Pošto sam temeljno pregledao celu igru sad bi mogao i da ostavim nekakav konačan sud o istoj. Dakle kao što sam gore napisao, igra ima veoma specifičnu mahaniku koja je verovatno zgodnija za učenje preko gamepada, međutim u odnosu na bilo koji game kontroler, moram reći da tastatura u kombinaciji sa mišem definitivno ima svojh prednosti. Problem je što se udarci ne izvode na način kako je inače ranije bilo u drugim starijim igrama ovog tipa, već je kretanje odvojeno od borbene mehanike koja je zasebna celina i koja se u kompletu izvodi putem miša. Udarci funkcionišu na principu smer plus klik, s tim što se smer određuje ne tastaturom već povlačenjem miša u nekom pravcu (ima ih tri: levo, desno i gore) i plus levi, desni ili srednji klik mišem. Levi klik je brzi udrac, desni je sporiji ali duplo ubitačniji i srednji klik je razbijanje garda. Dakle stvari su solidno kompleksne a novina na koju se treba navići je manevrisanje mišem a ne tastaturom što nije nimalo lako niti jednostavno jer ništa slično ne postoji na PC-u ili ako ima ja to nisam video do sada. Blokiranje je posebna priča. Blok se izvodi povlačenjem miša u stranu sa koje vam protivnik zadaje udarac. Odbijanje napada i izbacivanje protivnika iz ravnoteže se izvodi identično plus desni klik mišem, međutim to nije uvek moguće napraviti i neuspeli pokušaj obično veoma skupo košta. Dakle blokiranje je stvar osećaja i odvija se bukvalno u deliću sekunde, što je poseban izazov i nimalo jednostavna operacija. Potrebni su sati igranja jedan na jedan sa različitim protivnicima dok se ovo ne navežba koliko se može. Moja preporuka je da ne pokušava niko da izađe u MP mod bez dobrog poznavanja bloka, jer neće imati tu šta da traži. Igra je dobra za ekstremno trošenje kalorija, pošto iziskuje povišen nivo koncentracije. Znači pošteno sam se preznojio igrajući ovo naročito prvog dana, heh!
Što se tiče MP-a, to je već posebna priča. Sastoji se iz 2 dela u kome igrači mogu da igraju protiv botova i protiv drugih igrača, a sve to je podeljeno u tri celine, 1 na 1, 2 na 2 i 4 na 4 dominion. U principu igranje sa botovima je zabavno iskustvo i prilično lagan posao, dok je igranje sa drugim igračima prava ludnica koja ponekad može da pokida živce. Što zbog servera koji ume da iskoči ili loše sinkuje, što zbog činjenice da se tu ništa ne može napraviti samostalno. Ako si sam verovatno si mrtav, pitanje je samo vremena. Dakle jedina šansa je da ideš napred u paketu sa nekim. Ponekam mi je žao što je to tako, jer ja lično obožavam duele jedan na jedan, međutim ovde toga nema. Retki su momenti da se takva situacija namesti. Obično kada sam započinjao ovakve duele to bi se završavalo u 90% slučajeva tragično po mene i to ne zato što su drugi bolji, naprotiv obično je obrnuto, već zbog toga što taman pre nego što uspem da zadam finalni smrtonosni udarac kojim bi izbacio protivnika iz igre, dotrči neki baja i odvali me na kvarno s leđa. Sve ovo dodatno obično začine i pojedinci koji kada ostanu sa malo energije, počnu da beže glavom bez obzira. To posebno ume da iznervira, jer ovakav čin predstavlja krajnje nepoštovanje oponenta i izravno se kosi sa izvođačkom idejom same igre. Ova igra bi možda dobila dodatno na dimenziji uz adekvatnu komunkiciju između igrača, jer bez toga sve je uglavnom parola snađi se. Za ljubitelje meteža i juranjave ovo će biti posebno iskustvo koje će im se cenim jako dopasti, ali svima onima koji preferiraju SP a tu spada i moja malenkost, ovo će biti prosto rečeno jedna obična ludnica na koju ne vredi trošiti vreme i nerve.
Uz ovo tu su i dnevna naređenja, koja predstavljaju zbir nekakvih zataka koje je potrebno izvršiti u toku dana zarad dodatnih bodova i nagrada. U multiju kada se igra dominion, po završetku igre pored bodova može se osvojiti i neko parče oklopa ili oružija, što je OK i svakako će dodatno motivisati igrače.
Što se tehničkod dela tiče, na mojoj mašini ovo sve radi na maksimumu u nekih rekao bih otprilike 50tak frejmova, a inače sama igra je grafički zbilja predivno rešena. Teskture i detalji su fenomenalni, takođe i animacije svih karaktera. Sve u svemu ovo je definitivno prva hack'n slash igra posle dugo vremena za koju može da se kaže da zbilja vredi i da je zabavna i biće prava šteta ako ne bude bilo nekakve single player kampanje.