Šta je novo?

Flash SE k750i

SeeBeen

Jež
Učlanjen(a)
10.01.2005
Poena
380
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD ThreadRipper 3960X
Matična ploča
Asus ROG Zenith II Extreme Alpha
RAM
8x8GB Corsair Vengeance RGB Pro @ 3600MHz
GPU
MSI GeForce RTX 3090
Storage
4x Samsung 980 Pro 1TB
Zvuk
Integrale + Logitech Z-5500
PSU
Asus ROG Thor 1200W
Kućište
Lian Li PC-011D XL
Monitor
3x 27"
Miš & tastatura
ZSA Moonlander + Logitech MX Master 3
Laptop
MBP 14 M1
Mobilni telefon
Samsung S22 Ultra
Pametni uređaji
Smartwatch
Steam
coola_m
Pristup internetu
  1. Optički internet
Posto je ovaj Tzone softver poceo da me nervira (zbog onog W'n'W, i nemogucnosti da podesim home page) odlucio sam da flashujem telefon originalnim SE softverom. Imam kabl za povezivanje sa kompjuterom. Pitanja:

1. Koliko je rizicna ova operacija (da li postoji sansa da nepovratno sje*em telefon)?
2. Sta mi je od softvera potrebno (Nazivi programa, po mogucstvu i linkovi)?
3. Koji firmver da stavim i gde da ga nadjem?
4. Postoji li nacin da bekapujem poruke iz Inbox foldera i kasnije ih ponovo vratim na telefon (imenik mogu preko softvera na kompu)?

Ako postoji slicna ili ista tema, stavite link, jer trenutno ne mogu da koristim pretragu (baguje mi se FF sa javom - again :().

Nasao sam dosta uputstva na engleskom jeziku, ali mi neke stvari nisu jasne, a ima i nekih strucnih izraza koje prvi put vidim...

Unapred hvala!

@CooLa,
1. pa postoji :) ali ako sve lepo radis nece biti problema ;)
2.Potrebno ti je ovako: XS++ skini najnoviju verziju(http://www.esnips.com/web/XS++)
3.firmware pa ja mislim da je sasvim odlican R1CA021(http://www.iprotebe.cz/firmware-k750-cid49-r1ca021) u zagradi link gde mozes skinuti potrebne fajlove ;) potrebna registracija ;)
Znaci verovatno ti je telefon CID49( kad pokrenes XS++ dobices info o telefonu i o tome koji ti je CID tvoj telefon)
Potrebni su ti FS, MAIN i CUSTOM, FS ako hoces srpski skini EMEA2, MAIN skini Generic ili ako pise EU, i custom treba da skines(evo okacio sam ti na sendspace http://www.sendspace.com/file/guoqhg)
Skini sve potrebno pa cemo pricu nastaviti dalje ;)
4.i imeni i poruke mozes da backupujes preko MyPhoneExplorera ;)

btw. za XS++ moraces da instaliras posebne flash drajvere, znaci iskljucis telefon drzis C i prikacis na USB, zatrazice ti Win usb flash drajvere ti mu ponudi ove:
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=7172 ;)
I trebalo bi sve biti uredu.Onda upalis XS++ pritisnes Connect, iskljucis fon, drzis C i nataknes na USB i trebalo bi da ga XS++ prepozna ;)

Pre tvog posta, sam se krpio sa onima iz treda koji mi je ledeni okacio, imao sam malih problema, ali sam se izvadio nekako... (Pogresan FS, pa nije htreo da se prijavi na mrezu, pa dok sam nasao...)

Sada imam k750i+W800 Firmware... JEEEE za mene.

Pitanje: Gde ima da se kupi ovde originalna maska za W800 i koliko kosta?

Poslednja izmena:
Pre tvog posta, sam se krpio sa onima iz treda koji mi je ledeni okacio, imao sam malih problema, ali sam se izvadio nekako... (Pogresan FS, pa nije htreo da se prijavi na mrezu, pa dok sam nasao...)

Sada imam k750i+W800 Firmware... JEEEE za mene.

Pitanje: Gde ima da se kupi ovde originalna maska za W800 i koliko kosta?

CooLa koji ti je CID fon, 36 il 49? Moj je 49 i nikako nisam do sad uspeo da ga patchujem.

CooLa, *** ;) kasno sam video pitanje ;) Ali eto neka stoji mozda ce nekom koristiti.

@milan91 jel moze u CID49 w800 sw? i patch za unlimited inbox?

Po vremenu posta mozhe se zakljuchiti da se patim. Znachi flashno sam onaj SW shto si CooLi dao i od onda Configuration Error, pa sam probao od w800 music only mode radi, ali phone nece isto Configuration Error sad vec ne znam shta da mu radim?:smash:

Poslednja izmena od urednika:
moze da se flashuje k750 cid49 red :
http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=145183&start=0
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=6389

evo ti i moja kolekcija patch-eva:
http://www.sendspace.com/file/invb20
patchevi su za R1bc002 fw (negde sam procitao da je on kao najbolji mozda nije tacno al ja ga koristim)
na ovom tel mozes da menjas drivere za cameru i zvuk, preporucujem ti za zvuk:
ToShaRa_V1.8_Mega_Acoustic
za kameru ih ima vise vecina radi dosta bolje od fabrickih npr. sarmad, kriomag, raidersky...
btw.cemu tacno sluzu patch "unlimited inbox", pistoji li patch za w800 da mu se kamera koristi kao webcamera?

Poslednja izmena:
Po vremenu posta mozhe se zakljuchiti da se patim. Znachi flashno sam onaj SW shto si CooLi dao i od onda Configuration Error, pa sam probao od w800 music only mode radi, ali phone nece isto Configuration Error sad vec ne znam shta da mu radim?:smash:

Mene trenutno mngo vishe muchi ovaj deo, otishao sam u 5 ujutru da spavam i nisam uspe o da ufleshujem nishta, software od w800 (R1BC002) pukne pred sam kraj flashovanja i samo se odaziva mp3 mod, dok ovaj od k750 prodje dalje ali o5 prsne i onda nece fon uoposhte da mi se ukljuchi.....

Shta da mu chinim?

EDIT:

......
10:38:46| +++ Uploading /tpa/preset/custom/customize.xml...
10:38:46| Make directory (cmd 03-07) /tpa
10:38:46| Make directory (cmd 03-07) /tpa/preset
10:38:46| Make directory (cmd 03-07) /tpa/preset/custom
10:38:46| Delete file (cmd 03-04) /tpa/preset/custom/customize.xml
10:38:46| Upload file (cmd 03-0C) /tpa/preset/custom/customize.xml
10:38:46| Done uploading
10:38:46| +++ Uploading /files_to_upload to phone...
10:38:46| ++ Sending shutdown command to phone...
10:38:46| ++ Customizing was SUCCESSFUL!
10:38:46|
10:38:46| Disconnect phone from USB-port and wait for
10:38:46| further instructions.
10:38:46| You have 10 seconds.
10:38:46|
10:38:56| Open the battery-cover and reinsert the battery.
10:38:56| Hold C Button on phone and connect phone again.
10:38:56| You have 30 seconds.
10:38:56|
10:39:05| Baseband ID: 8040
10:39:05| Hardware Platform: db2010 Marita compact
10:39:05| Protocol Version: 3.1
10:39:05| +++ Phone has restarted successfully...
10:39:05| Sending loaders\db2010_cid49red_flash_r2a003.bin...
10:39:05| This is a FLASH loader
10:39:05| ***** Read flash vendor & id (cmd 0D)
10:39:05| ***** Read otp (cmd 24)
10:39:05| Sending flashfile breakinfirm\K750_R1BC002.bin
10:39:05| 2 flashblocks

dovde sam stigao tu stane i ne pomera se :\

Poslednja izmena:
kako je meni ovo bio prvi tel koji sam flash-ovao nekoliko puta sam imao wsod i uvek sam ga vracao iz mrtvih pomocu seus-a, odmori se pa probaj ponovo, pravis neku sitnu gresku.....

Nisam bas 100% siguran, ali ovako na prvi pogled, deluje mi kao "neogranicen broj poruka u inbox-u"... ;)

pa da chak je bolje unlimited inbox i sent items i uopshte nema limita na broj sms poruka u memoriji telefona, josh kad bih uspeo da ufleshujem to u fon i da radi :mad:

kako je meni ovo bio prvi tel koji sam flash-ovao nekoliko puta sam imao wsod i uvek sam ga vracao iz mrtvih pomocu seus-a, odmori se pa probaj ponovo, pravis neku sitnu gresku.....

Evo ovako fleshovao sam:

K750_R1BC002_FS_APAC1_CID49.bin
K750_R1BC002_MAIN_EU_EMEA_CID49.bin
i custom fileove koje je milan91 dao

puko je tamo gde sam i naveo u prethodnom postu. zaustavio sam flashovanje skinuo fon sa kabela i ponovo ga povezao, zatim sam fleshnuo samo K750_R1CA021_MAIN_RED49.bin kad je zavrshio sa flashom skinuo sam fon sa kabela izvadio i vratio bateriju upalio fon i pojavio se setup wizard :)
Fon sad radi sasvim ok nije mi jasno kako su se razlichiti MAIN i FS uklopili al ajd.
E sad imam 2 pitanja prvo kako da pachujem ovaj MAIN shto sam ubacio sa pachom za SMS Memory?
I drugo da li bi sad mogao da flshnem MAIN od w800 a da ne diram FS?

Poslednja izmena:
pa da chak je bolje unlimited inbox i sent items i uopshte nema limita na broj sms poruka u memoriji telefona, josh kad bih uspeo da ufleshujem to u fon i da radi :mad:
Aha, znaci to ne radi? Tj. bar tebi ne radi... a ima li drugih (ne mora ni da bude striktno K750, samo da je neki noviji SE) kojima radi?

BTW, kad smo vec kod ovoga - koji ti je kapacitet poruka u telefonu?
Meni nekad bese oko 170, cini mi se, zapisao sam negde... to tek kada sam uzeo. Sad, godinu i po dana kasnije, kapacitet mi je oko stotinjak :S:
Ne znam koji mu je, kapacitet interne memorije nepromenjen, 29MB (ionako sve snimam na karticu), samo neki default i sistemski fajlovi na njoj... sto se spoljne memorije, tj. kartice tice, tu je variralo, od 2MB slobdnog prostora do sadasnjih 420MB... nista se ne menja, i dalje sam na stotinjak poruka (inbox, sent items), mada realno, mislim da u ovoj prici kartica nema nikakve veze...

Aha, znaci to ne radi? Tj. bar tebi ne radi... a ima li drugih (ne mora ni da bude striktno K750, samo da je neki noviji SE) kojima radi?

BTW, kad smo vec kod ovoga - koji ti je kapacitet poruka u telefonu?
Meni nekad bese oko 170, cini mi se, zapisao sam negde... to tek kada sam uzeo. Sad, godinu i po dana kasnije, kapacitet mi je oko stotinjak :S:
Ne znam koji mu je, kapacitet interne memorije nepromenjen, 29MB (ionako sve snimam na karticu), samo neki default i sistemski fajlovi na njoj... sto se spoljne memorije, tj. kartice tice, tu je variralo, od 2MB slobdnog prostora do sadasnjih 420MB... nista se ne menja, i dalje sam na stotinjak poruka (inbox, sent items), mada realno, mislim da u ovoj prici kartica nema nikakve veze...

Inache bi trebalo da radi, al eto ja sam bio maler sa uopshte flashovanjem software-a posle nekih 4 sata drndanja od 1 do 5 ujutru, i od 9 kad sam ustao (nisam mogao poshteno da spavam) konachno sam ufleshovao software koji radi, a sad me prosto strah da pokusham da ubacim patch :d chekam savete iskusnijih ,)

a shto se memorije tiche pa ovo baci pogled na sliku iz atachmeta, pokushaj i ti sa MyPhoneExplorerom pa vidi shta ti kazhe.

Prilozi

• untitled.PNG
    untitled.PNG
    117 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Au al ste se raspisali :D dok ja ustanem :D
Jeste taj patch je za neogranicen broj poruka, otprilike koliko imate mesta na mem.kartici, oko 11 000 poruka stane ;)
Radi i na k750, w800...

Nesto su mi sumljivi ti main i fs sa ekstenzijom bin... Trebalo bi biti fbn i mbn...
Ali lepo kad je uspelo ;)

Evo ti link za patchovanje ;)
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=6389&hl=k750+patch

Au al ste se raspisali :D dok ja ustanem :D
Jeste taj patch je za neogranicen broj poruka, otprilike koliko imate mesta na mem.kartici, oko 11 000 poruka stane ;)
Radi i na k750, w800...

Nesto su mi sumljivi ti main i fs sa ekstenzijom bin... Trebalo bi biti fbn i mbn...
Ali lepo kad je uspelo ;)

Evo ti link za patchovanje ;)
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=6389&hl=k750+patch

Probao sam to sa tog linka sa w800 sw al mrka kapa, Configuration Error mi iskache, jeste da mi se pojavi walkamn sw i ona warijanta za flight mode ali nece da se upali phone mode.

E sad imam 2 pitanja prvo kako da pachujem ovaj MAIN shto sam ubacio sa pachom za SMS Memory?
I drugo da li bi sad mogao da flshnem MAIN od w800 a da ne diram FS?
22.09.2007 11:20

Ako mozhe neko da mi okachi link za taj patch vec sam poludeo od vrebanja :smash:

I jel moguca varijanta 2

btw wecinu software sam skida sa onog cheshkog sajta

activated1, ako iskace conf error nisi dobro sve sklopio ;) moras lepo da sklopis FS,MAIN i CUSTOM ;)
Moras naci Patch za CID49, za tvoj softver koji imas, i tacno za k750 ;) Koji sw imas??

activated1, ako iskace conf error nisi dobro sve sklopio ;) moras lepo da sklopis FS,MAIN i CUSTOM ;)
Moras naci Patch za CID49, za tvoj softver koji imas, i tacno za k750 ;) Koji sw imas??

Ovako prvo sam pokushao da ga flashnem po uputsvu koje si dao CooLi, poshto mi se nakon toga pojavio Configuration Error onda sam pokushavao par SW ova koje sam ja nashao ukljuchujuci i jedan sw od w800. Svi pokushaji su rezultovali Configuration Errorom. Jutros kad sam ustao o5 sam se prihvatio posla

Evo ovako fleshovao sam:

K750_R1BC002_FS_APAC1_CID49.bin
K750_R1BC002_MAIN_EU_EMEA_CID49.bin
i custom fileove koje je milan91 dao

puko je tamo gde sam i naveo u prethodnom postu. zaustavio sam flashovanje skinuo fon sa kabela i ponovo ga povezao, zatim sam fleshnuo samo K750_R1CA021_MAIN_RED49.bin kad je zavrshio sa flashom skinuo sam fon sa kabela izvadio i vratio bateriju upalio fon i pojavio se setup wizard
Fon sad radi sasvim ok nije mi jasno kako su se razlichiti MAIN i FS uklopili al ajd.

zoka, to nije ptach vec program za n73 ;) Jedno je n73 drugo obican java telefon, postoje neki programi za java telefone ali to nista ne radi kako treba.Ako bas zelis da probas nadji mobiola web cam program ;)
Bolje daj 10e za obicnu web cam i gotovo...
activated1, moguce je da su ti fajlovi na tom ceskom sajtu malo zeznuti, najbolje bi bilo kad bi mogao lepo da skines sa topsony ;) ili probaj naci na se-nse.net ;)

Jesi li Gslideovao bin fajlove???

Evo opisao sam moj problem na se-nse.net.

My phone is CID49 and I live in Serbia (Information provided for CDA codes). I am using instructions from This thread. I do not want any patches.

I am using following files
W800_R1BC002_MAIN_EU_EMEA.bin - for Main Firmware
W800_R1BC002_FS_EMEA2.bin - For File system.

I sucessfully flashed my phone to w800, but as soon i turned it off and on it said: Configuration error, etc... Now I want to retry!

I Gslide both files without ANY patches and i start XS++ when i Flash main firmware it halts on Finishing flash for 6+ hours, so I stop it. Next i Go to File System flash.

Questions:

1. Do I check option Customize File system (and if I do, which option do I use Break,Brute, or fast???)
2. Which phone model do I select (W800 firmware is already in, so do I use W800 or k750???)
3. I use CDA for EMEA2

Help me please...

Meni je telefon radio posle flesa, ali kad sam ga iskljucio (da bih mu stavio masku od W800), onda mi je prijavio poruku za Conf error.

Milane, pomagaj :) :(!

Poslednja izmena:
Radim sad po blueboy-ovom uputstvu sa SK... Sad cemo da vidimo kako ce da sljaka!

Po meni najbolje da malo prostudirate ove linkove :)

http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=6440
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=15210
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=5103
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=6378

CooLa, kazem ti meni je mnoogo bolje raditi preko XS++ ;)
EVo ako ne znas kako da radis sa XS++ pogledaj ovu temu:
http://www.mobilnisvet.com/forum/viewtopic.php?t=11981

Opisano je kako se radi to na k800, sve je isto samo sto stavljas main,fs,custom za k750/w800 ;)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Eto zaboravio sam na taj tutor :) mislim da sam vec nekom sa bencha dao link za njega ;)
btw. sad sam se setio da ima jos jedan koji je sasvim dobar, a ima i dosta fora za patchovanje i ostali modding k750/w800...
Evo i link:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71405

Poslednja izmena:
Jel moze ovaj patch k750_r1bca021_change_custom_folder na owaj K750_R1CA021_MAIN_RED49 sw

EDIT:

Koji od ova dva flashnuti?

w800_r1bc002_change_custom_folder_to_phone.vkp
w800_r1bc002_change_custom_folder.vkp

Poslednja izmena:
Probaj koji hoces :D ali ja mislim da neces dobiti nista, jer i dalje mislim da treba da bude namenjeno bas za tvoj softver ;)

btw. ja bih probao ovaj drugi :p

Josh jednom da proverim to su pachevi za SMS limit jel? :D

Kolko sam se drndo bolje da sam kupio w800 oma :D

EDIT: Uspeshno flashovan sa mainom od w800 i fercera bez problema, jes da se josh uvek prijavljuje kao k750, al meni je bilo najvishe zobg walkman sw-a tako da me zabole :p

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno