Šta je novo?

Firewall test - preporuka

Pa na to sam ja i mislio. Priznajem da se ne razumem toliko u firewall programe ali znam da oni mogu da se update-uju i pri tome mislim na "SKIDANJE NOVIH DEFINICIJA PRETNJI" . Ako to ne postoji, onda gresim. Kao sto update-ujem na primer ad-aware i spybot vise puta mesecno. Takodje skidam nove pretnje koje bi ta dva programa trebalo da neutralizuju - nije li to isto?

P.S. Samo opusteno, bez nerviranja, ne napadajte me ako ne znam i pricam gluposti. :)

Filo je napisao(la):
da li si mozda razmisljao o tome da se firewall automatski moze updateovati na NOVU VERZIJU automatski kad se ona pojavi na netu?
bez instalacije/reinstalacije
a kav je najbolji ako imas komp brzi od 3ghz i vise od 512mb ram
za sve ispod toga.... :crash:

Ma vi bwe ljudi stvarno niste bas pri sebi.Jeste da ovo ne bih trebao da radim ali:posedujem AMD Athlon 1800+, 256 MB Ram na 400 MHz Real-time i ON-demand zastita su podesene na najvisi nivo i jedva da se nesto primecuje da je usporen komp.Procesor nije overclockovan.

Poslednja izmena:
Da, komp im služi za igranje, pa nabudže sistem sa igricama i onda im KAV kriv što ne može sve trenutno da se otvori.

Negde kobajagi žure pa ih to nervira.

ako ste ikad podeshavali FW, shvatili ste kako i na koji nachin funkcionishe, i da tu nema NIKAKVIH definicija pretnji, a nove verzije donose smao poboljshane mehanizme zatvaranja portova OS-a i kontrole programa koji komuniciraju sa netom

a, da i ja dodam neshto za off-topic, Kaspersky AV zaista vishe usporava sistem od nekih drugih AV sistema, kada je rezidentan u memoriji, tj. aktivan mu je monitor
e, sad, ver.5 je mnogo manje optereccujucca za OS od ver.4, ali i dalje ima 'laganijih' AV-a od KAV-a
eto, toliko od nekog ko je probao nekoliko AV paketa, solo i u mrezzi, i zajedno sa nekoliko FW-a, pa obratite pazznju na ovo shto sam rekao, ako zzelite;
ili, jednostavno nastavite da spam-ujete o svemu i svachemu, a sa malo ili nimalo iskustva o datoj temi

pozdrav

Zato je Kasperski najbolji. On radi šta treba. Kome se baš toliko žuri da ni par sekundi ne može da sačeka nešto da mu se otvori, neka ga isključi.

H.U.D. je napisao(la):
ako ste ikad podeshavali FW, shvatili ste kako i na koji nachin funkcionishe, i da tu nema NIKAKVIH definicija pretnji, a nove verzije donose smao poboljshane mehanizme zatvaranja portova OS-a i kontrole programa koji komuniciraju sa netom

A sta sam ja onda to radio opcijom CHECK FOR UPDATE, redovno, dok nije istekao neki period i od tada to vise ne mogu da radim?

Ogi. je napisao(la):
A sta sam ja onda to radio opcijom CHECK FOR UPDATE, redovno, dok nije istekao neki period i od tada to vise ne mogu da radim?
proveravao si da li je izasla novija verzija tog programa, koju si onda mogao/morao celu da skines (4-5mb). znaci ako si imao verziju 4.5.538.001 oni te obaveste da je izasla 4.5.594.000 ;)

Neko ko... je napisao(la):
Da, komp im služi za igranje, pa nabudže sistem sa igricama i onda im KAV kriv što ne može sve trenutno da se otvori.

Negde kobajagi žure pa ih to nervira.

Najzad se nasao neko pametan i rekao istinu.Pobogu ljudi ne radimo u NASI pa da nam treba brzina.Sacekajte 2 minuta pri bootvanju pa onda pocnite da rokate monstrume po DOOM 3.Vampiri nigde ne beze.

Poslednja izmena:
H.U.D. je napisao(la):

a, da i ja dodam neshto za off-topic, Kaspersky AV zaista vishe usporava sistem od nekih drugih AV sistema, kada je rezidentan u memoriji, tj. aktivan mu je monitor
e, sad, ver.5 je mnogo manje optereccujucca za OS od ver.4, ali i dalje ima 'laganijih' AV-a od KAV-a
eto, toliko od nekog ko je probao nekoliko AV paketa, solo i u mrezzi, i zajedno sa nekoliko FW-a, pa obratite pazznju na ovo shto sam rekao, ako zzelite;
ili, jednostavno nastavite da spam-ujete o svemu i svachemu, a sa malo ili nimalo iskustva o datoj temi

pozdrav

Slusaj druze, stvarno ima "laganijih " AV-a poput PC cilina, AVG,Pande i ostalih krznenih zivotinja, ali to ne zauzima resurse znas zasto?Zato sto nista i ne rade.Samo pokazu da je nesto uslo u masinu, stvore paniku i odjednom im pukne neki DLL.

I jos nesto.Pojedincima svaka cast na znanju, ali postoje neki mungovi koji jednostavno ne znaju sta da odgovore i odmah pocnu da omalovazavaju tudje znanje ili pak reklamiraju sopstveno neznanje i nekulturu.Ovo je forum, treba da se iznesu profesionalna misljenja.

Poslednja izmena:
alo, bre!!!! :alo: :smack:
prvo, jesi li prochitao naslov thread-a?!? ovo je samo takav off-topic, vecc u prvoj od ove dve poslednje poruke
drugo, jel te neko nauchio lepom ponashanju na netu ( Netiquette)?
velika slova znache VIIIIIKAAAAAANJEE!!! :alo:
trecce, tu boraniju koju pominjesh nisam ni uzimao u obzir pri post-ovanju, vecc ozbiljne programe, poput NOD32 od ESET-a, koji nije bash takav kako opisujesh ove druge, probaj i sam neshto od toga

dakle, dovedi se u red, pre nego shto te ban-uju :eyebrows: :-devil-:

pozdrav

Poslednja izmena:
operic je napisao(la):
proveravao si da li je izasla novija verzija tog programa, koju si onda mogao/morao celu da skines (4-5mb). znaci ako si imao verziju 4.5.538.001 oni te obaveste da je izasla 4.5.594.000 ;)

Izvini, ali to nije tacno. Skidao sam fajlove koji su uglavnom iznosili 100kb-300kb, znaci klasican update, kao kada update-ujem anti virus program.

Wolfman je napisao(la):
Ovo je forum, treba da se iznesu profesionalna misljenja.

Profesionalna misljenja!??

Znaci, nas 99% sa foruma koji nismo profesionalci treba banovati?
A ti si neki profesionalac?

U pravu si, lose sam se izrazio, priznajem gresku.
Nisam mislio bukvalno profesionalno, ali se treba paziti stvari tipa:"Nesto me nervira ime firewall-a pa necu da ga koristim", ili npr "Vidi, ovaj je u pravu, hajde da kazem kako nema pojma".Kapiras?
I nisam bas neki profesionalac, ali tezim ka tome.Zar se ne primecuje :d

Veoma sam zadovoljan tvojom reakcijom na moju provokaciju. :)
Zaista si profesionalac. :D

Ajde bre ljudi vratite se na prichu o fw-ovima, a ne o AV-ovima.
Da li je neko testirao Windows-ov Firewall koji dolazi sa SP2 i da li je neko testirao ZA 5? Ne znam zashto toliko pljujete ZA, ali se meni jako svidja, bar do sada nemam nikakvoh problema.

Ogi-u hvala na komplimentu.
A sad Immortal.SP2 firewall ne mislim da je los, ali je ceo SP2 lose odradjen.Sa mnogim programima je u suprotnosti (Dr.DivX) a i mislim da zasebni programi npr.Kerio, Zone, Anti-Hacker... pruzaju ,rekao bih, bolju zastitu.
Sam firewall nije dovoljan razlog za uzimanje SP2 :smoke:

SP2 radi strava. A ako nisi znao izasho je novi Dr.Divx(pre par nedelja) koji nema problema sa SP2 kao i DivX codec 5.21 koji isto nema problema sa XP2.
Da se vratimo na temu, ipak ovo nije diskusija o SP2.
U SK(10/2004) sam prochitao da : citiram - "...Predstavnik Microsofta iz Velike britanije Alister Bejker rekao da ce biti impresioniran ako bude chuo da je neki haker proshao kroz zashtitu koju nudi Windiws XP sa SP 2."
Uostalom pogledaj i sam na strani 51 - SK 10/2004

Svaki ciganin svoga konja hvali. :eyebrows:
Pre bih rekao da je to marketinski potez.Ako su najzad uspeli da pokrpe sve bezbednosne nedostatke koje sadrzi XP, svaka im cast.
Uzgred SK kupujem zadnje 2 godine i znam na sta mislis.

Poslednja izmena:
Ali ovog puta konj je u opasnosi zbog njegove izjave, pa zato ne mislim da je to samo marketinshki potez. Ma bre kakav marketing kad je SP2 besplatan :D
Izgleda da ipak vredi taj fw.

Ko zna sta se njemu vrzmalo po glavi kada je dao tu izjavu.
Ali jedna cinjenica je neosporiva:Savrsena zastita ne postoji.Sve je mogice "razvaliti" ili proci.Mnoge firme imaju vrhunske firewallove pa opet ne pomazu u svim situacijama, a sumnjam da Microsoft koji nije bas najbolji u oblasti zastite to moze. ;)

Wolfman je napisao(la):
Ko zna sta se njemu vrzmalo po glavi kada je dao tu izjavu.
Ali jedna cinjenica je neosporiva:Savrsena zastita ne postoji.Sve je mogice "razvaliti" ili proci.Mnoge firme imaju vrhunske firewallove pa opet ne pomazu u svim situacijama, a sumnjam da Microsoft koji nije bas najbolji u oblasti zastite to moze. ;)
Ako hoces sigurno, ti stavi OpenBSD :)
Mislim da je to najsigurnije sto moze. Od toga se sigurnije samo da izvuces UTP iz mrezne kartice.

Hvala na savetu.Razimislicu o tome ,)

evo izasao je novi agnitum outpost 2.5 pa bi wakizashi konacno mogao da objavi novi fw test, ovog puta i sa detaljnim opisom postupaka za podesavanje firewallova tako da budemo sto manje bushni... eh da.. a mogao bih ja i na mesec da odletim :D

ajd waki ako ti nije tesko, kad budes stigao da ih testiras, stavi neki textic ovde ;)

Sygate Personal Firewall Pro je zakon! Trenutno koristim verziju 5.5, a ''slaže se i sa SP2 firewall-om, pa ako neko hoće može da ostavi oba uključena mada ne vidim razlog za to.

Sale KG je napisao(la):
Sygate Personal Firewall Pro je zakon!
To je isto kao da sam ja rekao da je Windows95 zakon!
Jesi li ti probao sve firewall-ove pa onda da kazesh koji je najbolji, a i po chemu to je najbolji? Meni se lichno svidja Zone Alarm Pro 5.xx.xx i to je moje mishljenje.

P.S. nemoj ovaj replay shvatiti kao uvredu, ali tako je. :D

Pa dobro Immortal.Kada jednog dana ukapira da ga spijunira i neki balavi iz Donje Volte uverice se da njegov Firewall stvarno neprevazidjen :)
Iskreno sto se tice rezultata testa, malo su ograniceni, ako shvatas.
Ako pazljivo procitas lepo pise da su izvedeni pod kontrolisanim uslovima, sto nije ni blizu kada ti rulja razjarenih hakera pokuca na modem.Kapiras. :whip:

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
To je isto kao da sam ja rekao da je Windows95 zakon!
Jesi li ti probao sve firewall-ove pa onda da kazesh koji je najbolji, a i po chemu to je najbolji? Meni se lichno svidja Zone Alarm Pro 5.xx.xx i to je moje mishljenje.

P.S. nemoj ovaj replay shvatiti kao uvredu, ali tako je. :D
Ma nema problema, ali ti je poredjenje sa 95 veoma glupo. Po testovima koje sam ja čitao u ''Mikru'' i na još par mesta Sygate Personal Firewall Pro se pokazao najbolje. Ono, ''Marfijevi zakoni'' važe svuda i za svaku priliku pa tako i ovde. Ne kažem da je ovo najbolji firewall jer takvog nema, ali tvrdim da je pouzdan.

Sto se tice firewall-a na SP2-ci evo mogu odmah da konkurisem Microsoftu da nisu napravili neprobojan firewall. Pokrenite par programcica kao sto su firehole,leaktest,outbound,pcaudit.... i videcete da je firewall pao na svakom testu! Sto se tice klasicnih kucnih korisnika nije losa stvar (makar ne ulecu trojanci i sl.) ali za nekog ozbiljnijeg korisnika koji dosta visi na internetu i skida sve i svasta trebalo bi staviti nesto ozbiljnije. Npr. Look'n'Stop. Programce zaista malo ali dosta efikasno.
Neko je skoro napravio i test firewall programa i postovao na bench-u pa koga ne mrzi neka procunja malo.

MIcrosoft? Neprobojan firewall? :wall: :wall: :wall: da.... vazi.... :D

ipin je napisao(la):
...Neko je skoro napravio i test firewall programa i postovao na bench-u pa koga ne mrzi neka procunja malo.

:laugh:
ej, a kako je zapocheo ovaj thread, shta mislish? :eyebrows:

pozdrav

U vezi Outpost 2.5 (369), primetio sam odredjenu nestabilnost ( svaki teci put se ne podigne sa win-on, ili se sam "ugasi" itd...)..

Josh kod nekog?

p.s. sa 2.1 nije bilo problema..

.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno