Šta je novo?

Foobar2000 - Saveti

Tacno tako probao i ASIO i zvuk je glasniji ali ne cujem da ima razlike izmedju ASIO i WASAPI izlaza...

Da li si probao Asio 4 all ili hardverski Asio koji je podržan od strane tvoje zvučne ? Meni hardverski Asio bolje zvuči i od Asio 4 all i od Wasapi, a imam samo Asus Xonar DS.

Da li si probao Asio 4 all ili hardverski Asio koji je podržan od strane tvoje zvučne ? Meni hardverski Asio bolje zvuči i od Asio 4 all i od Wasapi, a imam samo Asus Xonar DS.

Hardverski bolje zvuci od asio 4 probao sam i jedan i drugi e sad ovaj drugi koji sam sada napisao da sam probao posle hardverskog taj drugi u podesavanjima ima i nesto kao 64-bit drajver a ja koristim 64-bitni windows ppa sad ne znam da li bi dobio nesto ako bi aktivirao taj 64-bitni drajver Asio dodatka....?

@mire777 Odličan VST plugin. Ja sam ranije koristio You Wa Shock DSP za Winamp preko Winamp Bridge plugina ali ovaj što si preporučio zaista ima dosta preset-a i mogućnost ručnog podešavanja.

koji skin koristite trenutno? ja xchange od br3tta, ali mi nije ništa posebno....
bitno mi je ima prikaz filenamea tj. imena fajla ukoliko tagovi ne postoje, da nije previše komplikovan i šarenoliko ružan, nije bitan lyrics panel jer već koristim minilyrics koji mi je najbolji...

http://goo.gl/OsYCd

Ima sve osim vizualizera sto meni licno nikada nije trebalo. Malo izgleda kao da je pravljen za gastarbajtere ali je jako dobro uradjen. Dobrih performansi u globalu, zna malo da zastuca ali samo ako koristis u full modu gde se vidi plejlista (zapravo plejlista ubija perfor.) Ako slusaj muziku vec predefinisanim redom ili random, ima jos dva moda. Jedan u kome se ne vidi plejlista nego izgleda samo kao auto radio i drugi kao CDart.

g@w, ne odgovara mi baš ovako vizuelno na prvi pogled, šta znam...
a darkone sam instaliro na manjem monitoru mi je bio bzvz. ne znam kakav je na 22"?i ova nova verzija 3.01 jel radi na najnovijem fubaru ili mora downgrade...

ps...evo moje trenutne teme fubara, možda se vama svidi, meni je ni tamo ni ovamo tu negde

Prilozi

• SNAG-0019.jpg
    SNAG-0019.jpg
    501.1 KB · Pregleda: 122
hvala druže... samo mi još treba repeat i shufle dugme, ili je možda bolje da osmislim neke prečice na tastaturi za njih?

hvala druže... samo mi još treba repeat i shufle dugme, ili je možda bolje da osmislim neke prečice na tastaturi za njih?

Možeš kako god želiš. Sve ti je to gore u "Playback" opciji, ako hoćeš miša da koristiš. Ili desni klik na toolbar pa "Customize buttons" i tamo podesi. Ili uđeš u "Preferences" pa pod "Keyboard Shortcuts" odradiš po volji...

Uzgred, pogledaj malo ovaj sajt, odličan je:

Using Foobar2000

Foobar2000 1.2 Final

What's new in foobar2000 1.2:
December 28th, 2012

· Support for streaming to arbitrary UPnP MediaRenderer devices through the new UPnP output component.
· FFmpeg is now used for MP3, AAC and Vorbis decoding
· Extended playback thread priority options in Advanced Preferences.
· New - Converter “Quick Convert” dialog, for simplified casual conversions without advanced features.
· New - Menu commands to switch between playback output devices.
· Equalizer is now an open-source component, separate from the standard DSP array.
· New - Component installer now shows component licenses when available:
· Package license.txt or license.rtf with the component to get it shown on install.
· License not shown when autoupdating components.

Poslednja izmena:
Zna li iko kako da tree media library-ja ostaje onakav kakav je bio po zatvaranju?

Pre sam imao to namesteno, sada se ne secam koja to opcija bese, mnogo ih je.

Precesljao sam uzduz i popreko i izgleda moze samo uz promenu komponente za library view odnosno taj tree jer ova default nema tu opciju... Mada sve su matore prilicno, ne nadjoh nijednu krstenu.

Postoji zaobilazno resenje tvog problema ali nije potpuno, posto ne znam kako resiti pitanje sihronizacije. Resenje su dva portabilna foobar2k, u svakom podesen razlicita zvucna. Mada mislim da to nije ono sto tebi treba.

Koja je opcija u podešavanji tj gde se nalazi da pokazuje napredak neke numere na taskbaru?

Predpostavljam win7? Mislim da Windows 7 Shell Integration radi to sto tebi treba.

Da sedmica je u pitanju. Imam instaliran taj dodatak i on daje info kad klinem na njega ali na taskbaru se nevidi napredak dok se neselektuje.
Sigurna sam da je ovo moguće uraditi

Postoji li plugin za streaming sa youtube-a?

I ja sam takodje bezuspesno trazio ovaj plugin, ali trenutno ne postoji. Iako za youtube servis postoji API i sve potrebno da bi se to napravilo, developeri izgleda nisu zainteresovani, kao ni vecina korisnika, zato ga i nema. Mozes eventualno da skines video sa youtuba i pustis ga u foobar-u, ali cujes samo zvuk.. Postoji plugin za to ''foo_flv.dll'' .

Ili ako koristis columnsUI, sa ''foo_run.dll'' , mozes da napravis ''youtube'' Button, pa kad kliknes na neku pesmu, on ti nadje video od te pesme na youtube i pusti ga u Browser-u..

Ako imas vestine mozes da napravis i mali meni, preko wsh componente, za pretragu videa na youtube-u, pa kad kliknes na neki da ti recimo otvori u VLC playeru, posto on moze da pusta stream..

*Nije uopste tesko napraviti plugin za slusanje, pa cak i gledanje, youtube videa u foobaru, problem je sto ne postoji interesovanje korisnika...

Kako da foobar automatski ucita .cue sheet u flac kompaktni fajl (200,300-500 mb) i izdeli ga po pesmama u playlisti?

Двоклик на њега? Ако је у питању баш варијанта .cue+.flac (један фајл, не насецкано) онда је много лакше да се среди ако не ради. Углавном је проблем што у .cue фајлу није промењено име аудио фајла па често остане nekoime.wav уместо да буде nekoime.flac. Ако то не помогне, да наставимо даље.

Ne funkcioniše ni dvoklik, jedino desni klik jutilitiz-editkjušit-loud-ok. Išao sam u šelu eksklud *.cue jer u suprotnom mi učitava (.flac+.cue) i smara takav izgled plejliste.

REM GENRE Trip-Hop
REM DATE 1994
REM DISCID 8A0B940B
REM COMMENT "ExactAudioCopy v1.0b3"
CATALOG 0042282855329
PERFORMER "Portishead"
TITLE "Dummy"
FILE "Portishead - 1994 - Dummy.flac" WAVE
TRACK 01 AUDIO
TITLE "Mysterons"
PERFORMER "Portishead"
ISRC GAPmF9400060
INDEX 00 00:00:00
INDEX 01 00:00:32
TRACK 02 AUDIO
TITLE "Sour Times"
PERFORMER "Portishead"
ISRC GAPmF9400032
INDEX 00 05:05:50
INDEX 01 05:07:30
TRACK 03 AUDIO
TITLE "Strangers"
PERFORMER "Portishead"
ISRC GAPmF9400061
INDEX 00 09:19:50
INDEX 01 09:21:35
TRACK 04 AUDIO
TITLE "It Could Be Sweet"
PERFORMER "Portishead"
ISRC GAPmF9400062
INDEX 00 13:19:05
INDEX 01 13:19:35
TRACK 05 AUDIO
TITLE "Wandering Star"
PERFORMER "Portishead"
ISRC GAPmF9400063
INDEX 00 17:36:47
INDEX 01 17:39:32
TRACK 06 AUDIO
TITLE "It's a Fire"
PERFORMER "Portishead"
ISRC GAPmF9400058
INDEX 00 22:32:47
INDEX 01 22:35:65
TRACK 07 AUDIO
TITLE "Numb"
PERFORMER "Portishead"
ISRC GAPmF9400026
INDEX 00 26:22:05
INDEX 01 26:23:45
TRACK 08 AUDIO
TITLE "Roads"
PERFORMER "Portishead"
ISRC GAPmF9400064
INDEX 00 30:19:30
INDEX 01 30:21:42
TRACK 09 AUDIO
TITLE "Pedestal"
PERFORMER "Portishead"
ISRC GAPmF9400057
INDEX 00 35:25:40
INDEX 01 35:31:12
TRACK 10 AUDIO
TITLE "Biscuit"
PERFORMER "Portishead"
ISRC GAPmF9400065
INDEX 00 39:11:42
INDEX 01 39:12:10
TRACK 11 AUDIO
TITLE "Glory Box"
PERFORMER "Portishead"
ISRC GAPmF9400066
INDEX 00 44:14:55
INDEX 01 44:16:15

Poslednja izmena:
@nikolaq45 @Sgt. Major
Da nastavimo ovde o UPnP. Plugin se skida odavde i jednostavno instalira: https://www.foobar2000.org/components/view/foo_upnp
Treba samo proveriti da li je server startovan, kao na drugoj slici. Ako je sve ok, Foobar2000 na telefonu odmah prepozna server kad se traži media server. Ovo sve važi za lokalnu mrežu. Ostaje još da probam da podesim pristup van mreže, pa da imam pristup muzičkoj kolekciji bilo gde.

Foobar2000 UPnP addon.PNG
Foobar2000 UPnP.PNG
Foobar2000 UPnP internet.PNG
Screenshot_20191103-195504.jpg

Nazad
Vrh Dno