ako se vec ima beta?

Problem u Battlefield-u 2.Posle instalacije drivera vrlo cesto se desava CTD.Za sada znam nekoliko ljudi sa istim problemom...em je igra puna bugova a sada jos i driver :wall:

Poslednja izmena:
Mare je napisao(la):
zanimljivo je da je final bugovit a meni beta radi sasvim korektno, pitam se ima li uopste razlike izmedju njih sem whql-a? da je novi build stavili bi to do znanja, ovako da li vredi i skidati ovo ako se vec ima beta?

Ako je oznaka verzije ista tj. 91.31 onda nema razlike među njima. Osim što je dobila whql ništa se nije promenilo.

Poslednja izmena:
jedini bug koji sam ja primetio sa ovim drajverima je u CounterStrike-u 1.6
naim u aztec-u kad kapi kise udare u "pod" dobijam crne kockice a isto tako i rikoste i dim zi puske daju crne kockice
u drugim igrama sve je ok
FEAR ide npr. brze

inace kartica je Club3D 6800GT

Poslednja izmena:
Upravo sam izmerio markove i video da mi ovi drajveri daju manji skor. :S:

sad sam probao sa deinstall/install CS-a i isto se desava
kada koristim 16-bitnu paletu boja broj kockica je dosta dosta manji ali se pojavljuju tu i tamo

u D3D nema kockica ali je kvalitet slova i nisana uzasan
mislim da se vracam na predhodne

Jel ima neko problem sa brljanjem grafike posle vraćanja iz stendbaja? Totalno se slika upropasti (sve ostalo radi, samo što se ne vidi) i ne pomaže ništa osim restarta...
To se naravno nije dešavalo sa prethodnim 8x.xx

Poslednja izmena:
Sa ovim drajverima dobijam i random cepanje tekstura u Hitman-u. Definitivno se vracam na prethodne, sve i da mi u 3DMarku daje duplo veci skor, nije mi ta igra vise zanimljiva 😉

EDIT:
Izasli su 91.33 Beta drajveri. Klikenzi hir
:wave:

Poslednja izmena:
ja se drzim dobrih starih 84.21,dok ne izadju neki bolji iz 9x.xx serije ostajem na njima

isto mi se desava i sa ovim beta drajverima, mada nisam ni polagao neke nade da ce se nesto ispravti😛

Poslednja izmena:
voodoo_nbgd je napisao(la):
Jel ima neko problem sa brljanjem grafike posle vraćanja iz stendbaja? Totalno se slika upropasti (sve ostalo radi, samo što se ne vidi) i ne pomaže ništa osim restarta...

Kod mene rade dobro sto se tice vracanja iz stand-by.

sa malim zakasnjenjem: kod mene bf2 radi bez problema, nema nikakvog pucanja instaliran mi je 91.31

Nazad
Vrh Dno