Šta je novo?

Football Manager 2012

Ima na Steamu popust bila je sinoć 30€ ja mislim i kapiram da stvarno nije puno dati toliko za igru koji igraš godinu dana, stotinama sati :p
Igram od prvog dana original i imam oko 500 odigranih sati i nijedan jedini bag nisam primetio osim kad vodiš i reprezentaciju u kojoj su igrači iz tvog kluba pa pričaš sam o sebi u trećem licu :p

Ima na Steamu popust bila je sinoć 30€ ja mislim i kapiram da stvarno nije puno dati toliko za igru koji igraš godinu dana, stotinama sati :p
Igram od prvog dana original i imam oko 500 odigranih sati i nijedan jedini bag nisam primetio osim kad vodiš i reprezentaciju u kojoj su igrači iz tvog kluba pa pričaš sam o sebi u trećem licu :p

"Grebes" takav popust na steam-u, kad mozes ovde u prodavnici da je kupis za 2.999,00din ;)

Doduše ja sam je preorderovao, nisam mogao da čekam naše distributere :p

Posle pola godine mucenja sebe da li da igram pes ili fifu, odlucio sam da se uozbiljim i da uzivam u fudbalu na pravi nacin o_O Ne znam kako ne mogu da nadjem igru na steamu? Jel' steam u svim zemljama ima istu ponudu ili gao psn razlicit? Jel' igrate online?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Zadnja poruka je iz novembra - tad smo svi otprilike manje više prestali da igramo ovogodišnju inkarnaciju menadžera :D

Meni je dosadila i Fifa i Pes i presao sam razne igrice i kao sad sam rek'o sebi, daj da se opustim i da uzmem da igram :) cigare, noblice i coca colu i udri :)

Zadnja poruka je iz novembra - tad smo svi otprilike manje više prestali da igramo ovogodišnju inkarnaciju menadžera :D

Steta. Bas me zanima kako izgleda online mod. Do pre 2 godine sam uvek igrao te tzv. narodne verzije, a sad posle te pauze bih da pikam oridjinale online. Ima li ko kakva iskustva?

Ne ne ne ne ne decko :) ;)
Tad smo seli/legli/izvalili se i krenuli sa "peglanjem". Od menadzerisanja se nema vremena komentarisati ovde. :)
Vratim ja lepo Preston u Championship....a onda video da mi ne gine ekspresno ispadanje nazad...pa reko bolje da bezim "ka pi*da" nego da ostanem "ka covek". Zapadna salama mi je trenutna destinacija, a neki turci puni para su nove gazde...pa mi sve nekako lepo.

P.S. zaista nije reklama, ali orginal nema "ich" bagova, a secam se prethodne verzije...problem sa history podacima, sa statistikom generalno i sa pucanjem savegame fajlova.

Steta. Bas me zanima kako izgleda online mod. Do pre 2 godine sam uvek igrao te tzv. narodne verzije, a sad posle te pauze bih da pikam oridjinale online. Ima li ko kakva iskustva?

Ima li neko odgovor na ovo pitanje? Krenuo bih da igram sa drugarom, pa da vidimo ima li svrhe kupovati jos jedan orginal. Ranije smo provodili, dane, noci i nedelje pikajuci na jednom kompu...a sad...nema se vremena za tako nesto, pa da probamo svaki od svoje kuce? Kapiram da nije bas brzo, ali jel princip isti kao kad se igra za jednim kompom?

Selekciju za tim koristim kroz "tactics" prozor. Po defultu na vrhu liste su izabrani pa onda rezerve i to po "pozicionom" redosledu. Ja sam uspeo to nekako da zeznem i sada mi je sve izmešano a nikako ne mogu da vratim na prvobitno stanje... Ako me neko razume neka pomaže! :)

Bataljuj to bre SS, u petak izlazi demo novog FM-a, a za dve nedelje kompletna verzija :)

exo ne zay... :D
Pomaži.
Po defaultu su posle izabranih (ispod crvene linije), ostali bili poređani po pozicijama (GK, GK, DR, DC...)
A vidi (attach) sad kako stoje.

Prilozi

• Fortaleza EC (Tactics_ Overview).jpg
    Fortaleza EC (Tactics_ Overview).jpg
    303.5 KB · Pregleda: 77
Onda mi je ovih startnih 11+7 rezerva raštrkano zajedno sa ostalima.
Kada kliknem na Pkd (Picked), onda bude kao na screenshot-u... :(

Probaj Position pa da sklonis odabrane igrace i ponovo ih izaberes. Znam da sam jednom i ja se tako presao i uspeo sam relativno jednostavno da vratim, zato se i ne secam tacno kako.

The Stig, uspelo je, hvala najlepše! ;)
:wave:

1) Šta se desilo sa klubovima koji su bili "B tim"-ovi u prethodnim verzijama FM-a? Vidim da je brazilska liga nešto izmenjena, nema više "B tim"-ova...
Sad moram da se povezujem sa drugim timovima [attach 1] kako bi mi i "razervisti" igrali ali problem sa tim drugim timovima je što uglavnom imaju loše trenera pa umesto da igrači samo napreduju (jer ulaze u igru, stiču iskustvo) oni čak i "nazaduju" (vidim po trening režimu kad se vrate u klub)...

2) Šta je "buyout" [attach 2] kada prodam igrača? Cifra se stalno menja, u početku skače, recimo do prvih 6 meseci od prodaje da bi posle pala na neku "mizernu"? Ovo ne razumem nikako a google mi ne pomaže...

3) Koliko je pametno da se gradi novi stadion? Uprava mi više ne nudi opciju da im predložim da otkupe postojeći (plaća se rent 10% od prodatih ulaznica). Koliko para mora klub da ima (minimum) za tako nešto?

Prilozi

• Brazilian National Second Division (Overview_ Stages).jpg
    Brazilian National Second Division (Overview_ Stages).jpg
    181.9 KB · Pregleda: 44
  • Jorge Costa de Alfinho (News_ Inbox)-3.jpg
    Jorge Costa de Alfinho (News_ Inbox)-3.jpg
    240 KB · Pregleda: 51
1. B timovi su revidirani, pa gdje se B tim ponasa kao poseban tim (igra nize lige i sl.) tu su vise kao affiliate klubovi, nego kao B timovi (tako je recimo sa Realnom i Castillom).
2. Ako mislimo na isto, onda je to cifra za koju mozes da otkupis igraca koga si prodao...
3. Ako nemas vise tu opciju, ili si tanak sa parama, ili si nedavno nesto trazio od boarda, pa ne mozes neko vrijeme traziti nesto drugo. A sad koliko je pametno, zavisi od situacije, koliko je los sadasnji stadion, kolika je posjecenost... A da li ce ti dozvoliti da ga gradis, zavisi od finansijske situacije i raspolozenja Boarda. :)

Poslednja izmena:
2. Ako mislimo na isto, onda je to cifra za koju mozes da otkupis igraca koga si prodao...

Ma nema logike... Prodao sam igrača pre pola godine / godinu dana za 3,6M € a "otkup" da bude sada 125K €... :test:
I to se svakog meseca menja, prvo raste pa posle padne na tako neku cifru...

Imam još 1 pitanje: Koliki je maksimalni broj trenera koji vam uprava dozvoli? Ja ih stalno "smaram" (kad god mi se pojavi opcija) al' me uvek odbiju, samo 1 su mi dozvolili sa 10 na 12 trenera za 4 godine u klubu...

Inače, malo da se pohvalim [pogledajte attach :) ], šta sam uradio od 1 trećeligaša u dugovima za 3,5 godina... ;)

Prilozi

• Brazil (Clubs_ Finances).jpg
    Brazil (Clubs_ Finances).jpg
    270.6 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena:
Pojavio se u prodavnicama.

Vrh Dno