Šta je novo?

Fiskalni racun kod narucivanja od domacih radnji?

John Cena

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
465
Stigao mi je tv iz jednog lanca koji prodaje tehniku, bez fiskalnog ili ikakvog papira. Znam da nisu duzni da salju kad je online prodaja u pitanju ali su duzni da posalji fajl makar preko maila. Kontaktirao sam ih i rekli su mi “Uz uređaj se uredno isporučuje i kompletna dokumentacija, fiskalni račun i uverenje o saobraznosti.”
”Budući da navodite da Vam fiskalni račun nedostaje, odobreno Vam je izdavanje kopije fiskalnog računa od strane nadležnog sektora. Uputili smo zahtev da Vam se kopija fiskalnog računa pošalje na navedenu e-mail adresu.”

Cuj meni je “odobreno”

E sad dal je ovo situacija poslacemo ako neko trazi i samo ako trazi ili je pocinjen prekrsaj za inspekciju?
Pitam da znam ubuduce sta da radim

Tehnomanija odavno ne izdaje fiskalne. Isto važi i za WinWin i Emmi otkad su pripojeni njima. Uredno primaju reklamacije uz broj porudžbine, ali imaš pravo da potražiš fiskalni na lični zahtev. Takva je njihova politika poslovanja, jer zaista nisu u obavezi da ga izdaju kada je u pitanju kupovina na daljinu.

Ok, samo mi ruzno sto sam dobio odgovor da se uz uredjaj “uredno isporucuje fiskalni i uverenje o saobraznosti” a nisam dobio nista

Ja sam prosle nedelje kupio monitor online u Bc Group. Dobio fiskalni racun. Posto je garancija 36 m a ja nista nisam dobio kontaktirao ih i treba da mi posalju garanciju.

Svi su poceli koristiti pravo da "ne izdaju fiskalni racun". Svi su odjednom postali on-line prodaje bez obaveze iako imaju fizicke prodavnice i u obavezi su da izdaju racun.
Koriste neki propust u zakonu , za njih napravljen. Ne mozemo im nista sem da trgujemo jeftinije van granice.
Ako ih i nagaze registrovace neki privredni subjekt iskljucivu on-line trgovinu.

Zvao sam zastitu potrosaca, pisao mail - odgovor koji sam dobio je: Mogu i ne moraju. U principu ne moraju ako su on-line trgovina.
Kada sam rekao: Gospodjo na otpremnici stoji maticni broj i PIB fizicke prodavnice, naziv i adresa. To nije on-line prodavnica...
Samo je rekla: Da ali porucili ste preko interneta.
Ocito je i Zastita potrosaca sada pod kontrolom. Zasto je inace RTS oterao autora emisije "Potrosacki savetnik" i stavio neku levu produkciju iz Novog Sada
da imitira zastitu potrosaca bez previse kritike.
Razumem da 95% ovo nije ni primetila.

---
Licno iskustvo
Shoppster, Gigatron, WinWin, BusComputers sve su to online porudzbine koje sam radio ove godine i stigle su bez fiskalno racuna.

Setih se da je DS Market jedini koji mi je uz otpremnice posalo i fiskalne racune.

Bez fiskalnog i overenog garantnog lista mogu da vas izvrdaju za garanciju.
Cuj meni je “odobreno”
Za takvu stvar, naknadno izdavanje racuna trebala bi inspekcija da reaguje. Ali nema od toga nista.

• Like
Reagovanja: uji
Nazad
Vrh Dno