Huh, evo i mene posle dužeg vremena... Frka na poslu, ne stižem glavu da podignem... Izvinjenje svima kojima nisam ni odgovorio na pm, uglavno su pitanja vezana za podešavanja, koja ću verovatno attachovati za sledeću verziju testa... Elem, za one koje to zanima, verovatno će uskoro biti update, pojavio se Nis2005, McAfee 2004, nadam se da će Outpost uskoro da bude pušten, Tiny prešao na verziju 6, ZA porastao na 5... U principu, neke tekstove imam spremljene, ali ću sačekati Outpost final da kompletiram priču. Ima novosti, uglavnom su svi pazili na curenje sa računara, pogotovo Outpost (vidi prethodni post sa novostima iz bete)...
Što se tiče instaliraj i zaboravi, tu priču bih savetovao samo korisnicima koji koriste ISA 2004, pošto njega kad instaliraš možeš i da ga zaboraviš, jer I od interneta nećeš videti, obzirom da su mu default polise Deny ALL

Da li Vam to nešto govori? Ne kažem da je ISA najbolja, ali kad je i M$ uvideo da je bolje da ostavi na korisniku da ga podesi, nego da izigrava "will do it for you" politiku koja može da neku mrežu dovede do neželjenih efekata... Naravno da ISA ne može da se poredi sa kućnim fwovima, ali je poenta ista, dok ga ne podesiš kako ti odgovara neće raditi... Opet sa druge strane, obzirom da FBI pravi trojance koji su veoma nezgodni (Magic Lantern) i još nalaže Symantec i McAfee da ne ugrađuju taj footprint u svoje endžine, verujte mi da ćete morati da obratite pažnju i na logove i da zapušite fw najbolje što umete... Do sledećeg javljanja, nadam se skorog - a vi koliko se nadate ne znam

, moja malenkost...