Šta je novo?

Firewall test - preporuka

rakabencmark je napisao(la):
...Cuo sam da je Look and Stop malo nezgodan jer se integrise u racunar pa ga je tesko ukloniti ...

Tek kada krenes da deinstaliras ZA videces sta su problemi! :zgran:
Ima, cini mi se, na njihovom forumu (proizvodjacevom) uputstvo kako da odstranis ZA sa sistem, a da pritom ne s*ebes sistem. Vec je pisano na tu temu na Benchu (moze biti bas u ovom threadu).

rakabencmark je napisao(la):
Ja neznam za vas ali ja od kada sam napravio mrezu kuci imam problema sa Zone Alarm Pro 5.xxxx tamo neki.

Kada je startovan na glavnoj masini i kada se spojim recimo na Counter Strike server .. glavna masina ima 5000 ping... totalno neigrivo... druga masina radi ok i moze se igrati. dalje... stalno mi izbacuje da je nasao novu mrezu .. a nove mreze nema i tako dalje... sada sam u procesu trazenja novog FWa i dvoumim se izmedju Outpost FWa i onog dodatka koji je Wakizashy pomenui i Look and Stopa....

Cuo sam da je Look and Stop malo nezgodan jer se integrise u racunar pa ga je tesko ukloniti ... nisam naleteo na slucaj da je Outpost nekaom nesto zeznuo oko racunara mada nije neverovatno..

Sta vi mislite ?? sta da koristim ?? Glavna masina je povezana na mrezu a druga je povezana sa glavnim racunarom preko druge mrezne karte.. znaci glavni racunar ima DVE a ovaj drugi JEDNU mreznu kartu. Na glavnom je napravljen BRIDGE izmedju te dve mrezne i tako ovaj drugi racunar pristupa netu. Napominjem da je ranije bio ukljucen internet connection sharing a ne BRIDGE pa je i tu bila ista prica. Kada se ZAP iskljuci sve lepo radi.

Oce li to biti problem sa drugim FWovima ili je to ZAP malo uslogiran i da li je to zato sto ZAP nije za server familiju ??

Ajde pomagajte !!

Ja koristim look'n'stop na obe masine kod mene u mrezi i nikakve probleme nisam imao. To da se integrise u Win pa ga je tesko ukloniti nisam cuo, niti sam imao probleme sa uklanjanjem probne verzije 2.0.4.

Sto se tice Look n Stopa ... strava je firewall. Wakizashy je odlican...a preporuka jos bolja.. medjutim meni nije pomogao. Razlog tome je sto imam dve mrezne u racunaru .. jednu Wireless i drugu LAN. LAN je povezana sa drugim racunarom a LAN i Wireless na glavnom su stavljene u bridge. Tako onaj drugi racunar ima direkt izlaz. Bilo koji firewall da stavim on BLOKIRA ulaz ili izlaz drugog računara.... Look n Stop prepoznaje adaptere ali prati samo jedan pa ne moze da propusti podatke... Zone Alarm pro non-stop nalazi nove mrezei usporava rad mreze jer ako je startovan na glavom racunaru je u nekim stvarim a ping i do 8.000 a igrice su blago receno neigrive. Probao sam svasta ali mi jedino Outpost Firewall radu posao. Namestio sam da propušta sav dolazni i odlazni saobraćaj sa IP drugog računara i on to i radi. Na drugom računaru je trenutno ZoneAlarm Pro ali ce i on uskoro da ode... stavicu look n stop jer je mali ali radi strava... Wakizashy HVALA ... najbolja preporuka i test firewalla koji je najobjektivniji i najiskreniji od svih koje sam video i procitao na netu. Nije mi samo jasno sto niko nece da otkupi od njega sav taj test ... iako ne kupujem casopise ... taj broj bi kupio i to 2 primerka (ili te brojeve) za svaki slucaj.... oh well .... njihov gubitak nas dobitak :)

Samo tako nastavi...

P.S. Bilo bi lepo kada bi napisao neke smernice za konfig tvojih favorita.... ZAP, LnS, i Outposta sa onim dodatnim programcicem (kazes da nije povezan ali da je koristan u kombinaciji sa Outpostom pa stoga nije na odmet) ...

Pozdravi nastavi ... i hvala na pomoci...

Poslednja izmena:
Bilo je pitanje al niko nije odgovorio. Dal se isplati uzimati onaj Outpost free ili bi ipak trebalo Pro?

Outpost 2.5 Beta Sneak Peak

Outpost 2.5 Beta Sneak Peak
Nemojte me cimati da vam dam Betu, jer je nemam i ne znam gde moze da se nabavi, a i ne zove se dzabe Beta!!
Ono sto je vrlo simpaticno jeste novi modul za detektovanje hidden procesa (injection) kao sto stoji u reviziji, Thermite i Copycat su uspesno zakrpljeni. Dalje, podrska za rawsockete... uostalom spisak je tu pa koga zanima neka cita...

Kod:
Build 338/350

Personal Firewall
- Network mask support in Select Address dialogs
- Filtering of localhost packets in Rules creation dialog
- Filtering of transit packets in Rules creation dialog for better performance on the gateway PCs
- RAWSOCKET and non-IP protocols control
- Ability to allow/block ICMP type 10 (Router Solicitation)
- Presets for working in Windows Domain
- Support for creating rules for applications with non-English names
- Ability to add command line parameters in Rules->Action->Run application dialog

Component Control
- Option to accept one changed component for all applications at once
- Option to view all controlled components for particular application
- Option to rebuild component control database from scratch

Leaktests
- Protection against process memory space hijacking by malicious code (Copycat and Thermite leaktests)
- Prompt for launching a process in hidden window (former DisableNetworkForHiddenPrcoess option in outpost.ini)
- Password protection from unauthorized stopping/terminating of Outpost service

Logging
- Option to turn logging off without Outpost restart
- Export of log files in CSV format
- Log viewer shows records in real time
- Component control events are logged

Advanced Configuration Wizard
- Option to edit application rules while performing auto configuration during installation
- Option to build component control database during installation
- Option to run auto configuration similar to one run during installation when creating a new configuration

Miscellaneous Outpost improvements
- Access to Log Viewer can be password protected
- Faster IGMP and ICMP packet processing
- "What's new" is available" from the Help menu
- Warning if user exits Outpost or switches it to Disable mode
- "Show Logging" option added to tray shortcut menu
- Outpost does not require a restart after entering registration key
- All passwords used in Outpost  are encrypted
- The date before license expiration is shown
- [Last Hosts] option in outpost.ini is no more logged
- Automatically switching to Block most policy after certain period of inactivity or screen saver activation
- Ability to select a policy for Background mode

Attack Detection plug-in
- Option to play sound when attack or port scanning is detected
- Option to unblock the IP that was blocked by Attack Detection plug-in after attack or port scanning
- Turn on and off detection of attacks of particular type
- Exclusion list of IPs from which port scanning would not be detected
- Exclusion list of ports to which port scanning would not be detected
- Customizing a weight of danger for port to trigger Port Scanning detection warning
- Customizing a weight of danger to trigger Port Scanning detection warning for Minimum, Normal and Paranoid mode
- Fine tuning of attack and scanning detection internal parameters

DNS Cache plug-in
- All requests to remote port 53 violating the DNS standards are blocked
- Ability to exclude host from being cached

Attachment Filter plug-in
- Non-English attachments now also can be renamed
- CLSID now also can be renamed
- Attachment extensions are shown in Properties dialog

Advertisement blocking plug-in
- Ability to download list of keywords from Agnitum forum (AGNIS list)
- Import and export of the settings

Active Content plug-in
- Referrer blocking on site-per-site basis
- Prompt option for referrers

Content plug-in
- Option to exclude some sites from being blocked by plug-in

Fixes (only Major are listed)
- BSOD on Hyper threading PCs
- Log Cleaner crashed and slowed performance
- Different kind of system freezes including freeze due to alert on blocked attack, freeze during standby, freeze caused by malformed e-mails
- Incorrect service registration distorting TCP protocol performance
- Memory leaks due to IGMP flood
- Troubles in rules settings for applications located not on hard disk (floppy, CD, etc.)
- Outpost crashed during Windows shutdown
- NetBIOS counters now show correct number of sent / received bytes
- Blocking of access to specific sites
- Errors while creating exclusions lists for Ad blocking and Active content plug-ins

i sta smo posle ovolike rasprave zakljucili??

sta instalirati???

Outpost Pro definitivno, samo utosite malo vremena da se "igrate" sa finim podesavanjima, veoma se isplati po pitanju sigurnosti.

Marti Misterija je napisao(la):
Outpost Pro definitivno, samo utosite malo vremena da se "igrate" sa finim podesavanjima, veoma se isplati po pitanju sigurnosti.
Ajde bre covece postao si dosadan.
Probao sam betu outposta i mogu vam reci da je postao dosadniji od zone alarma!

sivan je napisao(la):

Ko josh koristi betu...A Outpost je uvek bio vrh.

sivan je napisao(la):
opusti se decko... nema nista smornije od ZA. :smash:

Septimus je napisao(la):
Ko josh koristi betu...A Outpost je uvek bio vrh.
Slazem se ja sa tobom ali kada nesto postane toliko dosadno da izbacuje pop up na svakih 10 sekundi postavlja se filozofsko pitanje da li je tebi cilj da na internetu samo buljis u outpost (pa makar i zastita bila i maximalna!) ili da surfujes nesmetano?

TEP3A je napisao(la):
i sta smo posle ovolike rasprave zakljucili??

sta instalirati???

Ma LooknStop je meni konza. Mali, downloadujem ga prije nego sto popijem msblast, instaliram, kupim online :d , ucitam 'enhanced rule set' i zaboravim i na njega (a bogami i na windows update) :banana:

sivan je napisao(la):
Slazem se ja sa tobom ali kada nesto postane toliko dosadno da izbacuje pop up na svakih 10 sekundi postavlja se filozofsko pitanje da li je tebi cilj da na internetu samo buljis u outpost (pa makar i zastita bila i maximalna!) ili da surfujes nesmetano?
ubijes izbacivanje popupova i to je to...

Marti Misterija je napisao(la):
ubijes izbacivanje popupova i to je to...
Hteo sam da kazem pop up u outpostu ono kada izbaci npr koju polisu da stavim a ja vec odredio da je to browser, ili kada je promenjeno nesto u progyju.

posle nekoliko probanih "vatrozida" najvise me je (i jedino) odusevio Kerio PF 4.0.16 (poslednji) tako da definitivno ostajem na njemu..

preporuka...

Pitanje za Wakizashija:

Da li je i Agnitum Outpost u saradnji sa Check Point Software kao Zone labs?
Na njihovom sajtu nešto pominju sa jeste.

Koristim Sygate Personal Firewall 5.5 već duže vreme i apsolutno sam zadovoljan. Kako vidim većina ljudi traži program koji ne mora da podešava a to upravo ima SPF. Nedavno sam ga testirao programomom "Atelier Web Firewall Tester" i dobio informaciju da mi fajervol :) odlično štiti računar. Ne znam puno o toj problematici ali sam miran kada mi neko, pa makar bilo ko, kaže da mi je program u redu. :banana:

Ajmo ovako, text sam procitao jos pre 100 godina, mislim da sam ga preuzeo istog dana kad je izasao i stvarno je dobar. Odstampao i podelio ljudima po fakultetu ( naravno, nista nije menjano ). Preuzecu i novu verziju da vidim sta ima u odnosu na ono sto sam citao. Text je odlican, ne znam da li sam negde na pocetku napisao.

E sad, sto se tematike tice, dok sam imao modem nisam mnogo mario oko vatrozida i default Outpost mi je zavrsavao posao. Spolja sam bio uvek invisible.

Obzirom da sam pre neki dan namestio wireless bilo je vise nego potrebno da se vatrozid detaljno konfigurise. Sama procedura je veoma jednostavna i nekome ko se razume u tematiku nikakvo uputstvo nece trebati. Za one sa malo manjim predznanjem preporucujem ovaj text: http://www.outpostfirewall.com/forum/showthread.php?s=&threadid=9858
Podesavanja su ok i mislim da ce svima biti jasno kako da podese vatrozid ( prosto obozavam ovu rec ).

Inace, preporucujem Outpost svima :D

Dabar je napisao(la):
Nedavno sam ga testirao programomom "Atelier Web Firewall Tester" i dobio informaciju da mi fajervol :) odlično štiti računar. Ne znam puno o toj problematici ali sam miran kada mi neko, pa makar bilo ko, kaže da mi je program u redu. :banana:
ne bih da te razocaram ali u uputstvu za AWFT pise
AWFT probes the protection provided by your Personal Firewall software using six different tests. Each test uses a different technique for gaining access to the outside World
sto ce recu da uopste ne uzima u obzir saobracaj KA tvom kompjuteru.
Valjda je poenta firewalla da te stiti i od upada spolja a ne samo da gleda odlazni saobracaj

Poenta je, da te isto tako stiti od spyware aplikacija i trojanaca koji salju podatke sa tvog racunara

a otkud ti spyware aplikacija i trojanaca koji salju podatke sa tvog racunara?

Doneo ti ortak na USBu, dobio si preko emaila, pronasao si na narezanom CDu, dobio si od kolege koji ne zna sta radi sa lokalnog LANa itd... pusti svojoj masti na volju...

onda je to tvoja glupost
a od toga te firewall ne stiti ;)

Filo je napisao(la):
onda je to tvoja glupost
a od toga te firewall ne stiti ;)
Uopste nije njegova glupost. Pored toga sto treba da zastiti od nezeljenog saobracaja spolja, vatrozid treba da spreci i da neki virus/trojanac/crv/ili_sta_vec koristi konekciju za neke svoje potrebe koje mogu biti raznorazne. A svi su podlozni crvima i trojancima.

Vrh Dno