Šta je novo?

Firewall za XP

Dr.SunRaiser

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
609
Potreban link za download zone alarm 4 ili neki dobar firewall za XP ali da nebude tipa 25mb type;

idi na search (mislim da se thread zove "malo downloada") i skini Kerio - dzabe je, tj. legalische, mali i stvarno ne opterecuje ni makinu ni korisnika!
courtesy by Crni

:whip

crullick je napisao(la):
idi na search (mislim da se thread zove "malo downloada") i skini Kerio - dzabe je, tj. legalische, mali i stvarno ne opterecuje ni makinu ni korisnika!
courtesy by Crni

:whip
Pa i ZA je džabe
a što se tiče linka valjda www.zonelabs.com

Outpost Firewall

www.agnitum.com

Nije dzaba, ali sve radnje radi ;-)

Ako ti se svidi, javi da ti posaljem uputstvo ;->>>

WinXP ima neki svoj ugradjeni firewall. Sumljam da je nesto efikasan, ali ipak koristim samo njega.

Sumnjas? :) :) samo ti sumnjaj :) :)
Ja koristim AT GUARD i radi odlicno!

Pljuvao sam ovde po embedded firewall-u Xp-a, ali nakon detaljnije analize se ispostavilo da je itekako dobar...kompletno stealth!!!
Najveci problem? Manjak naprednijih opcija za prilagodjavanje (iako je u stanju da podrzi sva pravila kao i bilo koji firewall)
U svakom slucaju, nije za baciti

ej strucnjaci, kako zakljucujete jeli vam firewall uspesan ili ne? mislim svi ste zadovoljni zato sto vam firewall fino radi... kako to, ima lepu ikonuci? ajmo malo da produbino diskusiju

Dr.SunRaiser je napisao(la):
Potreban link za download zone alarm 4 ili neki dobar firewall za XP ali da nebude tipa 25mb type;

AtGuard sasvim solidno radi i na XP-u, ne opterecuje sistem (negde je oko 1,5 MB), a sto se tice provere firewall-a imas na netu programcic LeakTest kojim mozes da testiras "sigurnost".

+- je napisao(la):
Pljuvao sam ovde po embedded firewall-u Xp-a, ali nakon detaljnije analize se ispostavilo da je itekako dobar...kompletno stealth!!!
Najveci problem? Manjak naprednijih opcija za prilagodjavanje (iako je u stanju da podrzi sva pravila kao i bilo koji firewall)
U svakom slucaju, nije za baciti
XP embedded nadzire samo ulazni saobracaj. Sta cemo sa izlaznim ? ;)

Eh, bilo bi lepo kada bi LeakTest mogao da proveri sve moguce nacine upada...

Miroslav je napisao(la):
ej strucnjaci, kako zakljucujete jeli vam firewall uspesan ili ne? mislim svi ste zadovoljni zato sto vam firewall fino radi... kako to, ima lepu ikonuci? ajmo malo da produbino diskusiju

KO STRUCNJAK?!???!
:confused:

ZoNi je napisao(la):
kerio - super je (a to zakljucujem po tome sto sam stalno na netu, bez ikakvih problema...)
:mrgreen:
Pa i ja sam stalno na netu, a svojevremeno sam bio bez ikakvog firewall-a bez ikakvih problema :beat:
...a onda sam instalirao FW i otkrio i na moje veliko iznenadjnje tek onda otkrio koliko (potencijalnih) problema postoji.
Nekad davno sam toliko bio siguran u sebe da ni AV nisam koristio...
...sve dok se jednom nisam zestoko opekao i ostao bez meni veoma vazne kolekcije fajlova :(
Koga zmija ujede i gustera se plasi :)
Daleko od toga da sam paranoican, ali ponekad je bolje biti i malo paranoican nego previse samouveren ;)

drapin je napisao(la):
...

XP embedded nadzire samo ulazni saobracaj. Sta cemo sa izlaznim ? ;)

Ma sta ima da izlazi ;P

Sala mala, ali, u 90% slucajeva to ti je vise nego dovoljno...ok, neko ce ti otkriti semu internog adresiranja, ali sta onda?
Istina, kad kazem, da je dobar, naravno, ne mislim na zastitu servera i vecih mreza (embedded ima npr. i na 2003 serveru), vec da je zadovoljavajuci za kucnu upotrebu korisnika za Xp-om

Ako cemo pravo, za Win korisnike, najsigurnije rjesenje je ISA, ove igracke tipa ZA ili keria (koji npr. trenutno ja furam), kao sto neko rece, nema sanse da zastite protiv svih upada....npr., koliko ja znam za tzv. LAND napade ovde nema odbrane u vidu neke time out value za pakete koji se primaju, ali mozda grijesim....imam urodjeno nepovjerenje prema svemu sto ne zahtjeva lupanje glave!

Ja koristim Kerio, a NAV2003 imam instaliranog, ali ga palim jednom nedeljno, cisto radi sigurnosti...

Takodje glas za Keria. Glavna prednost, pored toga sto je odlican, je da je FREE, a i uklapa se u tvoj profil po velicini (~2MB)

Dr.SunRaiser je napisao(la):

Steta sto ti se ne skida tih 25Mb jer bi se upoznao sa jos jednim sjajnim firewallom, tojest sa Norton Personal Firewall-om. Ko je koristio legendarni AtGuard zna o cemu pricam.
Ko hoce moze svoj firewall testirati i na https://grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 ili sa http://grc.com/lt/leaktest.htm skinuti programcic za leaktest.

Probao sam Kerio mozda nije los ali sam se ipak odlucio za Zone Alarm pro 4,naviko da vidim ikonicu u taskbaru sa protokom.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Sumnjas? :) :) samo ti sumnjaj :) :)
Ja koristim AT GUARD i radi odlicno!

Upravo sam ovo hteo da napisem. 3.22 verzija, poslednja koja je izasla. Ma najbolji firewalL! cheers

Moj glas ide za Zone Alarm, kada su u pitanju gotova resenja:

- koliko ja znam, a ispravite me ako gresim, jedini koji na nivou programa kontrolise ulaz/izlaz
- script-blocking i selektivni mail-attachment blocking (uz kombinaciju sa Norton AV 2002 je :happy: )
- brzo i lako podesavanje - znaci manje smaranja a vise rezultata
- besplatan

Koristim ZA verziju 3.5.169, a masina mi je vec duuugo na netu sa ohoho brzom konekcijom... :S uups sad ga ugasih, kad me" 'akeri" do'vate (hakeri - bez uvrede ;) )

Svakako - najbolje je da sam probas, pa da vidis sta ti najbolje pase...
E, da... ako neces da se smaras downloadom - Tiny Personal Firewall

Ja sam paranoik po prirodi, control-freak tako da ne koristim nista sto "samo radi"...
Drugim recima Zone Alarm je previse "automatizovan"... Koristio sam Kerio, ali mi nije ulivao poverenje, a sad trenutno koristim BlackICE, i sasvim je ok...
A sto se tice onog "internog" XP firewall-a, pa recimo da nije ni izbliza dovoljan s obzirom na kolicinu lamera i pseudo-'akera ovih dana...

at guard 3.22 DL link

http://www.diabolo666.com/tools/security.htm

Po mom skromnom misljenju (i po onome sto sam cuo ili procitao po raznim casopisima), Zone Alram Pro i At Guard sunajozbiljniji Firewall programi, a sve ostalo je malo losija varijantna. Licno koristim Zone Alarm, i prilicno sam zadovoljan. Isto tako, mislim da nudi najveci broj funkcija, u smislu nivoa sigurnosti, informacija o programima i njihovim komponentama koji imaju/traze izlaz/ulaz, Protocol, Source IP, Cookie control, MailSafe Settings....

Koristim Outpost i mislim da je sjajan... godinam sam koristio @Guard ali sam jedno u dva navrata "popio" trojanca pa sam ga od tada eliminisao.. sto ce reci ima jedno dve godine!

Outpost koristim duze, probao kerio ali ga mashina ne vari kako treba... mada mi se Outpost vishe svidja....ma sve je to isto djubre

Marti Misterija je napisao(la):
Koristim Outpost i mislim da je sjajan... godinam sam koristio @Guard ali sam jedno u dva navrata "popio" trojanca pa sam ga od tada eliminisao.. sto ce reci ima jedno dve godine!

Pa nije ti kriv firewall sto si popio trojanca. Mogao si preko mail-a da ga pokupis... :)

Nazad
Vrh Dno