Šta je novo?

Foobar2000 - Saveti

Ljudi koje sajtove koristite za lyrics i artwork, odnosno koji su najbolji?

@jogurtmen
Hvala za info

discogs za cover, za lyrics sve iz onog lyric panela. :D

Nazalost ne koristim vise Foobar2k tako da se ne secam sta je u lyric panelu :d. Meni je discogs prvi na listi, ali mi nalazi sve covere 174x174 piksela, a nekad ni ne nadje, recimo zgranuo sam se kada nije nasao Master of Puppets cover... nije kao da trazim nesto sto ne postoji na internetu :/

FooBar je meni doneo samo povisen pritisak, nekoliko BSOD-ova i tonu utrosenog vremena. Nikada nisam ni uspeo da ga namestim u potpunosti po mojoj zamisli - zato sto je nemoguce. Evo ko uspe ima od mene javno izvinjenje i gajbu piva, ne trazim nista spektakularno, samo par opcija i pozicija koje mislim da moraju biti podrzane u playeru koji je zamisljen da moze sve i koji se reklamira da moze sve. Koristio sam ga neko vreme skarabudzenog priblizno onako kako sam ja hteo, dok nisam otkrio MusicBee. Kada sam presao na MusicBee, bio je to skok kao i sa Winampa na Aimp, i kasnije sa Aimpa na Foobar. Sve sto mi je trebalo namestio sam za pola sata po instaliranju, uz minimalne muke, kao da je neko uzeo i napravio player po mojoj zamisli. I to bez raznih backup-ovanja foldera, kopiranja config fajlova i slika iz kojeg vuce skin. Sramota da program tako funkcionise, pa nije ovo skripta nego program za reprodukciju muzike, ja imam iskustvo sto se programiranja tice, i cim sam usao u onaj kod vrlo brzo sam skapirao sta se na sta odnosi i kako funkcionise, ali da li to svako zna?

Evo par slika MusicBee i onoga sto ja nisam uspeo u FooBaru nikada. Ja vam iskreno preporucujem da bar probate. Ne bih da ulazim u dalju raspravu posto je ovo foobar tema, mozemo da napravimo drugu. Samo sam hteo da ukazem ljudima na bolje resenje po meni, pa ko hoce neka proba, nista ne kosta.

To si u pravu, foobar doduse moze sta god hoces samo moras da budes majstor za pisanje skripti ili kako vec radi taj program.
Da moze sta god hoces vidi se iz skin-ova drugih ljudi koji ga prave, vec sam dosadan sa ovim skinom ali evo http://br3tt.deviantart.com/art/Xch4nge-216397917 , dakle taj skin ima sve sto si gore postavio na slikama, prozori se namestaju gde hoces, koliki hoces da bude, bukvalno moze sve da se namesti.
Ali eto bez tog skina meni je foobar beskoristan jer ja to ne bih znao sam da uradim ni u ludilu.

Foobar mu dodje kao neka dobra osnova, a oni su omogucili da zajednica pravi sta hoce i nadogradjuje ga. Ne vredi ni da hvalimo ni da kritikujemo takav pristup, kako se kome svidja. Eto meni odogovara gore pomenuti skin i ne bih menjao ni za koji drugi player bas zbog njega, da nema tog skina, verovatno bih koristio neki drugi player.

Evo jednog odličnog sajta koji se bavi pre svega besplatnim programima i njihovim kvalitetom, koji predstavljaju odlične zamene programima koji se plaćaju. Ovde je deo koji se bavi audio plejerima i tu možete videti kako se kotiraju plejeri, naročito foobar koji se nalazi na drugom mestu njihove liste: http://www.techsupportalert.com/content/best-free-music-players-and-organizers.htm

A usput evo i mog najnovijeg fujbara (nije baš najnoviji ali uz manje izmene meni jeste :) ):

Prilozi

• 2011-08-17_140132.jpg
    2011-08-17_140132.jpg
    205.5 KB · Pregleda: 109
Poslednja izmena:
pih mogli bi umesto slika da okačite te fubarove da ne moramo svi da budemo "fuprogrameri" ;)

Toplo preporučujem komponentu foo_input_dvda.dll koja omogućava da Foobar2000 pušta .AOB DVD-Audio fajlove (preko .IFO fajla). Ovi fajlovi se nalaze u AUDIO_TS folderu i PowerDVD ih ne podržava. Foobar2000 može da otvori ove audio fajlove klasičnim putem preko IFO fajla a komanda Open CD je beskorisna.

http://sourceforge.net/projects/dvdadecoder/

Izgleda da ne postoji ni jedan drugi audio plejer koji može da pusti AOB fajlove na računaru.

Prilozi

• slika052.jpg
    slika052.jpg
    96 KB · Pregleda: 48
  • slika053.jpg
    slika053.jpg
    133.3 KB · Pregleda: 50
Meni je ekstra.:banana: Mnogo mi se sviđa što u pesmama vidi teks pesme (naravno ne u svim).:,,:

sareno, a dominantne su 3 boje :p mora da je malo gucnuo :d

stvarno odlican skin turboman.

FooBar je meni doneo samo povisen pritisak, nekoliko BSOD-ova i tonu utrosenog vremena. Nikada nisam ni uspeo da ga namestim u potpunosti po mojoj zamisli - zato sto je nemoguce. Evo ko uspe ima od mene javno izvinjenje i gajbu piva, ne trazim nista spektakularno, samo par opcija i pozicija koje mislim da moraju biti podrzane u playeru koji je zamisljen da moze sve i koji se reklamira da moze sve. Koristio sam ga neko vreme skarabudzenog priblizno onako kako sam ja hteo, dok nisam otkrio MusicBee. Kada sam presao na MusicBee, bio je to skok kao i sa Winampa na Aimp, i kasnije sa Aimpa na Foobar. Sve sto mi je trebalo namestio sam za pola sata po instaliranju, uz minimalne muke, kao da je neko uzeo i napravio player po mojoj zamisli. I to bez raznih backup-ovanja foldera, kopiranja config fajlova i slika iz kojeg vuce skin. Sramota da program tako funkcionise, pa nije ovo skripta nego program za reprodukciju muzike, ja imam iskustvo sto se programiranja tice, i cim sam usao u onaj kod vrlo brzo sam skapirao sta se na sta odnosi i kako funkcionise, ali da li to svako zna?

Evo par slika MusicBee i onoga sto ja nisam uspeo u FooBaru nikada. Ja vam iskreno preporucujem da bar probate. Ne bih da ulazim u dalju raspravu posto je ovo foobar tema, mozemo da napravimo drugu. Samo sam hteo da ukazem ljudima na bolje resenje po meni, pa ko hoce neka proba, nista ne kosta.

hvala !!

dobar MusicBee !

Evo za vas sto imate win7 jedan odlican skin. :)

http://fb2k.deviantart.com/#/d30x7y5

fooaero_dui_v1_4_by_extremehunter1972-d30x7y5.png

Ne radi nesto. Ovaj donji deo gde su komande play, pause,etc - nema ga. Sve lepo pratio uputstva za instalaciju.

Moguce da taj skin vise nije kompitabilan sa najnovijom verzijom f2k.

Od kad sam presao na win 7 digao sam ruke od skinova. Jer svaki koji sam skinuo nije hteo da radi kako treba. Svaki put mi je bar jedan component zakazivao da sam na kraju morao da ga uninstalliram celog kolko sam poludeo. :d

A omiljeni mi je player. :/

Ako neko moze da mi preporuci neki MonoLite like skin (Minimalan) bio bi mu zahvalan. Rado bi vratio f2k da mi bude default player. :)

Ne umem a i mrzi me iskreno da ti kazem. MonoLite je po mom ukusu sasvim tako da se nikad nisam ni trudio da to radim sam, ali od kad sam presao na win 7 prestao je da radi.

:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Ode Foobar u djubre. Te namesti ovo, te namesti ono, te menjaj code, te ovaj plugin pomeri ovde, te ne radi ono...:wall:
Svaka cast za pronalazak!

Dolazim sa jos jednim pitanjem :). Kako modifikovanje samog fajla u flac formatu utice na njegov seed? Da li mogu nekako da embed-ujem lyrics, coverart i replaygain, a da nemam problema sa seedom? Kako embedding uopste funkcionise?

Embedding menja fajl, njegov CRC i velicinu tako da to vise nije isti fajl. Deo fajla koji sadrzi muziku ostaje netaknut.

Meni foo_w7shell 0.2.9.1. radi. Ali ja ne koristim baš poslednju verziju foobara. ja sam moju skinuo pre nekoliko meseci i od tad je nisam updatovao i lepo mi radi win 7 integracija...

Znam da je ovo za foobar ali vidim da se prica i o MusicBee -u pa da pitam da li neko zna kako da skinem video sa Youtube-a dok ga gledam u samom MB?

ALAC je postao open source pre 2-3 meseca, tako da je podrska implementirana u samu srz programa.

Kao sto pise na linku, moras da obrises staru ALAC komponentu da bi radilo.

Hm, pa ni nemam je, ili je neka od ovih, drugog imena u pitanju ?

-edit- Ma reinst. sam Foobar, a pre toga obrisao ceo components folder. Skinuo sam ponovo potrebne stvari i sada radi ..

Prilozi

• Untitled2.png
    Untitled2.png
    65.5 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno