Šta je novo?

firma adut-jel cuo neko

vucko83

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
620
do mene je stigao jedan pokvareni disk maxtor i na sebi ima nalepnicu adut i datum.Jel cuo neko za ovu firmu?

Februar 2003,ali ne verujem da je to datum kada je finalni korsinik preuzeo disk.
Verovatno je to neki datum uvoza,mozda jos postoji mala sansa da jos vazi garancija.
Jesi li cuo za tu firmu?

vucko83 je napisao(la):
Februar 2003,ali ne verujem da je to datum kada je finalni korsinik preuzeo disk.
Verovatno je to neki datum uvoza,mozda jos postoji mala sansa da jos vazi garancija.
Jesi li cuo za tu firmu?

kontaktiraj firmu www.desk.co.yu mislim da su oni imali neki dil kao prodajna mreza i tako to... pa ih pitaj za njihov telefon...
jos bolje je da odes tamo direktno u komercijajuj i da trazis Acu i kazes mu da te je uputio Bane iz Verat.net-a i pitas njega da vidi da li moze da ti nadje telefon te firme...

Hm... Postoji firma Adut u Beču, ali ne verujem da je naš disk pošto Adut nema stikere sa datumom. Verovatno postoji i neki Adut kod nas.

Ajde daj serijski broj diska za svaki slučaj.

2nd to none je napisao(la):

Ovo je Adut Company u okviry Tehnicom grupe. Oni prodaju belu tehniku. Sigurno nisu uvezli hard diskove.

edit:
Kada sam gore napisao da možda postoji neki Adut kod nas, nisam mislio na njih (Adut Company), nego na eventualno još neku firmu koja se zove Adut.

Poslednja izmena:
90% ti je to Adut iz Becha. Neko reche da ne stavljaju nalepnice, ja sam ih vidjao... Mislim da je Sinteh radio s njima....

ipedja je napisao(la):
90% ti je to Adut iz Becha. Neko reche da ne stavljaju nalepnice, ja sam ih vidjao... Mislim da je Sinteh radio s njima....

Ja sam rekao da ne stavljaju nalepnice. I oni ne stavljaju nalepnice sigurno - nikada nisu ni stavljali. Mi (Sinteh), MD&Profy i Tehnicom smo neko vreme imali nalepnice na kome je pisalo Adut (mala plava ili crvena nalepnica sa poljima za datum), ali to je bilo pre 3 godine.

Edit: Evo sada sam proverio. Početkom 2003 godine su u magacinu na neke artikle lepili crvene Adut stikere. Tako da je moguće da je disk naš.

To: vucko83
Napiši serijski broj diska i model pa ćemo da proverimo da li je disk naš i da li je u garanciji.

Poslednja izmena:
Ovako SN je Y3HLS3JE FY13A(ovaj pise na nalepnici sa strane)
a ovo je na disku

code: YAR41BWO
n,m,b,d

SN: Y3HLS3JE

6Y080L0131013

Na nalepnici pise ADUT 596
210103

Ako je ta firma u Becu a garancija jos vazi,meni nije problem da ga zamenim
tamo(vec sledece nedelje).Jel garancija na maxtora 1 ili 3 godine?

vucko83 je napisao(la):
Ako je ta firma u Becu a garancija jos vazi,meni nije problem da ga zamenim
tamo(vec sledece nedelje).Jel garancija na maxtora 1 ili 3 godine?

Mislim da nisi shvatio... Adut ne lepi stikere. Sinteh, MD&Profy i Tehnicom su lepili stikere na kojima piše Adut. Taj disk nikako ne možeš da vratiš u Adut (čak i da je uzet u Adutu ne bi mogao da se pojaviš tamo kao krajnji kupac).

Proverio sam, u Sinteh-u nije kupljen sigurno.

Po stikeru i šifri dobavljača najverovatnije je uzet u Tehnicom-u (a oni su ga uzeli u BS Procesoru-u) i to u Tehnicom-u je uzet u sklopu neke mašine pošto nemaju taj disk po serijskom broju (proverili).
Bez otpremnice ne možeš da ostvariš garanciju u Tehnicom servisu. Možeš da probaš u BS Procesoru. Ili da disk pošalješ direktno Maxtor-u (3 godine je garancija kod Maxtor-a, za BS ne znam). Imaš uputstvo na sajtu (http://www.maxtor.com/en/support/service/index.htm).

Samo ne znam koliko se isplati slati jedan disk Maxtoru, pošto moraš da platiš i troškove kada ti Maxtor pošalje disk u zamenu.

Poslednja izmena:
Nije me mrzelo, pa sam pogledao na Maxtor sajtu.... garancija kod Maxtor-a ti je istekla 14-03-2004. Ništa od slanja Maxtor-u. 🙁

Samo ne znam koliko se isplati slati jedan disk Maxtoru, pošto moraš da platiš i troškove kada ti Maxtor pošalje disk u zamenu.[/QUOTE]

Da li znas koliko se to placa Maxtoru za postarinu kao i kako ti diskovi idu preko granice zbog carine. Evo ja sam spremio 4 komada za slanje, uredno ih spakovao u dve kutije po dva komada jer su mi na posti rekli da je tako jeftinije. Rekose mi da je postarina oko 1.300,00 din + 150.00 din za carinski pregled. Sva cetiri diska su mi u garanciji u odradio sam na sajtu RMA.

Imas li neki savet u vezi toga ?

baneks je napisao(la):
Imas li neki savet u vezi toga ?

Ne znam koliko je tačno poštarina pošto nikada nismo slali diskove poštom.
Ali računaj da je najmanje toliko koliko si sada platio, osim ako ne pošalju diskove nazad DHL-om ili sličnim servisom.

zeleni_zub je napisao(la):
Ne znam koliko je tačno poštarina pošto nikada nismo slali diskove poštom.
Ali računaj da je najmanje toliko koliko si sada platio, osim ako ne pošalju diskove nazad DHL-om ili sličnim servisom.

A kako cu ja njima platiti tu postarinu ? PA oni iz Irske ne mogu poslati pouzecem! Na sajtu nista ne pise o povratnoj postarini. Samo opsti uslovi, nacin pakovanja i jos ponesto. Da li je neko slao pa su mu naplatili postarinu
a da ti to znas ?
Ma cisto pitam onako d aznam da li se to uopste isplati. Radim u servisu i imam more diskova kojima je ovde istekla garancija ali u Maxtor-u nije. PA da vidim da li tu nesto moze da se izvuce.

zeleni_zub je napisao(la):
Nije me mrzelo, pa sam pogledao na Maxtor sajtu.... garancija kod Maxtor-a ti je istekla 14-03-2004. Ništa od slanja Maxtor-u. 🙁

Pa gde je tu onda garancija od 3 godine?

Bane je napisao(la):

Ocigledno ne daju tri godine,secam se da su na ranije verzije udma100 imali 3 godine garancije ali serija 9 izgleda ima samo godinu dana.

Bane je napisao(la):

Nije garancija na sve Maxtor diskove 3 godine. Ne neke serije je 5, na neke 3, na neke 2, na neke 1.5 a na neke godinu dana.
A postoji i varijanta da je disk kupljen sa garancijom od 1 godine - onda je niža cena (a dodanta garancija se doplaćuje). Samo nisam siguran da li Maxtor ima tu opciju.

baneks je napisao(la):
A kako cu ja njima platiti tu postarinu ? PA oni iz Irske ne mogu poslati pouzecem! Na sajtu nista ne pise o povratnoj postarini.

Pa recimo mogu DHL-om da ti pošalju a ti da ovde platiš DHL-u poštarinu.

baneks je napisao(la):
Samo opsti uslovi, nacin pakovanja i jos ponesto. Da li je neko slao pa su mu naplatili postarinu
a da ti to znas ?

Pazi, nikada nisam slao diskove poštom niti znam nekoga ko je to radio.
Ja samo krećem od toga da niko u svetu ne želi da plaća troškove transporta za RMA. Pretpostavljam da je tako i sa Maxtorom i krajnjim kupcima. Ako tako pošalješ diskove trebao bi da računaš i na taj trošak.

edit: Mislim da je najlakše da pošalješ mail Maxtoru i da ih pitaš da li se plaća povratna poštarina i za koje vreme možeš da očekuješ diskove.

Poslednja izmena:
U reklamaciji bilo kakve opreme proizvodjacu ili distributeru troskove slanja u jednom smeru placa korisnik, a troskove slanja zamenjene komponente snosi taj proizvodjac ili distributer. Maxtor na primer to sigurno tako radi, jer sam kod njih reklamirao vec diskove, a isto su se ponasale i druge firme. Sto se tice vremena, mislim da je disk kod njih (relacija Nemacka->Irska) stajao svega dan ili dva i odmah potom je zamena krenula nazad. Stvar je samo u tome da traze da se disk upakuje kako treba (ne u koverti :d ) i da se salje nekim servisom koji ima package tracing (DHL, UPS, Fedex, Parcel, itd), a ne obicnom postom.

vucko83 je napisao(la):
Ocigledno ne daju tri godine,secam se da su na ranije verzije udma100 imali 3 godine garancije ali serija 9 izgleda ima samo godinu dana.

Jos prosle godine su ukinuli 3-godisnju garanciju na IDE krsheve 🙂 Znaju ljudi sta mogu, a sta ne mogu 🙂

silverglider je napisao(la):
U reklamaciji bilo kakve opreme proizvodjacu ili distributeru troskove slanja u jednom smeru placa korisnik, a troskove slanja zamenjene komponente snosi taj proizvodjac ili distributer.

To bi trebalo da bude tako, ali u praksi često nije. Proizvođači najčeće vraćaju RMA zajedno sa novom robom. Retko stigne nešto DHL-om.

Naravno ovo važi za distributere, kako se radi sa krajnjim kupcima ne znam.

Poslednja izmena:
ZZ, ja i kazem iz ugla krajnjeg korisnika, a ne kao distributera. Izmedju proizvodjaca i distributera postoje posebni kanali za robu (Milanche sa kombijem i slicno). Dakle, prema sopstvenom iskustvu i slanju reklamacija, u 100% slucajeva sam placao slanje tamo, a slanje nazad je placala ta firma sa druge strana, bila ona distributer od koje sam kupio ili direktno proizvodjac (i ne samo za diskove, nego i za druge stvari).

silverglider je napisao(la):
ZZ, ja i kazem iz ugla krajnjeg korisnika, a ne kao distributera. Izmedju proizvodjaca i distributera postoje posebni kanali za robu (Milanche sa kombijem i slicno). Dakle, prema sopstvenom iskustvu i slanju reklamacija, u 100% slucajeva sam placao slanje tamo, a slanje nazad je placala ta firma sa druge strana, bila ona distributer od koje sam kupio ili direktno proizvodjac (i ne samo za diskove, nego i za druge stvari).

Da i mozda znas koliko je DHL skuplji odnosno kolika bi bila cena za recimo dva diska tj. tezinu od oko 1.5 kg ? U posti mi traze za takav paket 1.300,00 din plus 130.00 din carinski pregled.

Odes na DHL-ov sajt i otvoris tamo njihov kalkulator, uneses polaznu i ciljnu tacku puta, dimenzije i tezinu i izracunace ti koliko to kosta. To postoji i na sajtovima UPS-a i ostalih.

Nazad
Vrh Dno