Šta je novo?

Foobar2000 - Saveti

Koristim ja njega od ranije dosta, mnogo mi je prijemcivija ova novija verzija gde je interfejs vise friendly.

Jos samo kad bih lako mogao da ubudzim lyrics... Ovo sto mi je dao/dala mojojo i nije bas za 5min :D

Koje su prednosti foobara u odnosu na winamp ?

Prednosti su sto je FREE, ima mnogo bolji kvalitet zvuka( omogucava Kernel streaming), mali je i mnogo brzi, ima mnoge dodatke tako da se moze lepo prilagoditi potrebama, ...

ja sam ga koristio, ali kvalitet zvuka je znatno losiji nego na winamp-u, da ne pricam o aimp-u...kolko se secam, nije imao ni ekvilajzer (a ako jeste nisam uspeo da dobijem zvuk kao sa winamp-a), a ni jump to opciju...Ako vam je do plejera i minimalizma ima i drugih, manjih plejera od foobar-a sa jos manje opcija...

ne znam ali meni zvuci supljikavo, a cak ne koristim ni ekvilazer u winampu, vec od zvucne. Mozda zavisi i od vrste muzike. Ja uglavnom slusam neki Psy trance, zvucnici su altec atp3, a tada je bio i JBL sub na pojacalu vezan na sub izlaz na live-u. Aimp definitivno ima strava zvuk out-of-the box, bolji nego winamp-ov.
Mozda je to stvar i licnih afiniteta, kao sto neko voli zvuk lampasa vise nego od klasicnih tranzistorskih pojacla i digitalaca...itd.

Koristim ga i ja od one 0.8.3 verzije, od kada je postao malko popularniji. Odličan plejer, upravo onakav kakav plejer treba da bude - free, mali i brzo se pokreće.

Nisam probao fore sa Kernel Streaming-om ali sam stavio da mi bilo koji izvor pri reprodukciji upsample-uje do 24bit 96KHz. Pokazalo se da je tako zvuk (po mom mišljenju) podosta poboljšao. Ko želi može da proba pa da vidimo da li su iskustva slična.

Poslednja izmena:
ja sam ga koristio, ali kvalitet zvuka je znatno losiji nego na winamp-u, da ne pricam o aimp-u...kolko se secam, nije imao ni ekvilajzer (a ako jeste nisam uspeo da dobijem zvuk kao sa winamp-a), a ni jump to opciju...Ako vam je do plejera i minimalizma ima i drugih, manjih plejera od foobar-a sa jos manje opcija...
Cekaj malo prvo kazes da se ne secas da je uopste imao ekvilajzer, a onda tvrdis da i ako ga je imao nema bolji zvuk meni deluje kao da pricas napamet.
Probaj Foobar ponovo isprobaj sto vise njegovih mogucnosti pa onda tvrdi da li je bolji ili losiji od Winampa.
Licno koristim Foobar, koristio sam i Winamp i Aimp ali mi Foobar ipak najvise odgovara.
I pored toga mi ne pada napamet da tvrdim da je najbolji ili najgori, to je jednostavno stvar potreba i ukusa.

Evo.

Doduše ovo je za 0.83 verziju, ali je to to.

Iako kažu da upsamleovanje nema uticaja, meni je zvuk bolji.

Prilozi

• foobar 01.jpg
    foobar 01.jpg
    111.6 KB · Pregleda: 188
  • foobar 02.jpg
    foobar 02.jpg
    133.2 KB · Pregleda: 166
Cekaj malo prvo kazes da se ne secas da je uopste imao ekvilajzer, a onda tvrdis da i ako ga je imao nema bolji zvuk meni deluje kao da pricas napamet.
Probaj Foobar ponovo isprobaj sto vise njegovih mogucnosti pa onda tvrdi da li je bolji ili losiji od Winampa.
Licno koristim Foobar, koristio sam i Winamp i Aimp ali mi Foobar ipak najvise odgovara.
I pored toga mi ne pada napamet da tvrdim da je najbolji ili najgori, to je jednostavno stvar potreba i ukusa.

ne znam sta se tebi cini, ali je to receno u kontekstu da nisam mogao da podesim da mi zvuk bude dobar, imao/nemao ekvilajzer, a kolko se secam (to je bilo pre vise od godinu dana) nije imao ekvilajzer, a i sam osecaj u programu jekao u total commanderu, a ne volim total comm.

ne znam sta se tebi cini, ali je to receno u kontekstu da nisam mogao da podesim da mi zvuk bude dobar, imao/nemao ekvilajzer, a kolko se secam (to je bilo pre vise od godinu dana) nije imao ekvilajzer, a i sam osecaj u programu jekao u total commanderu, a ne volim total comm.

Nisam rekao da mi se bilo sta cini ili pricinjava vec sam navodio ono sto si ti rekao.
A sto se tice ekvilajzera ako je neka stvar kod Foobara bolja nego kod Winampa onda je to ekvilajzer.
Zvuci neverovatno da sa boljim ekvilajzerom ne mozes da podesis zvuk kako ti odgovara.
Uostalom pretpostavljam da posedujes vrlo, vrlo, skup sistem za ozvucenje kad uopste mozes da primetis bilo kakvu vecu razliku.
Pozdrav! :d

dovoljno je samo da imam subwoofer i malo sluha...

Jel zna neko pomocu kog patterna mogu da namestim da kad u playlisti ima par pesama iz istog albuma da ih grupise, a kad je samo jedna pesma da ne grupise?

Iako kažu da upsamleovanje nema uticaja, meni je zvuk bolji.
Ja se ne slažem sa tim što kažu. Kartice obično rade na 48 kHz, i zato rade interni resampling, ali najčešće sa vrlo šantavim algoritmima. Ako se prethodno uradi resampling kvalitetnim softverskim resamplerom u takvim slučajevima zvuk mora da bude bolji.

Ja zbog toga koristim DSP Pluggin Resampler(Secret Rabbit Code) koji upravo to radi (resampling na 48kHZ)

Je l' ima neko foo uie powerpanels komponentu da okači?

Oficijalni sajt za download te datoteke je down već duže vreme.

imam ja :D

Prilozi

• foo_uie_powerpanels.rar
    58.2 KB · Pregleda: 103
Iskopao sam ovu temu preko search-a pa ajde ovde da postavim par pocetnickih pitanja.

1. Mogu li da nekako sacuvam vise plejlisti odjednom ? Da ne idem svaku ponaosob (screen..)
2. Pogledajte screen, ako bi sada kliknuo na neku pesmu sa npr. desktop-a on bi mi nju ubacio u plejlistu Run DMC, ostale pesme bi obrisao iz liste. Zasto tako i kako drugacije, da bude kao sto jeste u WMP, Winamp-u ..idt.?

*edit* aha izvalio sam #1.
Samo me interesuje stavka 2 :)

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    121 KB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
2. Preference/Media Library/Album List/Events/DoubleClickAction/AddToCurrentPlayList ?

Poslednja izmena:
Ovo pod dva kod mene u verziji 0.9.5 radi kada se stiklira opcija "enqueue incoming files by default when adding from command line" koja se nalazi u meniju General.
:wave:

2. Preference/Media Library/Album List/Events/DoubleClickAction/AddToCurrentPlayList ?

Ja apsolutno sta god da selektujem tu on mi radi isto kao sto sam i opisao gore.

Ovo pod dva kod mene u verziji 0.9.5 radi kada se stiklira opcija "enqueue incoming files by default when adding from command line" koja se nalazi u meniju General.
:wave:

Kod mene toga nema, ja sam skinuo 1.0 Beta 1. Pomislio sam da je mozda i do same verzije pa sam skinuo 0.9.6.9 zadnja stabilna verzija kako kazu....medjutim, isto je.

Ja samo zelim da ako kliknem na neku pesmu posebno on to ne pusti u jednoj od mojih plejlisti gde usput mi i obrise sve iz nje i ubaci samo tu pesmu ..

Ja samo zelim da ako kliknem na neku pesmu posebno on to ne pusti u jednoj od mojih plejlisti gde usput mi i obrise sve iz nje i ubaci samo tu pesmu ..

Evo ti u attachu kako bi trebalo da namestiš.

Prilozi

• ssss.png
    ssss.png
    37.5 KB · Pregleda: 125
Jel moze neko da baci link za neki normalan glossy skin. Ne nadjoh nista sto prija mojim ocima :)

Kako da namestim da mi u Simple Playlist + Tabs layoutu negde piše ukupna dužina pesama u plejlisti (kao što ima u Winampu na dnu plejliste)?

убацивање скина никад теже, одустао сам кад сам видео туториал :D

Nazad
Vrh Dno