Šta je novo?

Foobar2000 - Saveti

:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Ode Foobar u djubre. Te namesti ovo, te namesti ono, te menjaj code, te ovaj plugin pomeri ovde, te ne radi ono...:wall:
Svaka cast za pronalazak!
FooBar je meni doneo samo povisen pritisak, nekoliko BSOD-ova i tonu utrosenog vremena. Nikada nisam ni uspeo da ga namestim u potpunosti po mojoj zamisli - zato sto je nemoguce. Evo ko uspe ima od mene javno izvinjenje i gajbu piva, ne trazim nista spektakularno, samo par opcija i pozicija koje mislim da moraju biti podrzane u playeru koji je zamisljen da moze sve i koji se reklamira da moze sve. Koristio sam ga neko vreme skarabudzenog priblizno onako kako sam ja hteo, dok nisam otkrio MusicBee. Kada sam presao na MusicBee, bio je to skok kao i sa Winampa na Aimp, i kasnije sa Aimpa na Foobar. Sve sto mi je trebalo namestio sam za pola sata po instaliranju, uz minimalne muke, kao da je neko uzeo i napravio player po mojoj zamisli. I to bez raznih backup-ovanja foldera, kopiranja config fajlova i slika iz kojeg vuce skin. Sramota da program tako funkcionise, pa nije ovo skripta nego program za reprodukciju muzike, ja imam iskustvo sto se programiranja tice, i cim sam usao u onaj kod vrlo brzo sam skapirao sta se na sta odnosi i kako funkcionise, ali da li to svako zna?

Evo par slika MusicBee i onoga sto ja nisam uspeo u FooBaru nikada. Ja vam iskreno preporucujem da bar probate. Ne bih da ulazim u dalju raspravu posto je ovo foobar tema, mozemo da napravimo drugu. Samo sam hteo da ukazem ljudima na bolje resenje po meni, pa ko hoce neka proba, nista ne kosta.

Instalirao sam ovaj vas MusicBee, i upropastio mi je 2 ogromna foldera sa muzikom. Zapravo je SVE audio fajlove prebacio u root tog foldera. Posto mi je muzika rasporedjena prvo po zanru, pa onda po autoru pa posle po albumima, jasno je koliki mi je problem napravio!
U pitanju je oko 20.000 fajlova koji su bili rasporedjeni po principu jedan album - jedan folder, a sada se svi ti fajlovi nalaze u jednom folderu - 20.000fajlova.
Dakle, da se vrate svi fajlovi u odgovarajuce foldere je nemoguc posao za uraditi rucno! Ako moze pomoc strucnjaka za musicbee!!

@Daguerre Jesu ti sredjeni tagovi? Ako jesu mozes sa foobarom i opcijom move da sve sredis za par minuta.

@tema Meni nije jasno kakve vi probleme imate sa foobarom. Moj je instaliran kao portable app pre tacno 5godina i 2 dana (malopre pogledao), povremeno ga azuriram, prilagodim izgled ako dobijem neku dobru ideju i nikad nisam imao BSOD ili bilo koji drugi problem.

Ne znam za MusicBee ali foobar ili neki drugi tag editor tipa Mp3tag ili TagScaner mogu to da ti srede ako su ti fajlovi ispravno tagovani. Tačnije, ako tagovi sadrže žanr, autora, naziv albuma i naziv pesme.
U foobaru, koristiš File Operations. Ideš na Move to, zatima na ... i u prozoru koji ti se otvori u Destination folder odabereš Root folder a u File name pattern upišeš ovako nešto %genre%\%album%\%artist%\%title%.

vecinom ima tagova, ali ima i albuma bez tagova.
molim te opisi postupak sredjivanja u foobar-u.
sada vidim da je ilidan opisao postupak.
pretpostavljam da ce on da napravi novu strukturu foldera i subfoldera na osnovu artista/albuma
zanr mi ne treba jer su mi je upropascena struktura unutar npr ROCK foldera, pa se sada svi fajlovi, umesto u ROCK/ARTIST/ALBUM*.* nalaze u ROCK/*.*

Poslednja izmena:
Zaboravio sam da napomenem. Šema koju sam predložio će kreirati strukturu foldera i podfoldera i preimenovaće fajlove tako da u nazivu sadrže samo ime pesme. Ako drugačije imenuješ fajlove promeni %title u ono što tebi odgovara.
Takođe, ako ti imena fajlova sadrže naziv albuma, izvođača, žanr ili neku drugu inforamciju možeš to iskoristiti da ti foobar automatski popuni odgovarajuća polja u tagovima. Ako te zanima mogu da ti napišem kako.

Ne znam zašto se ljudi žale na složenost foobar-a, kad je, ako se ima malo strpljenja i pročita po koje uputstvo, izuzetno prilagodljiv i jedan od najkvalitetnijih plejera. Čak šta više, osnovni skin može vrlo lepo da se iskombinuje (naravno svako po svom ukusu) i da ceo plejer bude dopadljiv i brz, a što je najbitnije zauzima vrlo malo sistemskih resursa. Čak sam portabl verziju bez pobrlema pokrenuo na linuxu pod Wine-om i savršeno je radila. Ma foobar je čudo i to čudo neviđeno :)

Prilozi

• 2012-04-08_191723.jpg
    2012-04-08_191723.jpg
    152.2 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
Sto se resursa tice, XMPlay je neprevazidjen, trosi tipa par MB rama, .exe fajl mu je 280KB (sa built in mp3 dekoderom). Nema instalacije, ne pipa registry... :)

konačno sam sredio foo po mojoj meri :D

:smoke:

Prilozi

• Foobar skin.jpg
    Foobar skin.jpg
    550.3 KB · Pregleda: 144
Bezveze.
Ne smem ni da ti pokažem moj f2k :)

meni je oke :D *** nisam naviko na bolje :D
skrinuj tvoj?

Kačio sam ranije, ako pretražiš, možeš pronaći.
Ništa loše nisa mislio, samo kažem da može da se odradi interface da bude lepši neko što je iTunes.

Mis'im,šta reči..,)
Pogledajte prilog 61708
:banana:
sviđa mi se i tvoj, samo ja nemam baš za sve albume cover pa ne znam na šta bi to ličilo. koji skin je u pitanju?
moj je xchange od br3tt-a sa deviantart-a... sredio bih ga ja bolje samo kad bi umeo... zamenio bih mu lyrics show panel(kog sam isključio) jer dosta tekstova i ne učita... kada bih mogao da ugradim minilyricsov plugin kao komponentu, bilo bi savršeno... da ne moram da se cimam tamo vamo, prelazim iz foo-a u ml...
boje su mi malo bole oči pa sam promenio opet, sad je malo bolje...

To je bilo prošle godine, sada izgleda još bolje:D
Istina da treba malo igranja sa f2k, da podržava još i video formate, mislim da bih zauvek stavio tačku na plejere.Za audio, f2k je neprikosnoven pod Suncem ne postoji format koji ne pušta, uz sve to je i modularan.
Što se tiče lyrics editora, imaš na njihovom sajtu pod Components foo_uie_lyrics3.dll plugin, svi ga koriste i dobro radi, stim što sam na njihovom forumu izneo par nedostataka za editoru, ali mislim da će i to uskoro rešiti..tako da možeš da podesiš da pretražuje samo time stamp lyrics..ili možeš i ručno da sve to odradiš.Čitavu mp3 bazu, sa sredjenim coverima,lyrics..i sve što si odradio, možeš bez straha inkompatibilnosti da preneseš na bilo koji drugi sistem..a ne kao Apple satanisti i sektaši ..njima svi moraju da dodju na noge da im se poklone, da bi platili da koriste tih par audio i video formata koji reprodukuje šatro-besplatni iTunes.:banana:
F2k je savršen plejer:wave:

Poslednja izmena:
Moze li pomoc? Treba mi neki plugin ili program preko koga mogu da snimam radio iz foobara. Do sad sam snimao stream preko foobar convertera, napravio sam cak i button za to pa kad kliknem on se pokrene.
To mi izgleda kao najbolje resenje, medjutim ne snima zvuk u realnom vremenu. Recimo ja snimam 30 sec ono sto cujem, a on mi snimi duze 1:45 sec. , i u tome je problem, onda moram da skratim dobijeni mp3. Pokusao sam da smanjim brzinu snimanja tako sto sam u ,,processing'' ubacio ,,crossfader'', to ima efekta za neke stanice, ali ne sve, jer zavisi od bitrate-a stanice. Da li neko zna kako to da se podesi u samom converteru, ili da me uputi na neki program koji jednostavno vrsi monitoring http i snima ono sto dolazi iz mreze u komp. Da je jednostavan program, nesto slicno streamripper-u kod winamp-a koji snima radio?

Hvala ti, ali to nije ono sto meni treba, ja govorim o snimanju http, dok audiograbber snima samo sa zvucne, kvalitet takvog snimka je los...

Postoji plugin za foobar koji se zove foo_read_http.dll , medjutim on je za staru verziju playera v.0.8.3.
E sad ja sam instalirao tu staru verziju, i podesio da mi novi foobar poziva stari preko run services, i kad kliknem on automatski pozove stari i pocne da snima preko njega. Medjutim, problem je u kasnjenju opet, dok ne otvori stari i pokrene u njemu stream izgubi se oko 3 sec, pa ono sto sam ja cuo kao pocetak pesme vise to nije, jedino da kliknes 3 sec pre pesme, ali nekom streamu treba i duze da se pokrene, e sad to je problem...

Poslednja izmena:
Što se tiče kvaliteta snimka tu si vrlo u krivu, kvalitet snimka je onakav kakva ti je zvučna i onakav je kako ga čuješ preko iste, znači ni za nijansu nije lošiji od onoga kako čuješ dok se strim reprodukuje. Ali ako ipak misliš da nije to to, predlažem ti da iskoristiš "Screamer Radio" http://www.screamer-radio.com/download/, odličan radi plejer koji ima mogućnost snimanja, tako da i ako nemaš u njemu radio stanicu koja tebe zanima, možeš je lako ubaciti i snimati šta ti treba.

Jeste verovatno si u pravu za zvuk, ali ja moram da pojacam do kraja u playeru da bi mi snimak bio tolike jacine i tog istog kvaliteta, ne znam kako je kod tebe... A bilo sta da skinem i ovaj screamer radio , ja moram preko njega da slusam muziku, a to mi se ne svidja. Ili postoje programi gde rucno moras da unosis url. sto nije prakticno. Treba mi nesto jednostavno da se aktivira pritiskom na dugme i isto tako zaustavi, da moze da registruje stream koji se pusti u foobar-u, a da nije obican recorder program za zvucnu...

Poslednja izmena od urednika:
Pre svega moje postovanje svima,
posto sam jako kratak sa vremenom i ne mogu da procitam sve postove i teme izvinjavam se svima unapred ako postavljam pitanje na koje vec ima odgovor u ovoj ili nekoj drugoj temi,
zanima me postupak podesavanja Foobar2000 v1.1.14a plejera za nabolji kvalitet reprodukcije FLAC formata, zanima me postupak podesavanja da izlaz bude ASIO od Xonar Essence ST zvucne kartice i ostala potrebna podesavanja za sto bolju reprodukciju, mozda sam pitanje lose formulisao ali svako ima potpunu slobodu da me ispravi, kritikuje i savetuje i ako moze na PM posalje postupak u koracima za podesavanja koja me zanimaju...
Hvala unapred....

Instaliraj ASIO komponentu i u Preferences - Playback - Output odaberi ASIO. Uglavnom, to je to. Nemoj da radiš resample na veći samplerate i slične gluposti jer to ne povećava kvalitet izlaznog zvuka.

Poslednja izmena:
Nema potrebe, moze odma da koristi WASAPI ako koristi W7, a pretpostavio bi da koristi ..

Nikakava podesavanja nisu potrebna. Ukljuci jedino advanced limiter u DPS manager-u, kod playback-a stavi apply gain and prevent clipping.

Da bi koristio WASAPI mora da instalira WASAPI komponentu, kao i za ASIO. A opcija Apply Gain radi nešto samo ako njegovi fajlovi sadrže Replay Gain vrednosti u tagovima.
BTW, Advanced Limiter je suvišan ako koristiš "Apply Gain and prevent clipping".

Poslednja izmena:
@OCz & @ilidan
Hvala vam puno na pomoci, podesio sam prema vasim savetima sva podesavanja koja su gore pomenuta i sve radi super i ne znam da li je to moja autosugestija ali imam utisak da sada kada slusam muziku u FLAC formatu posle ovih podesavanja da sve to bolje zvuci da je zvucna slika kompletno bolja, ali da li je to do autosugestije ili ne nije bitno meni je odlicno i hvala jos jednom puno ste mi pomogli...

Moze da bude autosugestija ali i ne mora.
Foobar podrzava 3 izlazna metoda: DirectSound, WASAPI i ASIO. WASAPI i ASIO zaobilaze Windows Mixer, a samim tim i bilo kakvo risemplovanje, pa mogu da daju bolji zvuk od DirectSound.
I WASAPI i ASIO salju u bit identicne podatke ali pojedine zvucne kartice daju za nijansu glasniji zvuk kada koriste ASIO pa ljudima zvuci bolje od WASAPI. A razlika je samo zbog malo glasnijeg zvuka.

Moze da bude autosugestija ali i ne mora.
Foobar podrzava 3 izlazna metoda: DirectSound, WASAPI i ASIO. WASAPI i ASIO zaobilaze Windows Mixer, a samim tim i bilo kakvo risemplovanje, pa mogu da daju bolji zvuk od DirectSound.
I WASAPI i ASIO salju u bit identicne podatke ali pojedine zvucne kartice daju za nijansu glasniji zvuk kada koriste ASIO pa ljudima zvuci bolje od WASAPI. A razlika je samo zbog malo glasnijeg zvuka.
Tacno tako probao i ASIO i zvuk je glasniji ali ne cujem da ima razlike izmedju ASIO i WASAPI izlaza...

Jel radi ovaj program sa svim dodacima na xp-u ili da ga batalim ?

U XP-u rade svi dodaci osim WASAPI. WASAPI zahteva Vistu, 7-cu ili 8-cu. Umesto WASAPI imaš Kernel Streaming.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno