Šta je novo?

Flappy Bird

zzarko

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
695
Ovo je izgleda bila jako popularna besplatna igra na iOS i Android uređajima, ali se desilo negde u februaru ove godine da ju je autor povukao sa tržišta, tvrdeći kako je previše zarazna (za igru nisam ni čuo dok nisam pročitao vest o ovome). Ako nekom nedostaje dotična igra, evo čak dve C64 varijante koje su isprogramirane u poslednje dve nedelje:
Flappy Bird
129318.png
Happy Flappy
129451.gif

dajte lock, ovo je vec previse.

Ja se divim svakom ko moze da se zarazi ovom djubrem u 21 veku!! Probao par partija,napravio 49 rekord i od onda vise nikada usao igru! Vidim da ima neki hak dok su pojedinci pravili i po par milijardi!!

Mislim da je dotični indijac ili šta je, zaradjivao 50.000 dolara dnevno od reklama u igri, mesecima :)

A povukao je navodno znog najave tužbe od neke firme zbog kopiranja neke igre, zaboravio sam, pročitao sam nedavno negde

rade ljudi . zaradjuju .

Mislim da je dotični indijac ili šta je, zaradjivao 50.000 dolara dnevno od reklama u igri, mesecima :)

A povukao je navodno znog najave tužbe od neke firme zbog kopiranja neke igre, zaboravio sam, pročitao sam nedavno negde

Pa kao pojedini graficki elementi lice na one iz super maria sa ninteda. Da je po tome 70% igara su kopije jedne drugih. Cak sta vise sada ima gomila igara koje kopiraju sam flapy bird i po nazivu i po izvodjenju. Sta o tome tek treba reci.
Koliko sam ja citao jedni su ga kontaktirali i cestitali dik su drugi pretili tako da je to sve opet rekla kazala....

Po onome što sam ja čitao, Nintendo je demantovao da su na bilo koji način kontaktirali autora ili razmatrali tužbu. A autor (Dong Nguyen, Vijetnamac ne Indijac) je objavio da je prestao da distribuira igru zbog pretnji smrću i poruka mržnje koje je zbog igre dobijao (!). I da, na vrhuncu interesovanja imao je čistih 50000$ dnevno.

Igra je skroz 8-bitna, jedini problem je što je u pitanju slaba 8-bitna igra. Da sam je imao kao dete, mislim da bih je učitao jednom, pogledao i ugasio posle 5min. Mislim da bi iskusan koder mogao da napiše ovako nešto za vikend. Ali to bi bio protraćen vikend?

Povukao ju je zbog mas histerije koja je nastala (i povećavala se iz dana u dan) u vezi igre a sa kojom se on nije mogao/znao/hteo više nositi.
Nije zbog primedbi pravne prirode, zbog njih je samo blago redizajnirao igru.
Ima na par mesta kompletna priča o svemu tome a i čini mi se poslednji Svet Kompjutera je isto išao u detalje.

Mislim da bi iskusan koder mogao da napiše ovako nešto za vikend. Ali to bi bio protraćen vikend?
Pa, sad, šta je protraćeno vreme ili ne, stvar je ukusa (ili možda za raspravu?). Mnogi bi rekli da bavljenje retro računarima protraćeno vreme. Mnogi bi takođe rekli da je pravljenje demoa na bilo kojoj platformi protraćeno vreme. I tako dalje... Što se mene tiče, neka igra ko šta voli. Kome se sviđa - odlično, kome ne - opet dobro. Kao što rekoh, za igru sam prvi put čuo nedavno, i prvi put sam je probao upravo na C64 i zanimljiva mi je zezalica... (doduše, ne bih je igrao satima, ali za par minuta je odlična).

Poslednja izmena:
ljudi mene zanima da li je istina da se vremenom menjaju one cevi i pomeraju se i na kraju izlazi super mario? tako pokazuje jedan klip na youtube.

E sad necemo da ti kazemo nisi okacio link ka tom snimku :)

Vrh Dno