Šta je novo?

Flash animacija problem

ciki022

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2006
Poena
379
Flash animacija sa klikabilnim linkovima se ispravno prikazuje u bilo kom playeru, klikovi vode na željene stranice, dok se pri testiranju u browseru, javlja upozorenje ko na slici.
Klik na OK ne vodi ničenu, dok na Settings vodi na neku macromedia web stranicu.
O čemu se tu radi i šta treba podesiti da klik na link radi normalno, ko u playeru.
Još jedna stvar, kad krene animacija linkovi nisu klikabilni dok se jednom ne klikne, znate ono "Click to activate and use control", šta posesiti da ide bez tog klika ?

Prilozi

• Adobe.jpg
    Adobe.jpg
    37.8 KB · Pregleda: 69
XP, mada mislim da sam probao i na Win 7 i da je isto ( mislim, probaću ponovo )

Pitam zbog greške koju dobijaš. Ja sam je dobijao na računarima koji su imali prastari Fleš ili slično... Ne mislim da je to slučaj kod tebe, ali čisto da pitam.

allowScriptAccess="always" u embed tagu

i resen problem :)

Po default je namesteno na same domain. To je kao fora zbog sigurnosti i bla, bla. Samo stavis nas always i radi bez problema

tarzan1321

Taj dodatak u embed tagu nije rešio problem, i dalje mi u browseru linkovi nisu klikabilni, tj klikćem ja, al se ništa ne dešava ( probao u Firefoxu, Operi, IE, Kameleonu, samo Opera traži da se jednom klikne na početku da bi se koristila animacija )

Evo, kasnije ću okačiti taj html kod, kao i flash animaciju, pa ako možete da pomognete

Poslednja izmena:
Evo html koda i animacije, koja lepo radi u playeru, dok u browseru klikovi ne vode nigde

Prilozi

• flash.zip
    59.3 KB · Pregleda: 42
Verujem da je problem u tome sto pokusavas ovo da pokrenes direktnim otvaranjem html strane. To nece da moze :). Da bi linkovi radili, ovo mora biti pokrenuto na nekom serveru. Ja sam pokrenuo ovaj kod sto si dao na lokalnom apache serveru i radi sasvim ok, sto znaci da ce raditi i na netu, kad se podigne sajt, ali nece raditi ako pokreces iz foldera. To je to

Pa imam ja već sajt, stalno nešto menjam, uploadovaću i probaću

Na stranici sa koje je Flash aplikacija preuzeta preuzet stoji jasno naznačeno da je za izmenu šablona neophodan Adobe Flash 8 ili noviji, zbog izmena u sigurnosnom modelu koji je uvdeden u "osmici" ("Security changes in Flash player 8"). Pošto je za izmena fajlova rađena u Macromedia Flashu 7.0 (mislim na izmene koje je radio autor teme) automatski prilikom objavljivanja fajla (publish) na snagu je stupio stari sigurnosni model na koji je svaki Flash player od verzije 8 pa na ovamo alergičan.

Ono što ja mogu da savetujem na ovom mestu je da se atribut allowScriptAccess nikada ne postavlja na vrednost always čime se otvara zaista mnogo potencijalnih mogućnosti za zloupotrebu Flasha već da se ostavi podrazumevana vrednost koja važi od verzije 8 pa na ovamo (sameDomain).

Takođe, kao što je tarzan1321 napomenuo, sva testiranja bi trebalo raditi u okruženju koje je najpribližnije moguće kasnijem eskploatacionom okruženju, dakle na lokalno instaliranom web serveru. Time se automatski eliminiše i "problem" sigurnosnog modela koji nameće Flash player.

Ono što ja mogu da savetujem na ovom mestu je da se atribut allowScriptAccess nikada ne postavlja na vrednost always čime se otvara zaista mnogo potencijalnih mogućnosti za zloupotrebu Flasha već da se ostavi podrazumevana vrednost koja važi od verzije 8 pa na ovamo (sameDomain).
Sa ovim se apsolutnom slazem, ali flash carousel sa flashmo sajta, nece da funkcionise kako treba, tj. ne rade linkovi, ukoliko se ne stavi na always. Probao sam vise razlicitih sa ovog sajta, i nijedan nije radio na same domain. Tako da je odluka cisto na webmasteru. Ako je siguran da nece biti problema, onda moze staviti na always.

Uploadovao, probao, radi, thanks
A do kakvih eventualnih zloupotreba Flash-a bi moglo da dodje ?

holodoc

Pročitao, i mislim da to ne utiče na moj sajt, linkovi vode na stranice na mom sajtu

Nazad
Vrh Dno